ΑρχικήΑΡΘΡΑEύη Τατούλη: Έχουν περάσει οι εποχές εκείνες που έρχονταν κάποιοι με φανφαρόνικο...

Eύη Τατούλη: Έχουν περάσει οι εποχές εκείνες που έρχονταν κάποιοι με φανφαρόνικο τρόπο και περίμεναν τους χειροκροτητές

Στη webtv της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και στην Ελένη Τράκα η Εύη Τατούλη υπογράμμισε ότι δεν είναι ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή. Ότι αγαπά την Αρκαδία και ότι πασχίζει να αποκτήσει πρόσωπο ο τόπος της. Ότι θέλει να προσφέρει στην Αρκαδία και να διώξει την θλίψη από τα μάτια των συμπολιτών της. Ότι πρώτα από όλα είναι μάνα και σύντροφος.

Αυτό το ταξίδι έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι είχε πολιτική άποψη από μικρή ηλικία. «Από τότε που μπορώ να θυμάμαι τον εαυτό μου γνώριζα ότι την Κυριακή θα διαβάζαμε όλη η οικογένεια κυριακάτικες εφημερίδες. Θα ακούσουμε τα πολιτικά τεκταινόμενα και θα συζητήσουμε την θέση του κάθε μέλους της οικογένειας. Ήμασταν πολυμελής οικογένεια με ιδιαίτερα ετερόκλητες απόψεις. Είμαστε μία δημοκρατική κοινωνία και αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω στη δική μου οικογένεια. Τα χωριά της Αρκαδίας τα γνωρίζω ένα-ένα. Έχω ζήσει εκεί, έχω περπατήσει εκεί και τα επιλέγω τώρα για την δική μου οικογένεια, για τα παιδιά μου, σε αυτό που θεωρώ ότι είναι η δική τους πατρίδα, γιατί είναι η δική τους πατρίδα. Έχω δύο σπίτια. Το ένα είναι η οικογενειακή μου εστία, το άλλο το σπίτι του παππού μου Παναγιώτη στο Καστρί».

Στην ερώτηση αν βλέπει οργή στους Αρκάδες από την περιοδεία της στα χωριά, η κ. Τατούλη είπε ότι βλέπει θλίψη και αυτό τη στεναχωρεί.

«Από την οργή περνάμε στην θλίψη, στη χαρά. Η θλίψη στα μάτια δείχνει απαισιοδοξία για το μέλλον και αυτό είναι που εκφράζει τους συμπολίτες μου, δεν έχουν ελπίδα, δεν βλέπουν φως στο τούνελ. Αυτό που έχω επιλέξει εγώ με τη δική μου υποψηφιότητα, είναι, να μην πηγαίνω απλά στα χωριά. Πηγαίνω και μιλάω στα χωριά.  Ακόμη και δύο ανθρώπους να βρω εκεί, θέλω να τους εξηγήσω, να τους μιλήσω. Γιατί ξέρετε το να κατεβαίνουμε σήμερα με την ατζέντα του παρελθόντος δηλαδή με δύο ωραίες φωτογραφίες από την προηγούμενη θητεία μας χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον ή επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, ή με μία συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα, δεν σημαίνει τίποτα. Το θέμα είναι τι άποψη έχουμε για τα πράγματα. Έχουμε πολιτική άποψη; Έχουμε τεχνοκρατική άποψη για το πώς πρέπει να κινηθεί η Αρκαδία τα επόμενα χρόνια; Εγώ αυτό το οποίο βλέπω ότι δεν υπήρξε ατζέντα για την Αρκαδία στο τραπέζι. Ατζέντα υπήρξε όταν την έβαλα εγώ».

tatoyli-radio

Οι θεσμοί πρέπει να εκφράζονται από νέα πρόσωπα

«Υπάρχουν δύο ζητήματα. Υπάρχουν θεσμοί, όμως για να είναι αξιόπιστοι οι θεσμοί, πρέπει να εκφράζονται από νέα πρόσωπα. Η αξιοπιστία ενός νέου ανθρώπου που έρχεται στην πολιτική σκηνή έχει να κάνει από το πόσο πειστικά είναι αυτά που λέει. Και ασφαλώς με το πόσο τεκμηριώνονται από το δικό του το παρελθόν. Εγώ ουδόλως αρνήθηκα την πολιτική ταυτότητα που απέκτησα δίπλα στον Πέτρο Τατούλη. Είμαι η κόρη του, είμαι υπερήφανη για αυτό και την πολιτική την αγάπησα δίπλα του. Την τέχνη της πολιτικής την έμαθα δίπλα του. Από εκεί και πέρα έχω και τεχνοκρατική εμπειρία και στο επίπεδο του τουρισμού αφού ασχολούμαι πλέον με αυτόν, σε συνεργασία πάντα με το σύζυγό μου, ο οποίος έχει μία εταιρεία και οικογενειακή παράδοση πάνω στο αντικείμενο του τουρισμού. Και ασφαλώς με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος του βουλευτή πλέον είναι εξαιρετικά άχαρος. Έχουν περάσει οι εποχές εκείνες που έρχονταν κάποιοι με φανφαρόνικο τρόπο και περίμεναν τους χειροκροτητές. Τώρα πλέον αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι επάγγελμα, από τη στιγμή που πληρώνεσαι για αυτό είναι άχαρο. Και ας σταματήσουμε αυτά τα παραμύθια ότι είναι λειτούργημα. Είναι ένα επάγγελμα και στο τέλος της ημέρας πρέπει να το κάνεις καλά».

Είναι αναξιόπιστοι οι πολιτικοί

«Υπάρχει η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος γιατί είναι αναξιόπιστοι οι πολιτικοί. Υπάρχουν πολιτικοί που άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά. Υπάρχουν οι πολιτικοί εκείνοι, που είχαν θέσεις ευθύνης και πέρασαν τις θέσεις εκείνες, χωρίς να δώσουν τίποτα στον τόπο τους . Ο τόπος τους δεν τους ανέδειξε; Δεν έχουν υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες τους; Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα και όταν έχασαν αυτή την θέση ευθύνης, έρχονται πίσω και γκρινιάζουν και κουνάνε και το δάκτυλο και κουνάνε χαρτιά και σε δημάρχους και περιφερειάρχες. Αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου».

Ο καθένας στις εκλογές οφείλει να μιλήσει για τον εαυτό του

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω εκλογές στη ζωή μου. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω εγώ μπροστά σε εκλογές. Αυτό που έχω μάθει με το δύσκολο τρόπο είναι ότι ο καθένας στις εκλογές οφείλει να μιλήσει για τον εαυτό του. Το να μιλήσω για οποιονδήποτε άλλο, δεν παίζει κανένα ρόλο. Τον εαυτό μου προβάλω και τους συμπολίτες μου προσπαθώ να πείσω ότι εγώ είμαι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση για εκείνους. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν με αφορούν καθόλου. Έχω περάσει πολλά. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Θέλω να πω και κάτι πιο προσωπικό. Ο σύζυγός μου επειδή προέρχεται από την επιχειρηματική οικογένεια, στην αρχή τον είχε ξενίσει πολύ όλη αυτή η επίθεση. Τώρα όμως έχει μάθει να ζει και εκείνος με αυτό. Είναι εκείνος στο πλευρό μου και καταρχήν είναι εκείνος που με γεμίζει δύναμη κάθε μέρα να προχωράω σε αυτό που κάνω. Γιατί έχω την τύχη να έχω ένα σύζυγο, που θεωρεί πολύ σημαντικό να είναι ευτυχισμένη η γυναίκα που έχει δίπλα του».

 

Έχω εργαστεί στον ελεύθερο στίβο

«Δεν είμαι ανεπάγγελτη, όπως λένε μερικοί και έχω πτυχίο Νομικής. Από τα 20 μου παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάζομαι ανελλιπώς. Αν κάποιοι το να έχω εργαστεί στον ελεύθερο στίβο, δεν το θεωρούν επαρκή εργασία, είναι δικό τους θέμα. Το γεγονός είναι,  ότι έχω καταφέρει να έχω μία ισορροπημένη οικογένεια. Ένα σύζυγο, που με αγαπάει και με εκτιμάει και τρία παιδιά που τα έκανα γιατί μου αρέσουν οι πολυμελείς οικογένειες. Και αν με αξιώσει ο Θεός, θα ήθελα να κάνω και άλλο παιδάκι. Πέραν τούτου αν κάποιοι δεν το θεωρούν χρήσιμο, είναι η δική τους αισθητική.  Η οικογένειά μου είναι η πρώτη δουλειά της ζωής μου και εκεί αφιερώνω την ψυχή μου».

Να είμαστε αγωνιστές της καθημερινότητας

«Πρέπει να σταματήσουμε το παραμύθι στη χώρα. Των δήθεν τεχνοκρατών, των δήθεν καθηγητών, των υπερβολικά μορφωμένων. Τους είχαμε και αυτούς στη χώρα. Δεν ξέρω τελικώς πόσο καλά τα κατάφεραν. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία να κάνει κανείς στη ζωή του είναι να είναι αγωνιστής της καθημερινότητας».

Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους

«Δεν καταστροφολογώ, γιατί δεν ταιριάζει ούτε στην ηλικία μου, ούτε στην ψυχοσύνθεσή μου. Θεωρώ ότι ασφαλώς και δεν έχουν περάσει τα δύσκολα για τη χώρα. Και έρχονται να προστεθούν τα δύσκολα για τη χώρα σε ένα δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τα διλήμματα αυτοί ή εμείς δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα για την επόμενη ημέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία περίσκεψη, μία περισυλλογή για το αν στο σημείο που βρισκόμαστε, αν η οποιαδήποτε επιλογή μας θα μας οδηγήσει σε κάτι χειρότερο. Γιατί πάντα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και όμως υπάρχει και πιο κάτω. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει. Ήμουν με ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα υπογράψουν και εκείνοι ένα δικό τους μνημόνιο. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά; Αυτό δεν πρέπει να μας το γνωστοποιήσουν πριν από τις εκλογές; Πώς περιμένουν τον πολίτη να τους εμπιστευτεί; Το μνημόνιο που θα υπογράψουν θα το περιμένουμε σαν Kinder έκπληξη; Πιστεύω ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η επόμενη ημέρα πρέπει καταρχήν να μας βρει ενωμένους. Η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνει δυνάμεις, που δεν είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις, που είχε μέχρι πρότινος».

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου

«Με τη δική μου υποψηφιότητα απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου, που καταρχήν ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα της Αρκαδίας να τη βρει με μία πολύ ισχυρή εκπροσώπηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για την Αρκαδία εργαζόμαστε. Και από εκεί και πέρα η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Αυτή η καλή νεράιδα που εμφανίζουν κάποιοι ότι θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας με μία άλλη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Είναι παραμύθια για μεγάλους και δεν υπάρχουν. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την δική αξιοπιστία μας απέναντι στον ξένο παράγοντα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σύνεση, με συναίνεση και με συνεννόηση».

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ