ΑρχικήΑΡΘΡΑDG Energy: Βίντεο με τους άξονες της πλατφόρμας για την μετάβαση των...

DG Energy: Βίντεο με τους άξονες της πλατφόρμας για την μετάβαση των ανθρακικών περιοχών

Η πλατφόρμα για την μετάβαση περιοχών εξαρτημένων από τον άνθρακα (Platform for coal regions in transition)είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate-General for Energy – DG Energy) που στοχεύει στην υποστήριξη περιοχών άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να ολοκληρώσουν μια καθαρή και δίκαιη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.

Η επιτροπή έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί η πολιτική για την ενεργειακή μετάβαση.

Το βίντεο αναφέρει :

Η Ευρωπαϊκή ένωση είναι δεσμευμένη σε μια ενεργειακή μετάβαση που να “δουλεύει” για όλους…με φιλόδοξες κλιματικές και ενεργειακές πολιτικές δημιουργώντας βιώσιμες δουλείες και οικονομικές ευκαιρίες.

Αλλά αυτό δεν θα συμβεί σε μια βραδιά και μερικές κοινωνίες θα είναι περισσότερο περιορισμένες από κάποιες άλλες ιδιαίτερα σε περιοχές που το βιοποριστικό των πολιτών του εξαρτάται από τον άνθρακα.

Εκεί είναι που έρχεται η πλατφόρμα για τις περιοχές μετάβασης από άνθρακα. Αυτή η πλατφόρμα κάνει μια από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση σε αυτή ακριβώς την μετάβαση και ενεργοποιεί περιοχές και πολίτες να έχουν έναν ενεργό ρόλο στην μετάβαση.

Η πλατφόρμα βοηθά τις περιοχές με άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με  το να :

μοιράζονται εμπειρίες και τεχνογνωσία,  χτίζοντας μια ικανότητα

βοηθά να ικανοποιηθούν οι προκλήσεις της μετάβασης

παρέχοντας τεχνικές και συμβουλές επάνω σε χρηματοδότηση προτζεκτ

έτσι ώστε οι περιοχές που βασίζονται στον άνθρακα να μπορούν να φύγουν από τον άνθρακα και να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους προς όφελος των πολιτών τους .

Οι περιοχές έχουν διαφορετικά σημεία εκκίνησης αλλά όλες χρειάζεται να έχουν την ίδια κατεύθυνση . Ευρώπη και Ευρωπαίοι χρειάζεται να δουλέψουν όλοι μαζί .

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ