ΑρχικήΑΡΘΡΑEύη Τατούλη: H πολιτική είναι τα πάντα στη ζωή μου

Eύη Τατούλη: H πολιτική είναι τα πάντα στη ζωή μου

Η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη, μιλώντας στη δημοσιογράφο Πέλυ Μπεβούδα και στην εκπομπή «Προσωπικά» πριν από λίγες ημέρες, τόνισε την αγάπη της για την πολιτική.

«Η πολιτική είναι τα πάντα στη ζωή μου. Πολιτική είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στο σύζυγό σου, για να τον κρατήσεις δίπλα σου. Πολιτική είναι ο τρόπος με τον οποίο διαπαιδαγωγείς τα παιδιά σου. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλάς στο συμπολίτη σου, που προσπαθείς να κατανοήσεις το πρόβλημά του, ο τρόπος που τοποθετείς εσύ τον εαυτό σου μέσα στην κοινωνία. Στη χώρα μας μιλάμε για απαξίωση της πολιτικής. Η πολιτική όμως δεν απαξιώνεται. Απαξιώνονται τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξανασυζητήσουμε πολιτικά με ένα άλλο ύφος όχι σνομπ και όχι σε ξύλινη γλώσσα».

[blockquote style=”1″]Φυσική κατάληξη η ενασχόλησή μου με την πολιτική[/blockquote]

Η κυρία Τατούλη μίλησε για το πόσο φυσικά ήρθε η ενασχόλησή της με την πολιτική και πώς αποφάσισε να είναι υποψήφια.

«Ήταν μία φυσική κατάληξη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι την πολιτική μέσα στο σπίτι μου. Και όχι την πολιτική στη λογική του βουλευτή πατέρα, αλλά την πολιτική σε μία συνεχή διαδικασία αντιπαράθεσης, διαφωνίας, συναίνεσης ανάμεσα σε μία εξαιρετικά πολυμελή και πολιτικοποιημένη οικογένεια».

Ο πατέρας μου αγαπήθηκε εξαιρετικά από τους συμπολίτες του

Η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας μίλησε ακόμη για την πολιτική της προίκα και για το πόσο περήφανη είναι για αυτή.

«Δεν υπάρχει κανείς στην πολιτική από παρθενογένεση. Όλοι μπαίνουμε στην πολιτική με μία προίκα. Άλλος πήγε στο πανεπιστήμιο, μπήκε σε μία νεολαία, σε έναν κομματικό μηχανισμό και μετά εξελίχθηκε. Κάποιοι άλλοι είναι αποκυήματα οικονομικών διαδρομών. Το γεγονός της οικογενειακής παράδοσης που κουβαλώ με εξαιρετικά μεγάλη τιμή είναι ο πιο ασφαλής δρόμος, είναι ένα εχέγγυο εμπιστοσύνης. Δεν μεγάλωσα σε μία απλή πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας μου είχε την τύχη να αγαπηθεί εξαιρετικά από τους συμπατριώτες του και τώρα από όλους τους Πελοποννήσιους  και εμείς μεγαλώσαμε έτσι. Μεγάλωσα με το πόσο πολύ σε γεμίζει να προσφέρεις στον τόπο και στους συμπολίτες σου».

Έζησα και ζω στην Αρκαδία

Η κυρία Τατούλη ανέφερε ακόμη την αγάπη της για την πατρίδα της και ιδιαίτερα για το χωριό της, το Καστρί. «Έζησα εδώ αρκετά χρόνια, την πρώτη τάξη του Δημοτικού, την πέρασα στο σχολείο του Καστρίου. Οι γονείς μου που ήταν γιατροί αναγκαστικά εργάστηκαν στην Αθήνα, όπου και μετακομίσαμε στη συνέχεια. Όμως η ταβέρνα του παππού στο Καστρί ήταν πάντοτε ανοικτή, κατεβαίναμε κάθε Σαββατοκύριακο. Και το λέω κιόλας γιατί η πρώτη μου εμπειρία στην εργασία είναι στην ταβέρνα του παππού του Παναγιώτη».

[blockquote style=”1″]Η δική μου γενιά πρέπει να εμπλακεί στην πολιτική[/blockquote]

Η κυρία Τατούλη εξέφρασε την ανησυχία της για την αδιαφορία της δικής της γενιάς για την πολιτική.

«Αν δεν εμπλακούμε όλοι τώρα με μία συγκεκριμένη στάση, νομίζω ότι το μέλλον θα είναι ζοφερό. Γιατί εκείνο το οποίο με ανησυχεί ιδιαίτερα έχει να κάνει με την αποστροφή της δικής μου γενιάς σε σχέση με την πολιτική. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια εκείνων,  που δεν εμπιστευόμαστε.  Όπως όλα δείχνουν η Βουλή θα είναι ανανεωμένη σε ένα τεράστιο βαθμό».

Ο κομματικός ανταγωνισμός έχει μεταφερθεί στην αριστερά και στην κεντροαριστερά

«Βλέπουμε ότι ουσιαστικά ο κομματικός ανταγωνισμός έχει μεταφερθεί στην αριστερά και στην κεντροαριστερά. Εκεί λοιπόν υπάρχουν πολλά κόμματα, τα οποία ουσιαστικά διαγκωνίζονται για την ίδια ψήφο. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε μία συσπείρωση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Αυτός ο κατακερματισμός, που παρατηρήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, υποχωρεί. Είναι λαμπρή ευκαιρία για τη δική μας παράταξη να απλωθεί σε αυτούς τους χώρους, που έχασε στο παρελθόν. Έχω μιλήσει πολύ για τη συνεννόηση. Είχα διαβάσει ένα τουίτερ ενός 19χρονου φίλου μου, που είναι πολύ εύστοχο. «Μα δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος για έναν άνθρωπο, ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής, ακούει τα κάλαντα», έγραφε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολίασε η κυρία Τατούλη.

Πρέπει να συμφωνήσουμε στα βασικά.

«Δεν μπορεί η χώρα να μην έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό και στόχευση για ζητήματα όπως η παιδεία, ή η υγεία. Ουσιαστικά η δική μου η πρόταση έχει να κάνει με το εξής. Ότι στην υγεία, στην παιδεία και στην ασφάλεια πρέπει να υπάρξει μία διακομματική συμφωνία με πενταετή ορίζοντα. Για να εξυπηρετηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Γιατί όποια κυβέρνηση και αν προκύψει την επόμενη ημέρα με την αντιπολίτευση γιατί ξέρουμε πώς κινούνται οι αντιπολιτεύσεις, από τη μεταπολίτευση και μετά, πώς ακριβώς θα ενεργήσει μέσα σε αυτό το περιβάλλον;  Και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Γιατί η Ευρώπη άλλαξε. Δεν είναι και αυτή το σταθερό οικοδόμημα, που γνωρίζαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Είναι και αυτή σε κίνδυνο. Και μία χώρα με τα δικά της εγγενή προβλήματα πρέπει γρήγορα να κινηθεί προκειμένου να μην βρεθεί απροετοίμαστη σε ό,τι έρθει», υπογράμμισε η Εύη Τατούλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη αλλαγής, αλλά απαλλαγής

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την ελπίδα και αν είναι ρεαλιστικά όσα λέει, η Εύη Τατούλη απάντησε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχει αλήθεια και ρεαλισμός γιατί δεν έχω δει το πρόγραμμα. Παρακολουθώ πολύ στενά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναφέρω δύο δηλώσεις. Αυτή του κυρίου Δραγασάκη, ο οποίος μίλησε για εξάμηνη παραμονή στο μνημόνιο την ίδια ώρα που ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας είχε πει τον περασμένο χρόνο ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών όποτε και αν γίνουν εκλογές. Οπότε μόνοι τους δεν ξέρουν να κυβερνήσουν. Δεν μπορείς να ζητάς εξάμηνη παράταση για κάτι το οποίο καλείσαι να κάνεις αύριο. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν μία παρέμβαση του Νίκου Ξυδάκη, δημοσιογράφου της Καθημερινής και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε σε τηλεοπτικό χρόνο ότι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψουμε το δικό μας μεμοράντουμ. Αποδέχονται ότι θα υπογράψουν ένα μνημόνιο με τη διαφορά ότι θα το υπογράψουν οι ίδιοι. Αυτό το μνημόνιο τι είναι ; Η Kinder έκπληξη; Ο πολίτης ασφαλώς είναι και πληγωμένος. Ο πολίτης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και εμένα μου λένε ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη αλλαγής, αλλά απαλλαγής. Αυτό δεν είναι ελπίδα».

[blockquote style=”1″]Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα χωριά μας[/blockquote]

«Η σχέση μου με την Αρκαδία ξεκινά πολλά χρόνια πίσω. Τους περισσότερους δρόμους της, τους έχω περπατήσει, τα χωριά της τα γνωρίζω ένα-ένα. Υπάρχουν πολιτικές στην ΕΕ που δεν τις έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου. Που μιλούν ουσιαστικά για αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα στις περιοχές που κινδυνεύουν με ερημοποίηση σε οικισμούς κάτω των 100 κατοίκων. Και προτείνουν λύσεις, τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα χωριά μας είναι κάτι που πρέπει να το δούμε άμεσα. Δεν μπορείς να κλαίγεσαι ότι ερημώσανε τα χωριά μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πολιτικές, αυτές πρέπει να βρούμε. Είναι και ένα μεγάλο πλεονέκτημα ότι η νέα τάση για την αειφορία έχει να κάνει με το πώς θα συνδυάσεις σε ένα φυσικό περιβάλλον μία συγκεκριμένη ανθρώπινη δραστηριότητα. Η Αρκαδία είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος τόπος. Το πείσμα του Αρκά είναι παροιμιώδες. Χρειάζεται μία στόχευση ανά περιοχή. Η ανάπτυξη στην ορεινή Γορτυνία δεν μπορεί να είναι η ίδια με την παραλιακή Κυνουρία. Η ανάπτυξη της Τρίπολης είναι κάτι διαφορετικό. Η Τρίπολη είναι η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπορεί να γίνει ένας προορισμός για επενδύσεις. Στο κομμάτι του τουρισμού γίνεται οργασμός έργων το τελευταίο διάστημα. Οι υποδομές είναι σε πολύ καλό σημείο. Οι δρόμοι ολοκληρώνονται. Το λιμάνι του Άστρους θα εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, τα αλιευτικά καταφύγια, το λιμάνι του Λεωνιδίου που είναι σε τροχιά για να χρηματοδοτηθεί, υπάρχουν πάρα πολλές υποδομές», ανέφερε η Εύη Τατούλη περιγράφοντας το όραμά της για την Αρκαδία.

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ορόσημο

Σε σχέση με το αεροδρόμιο της Τρίπολης, η Εύη Τατούλη είπε «το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ένα ορόσημο.  Το αεροδρόμιο θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο για την Πελοπόννησο, αλλά θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και σε σχέση με το Ελ. Βενιζέλος. Έχουμε αποκτήσει πλέον την εμπειρία για το πώς μπορούμε να προσελκύσουμε low cost εταιρείες. Η χρησιμότητα τέτοιων περιφερειακών αεροδρομίων. Για να γίνει ένας προορισμός ανταγωνιστικός, πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και η τιμή του. Αν υπολογίσουμε ότι με 250 ευρώ ένας Σκανδιναβός θα προσγειωθεί στην Τρίπολη, οι ορεινοί μας όγκοι και οι ξενοδοχειακές μας μονάδες θα αποκτήσουν την απαιτούμενη εξωστρέφεια και θα αναπληρώσουν την απώλεια του εσωτερικού τουρισμού που χάθηκε λόγω της κρίσης. Το οδικό δίκτυο, η ύπαρξη του αεροδρομίου και η ύπαρξη των λιμανιών θα αποδώσει πολύ».

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να απευθυνθώ μόνο σε όσους είναι παραδοσιακά στον χώρο της ΝΔ. Ο χώρος της ΝΔ μίκρυνε πολύ τα τελευταία χρόνια. Εδώ έχει να κάνει και η ευθύνη των ανθρώπων. Πόσο ωφέλιμο είναι να θέλεις να κρατήσεις μικρή μία παράταξη, απλά γιατί θέλεις την αυτοσυντήρησή σου; Απευθύνομαι σε όλους τους Αρκάδες που βλέπουν σε εμένα έναν νέο άνθρωπο, που έχει όρεξη για δουλειά. Στο κάτω- κάτω και ο βουλευτής δεν είναι για περαντζάδα. Έχει συγκεκριμένη δουλειά και στο τέλος της ημέρας πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα. Η σχέση μου με τους πολίτες είναι εγκάρδια», κατέληξε η κυρία Τατούλη.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ