ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε ποιο τρόπο θα γίνουν οι μετακινήσεις του προσωπικού στην 5η μονάδα...

Με ποιο τρόπο θα γίνουν οι μετακινήσεις του προσωπικού στην 5η μονάδα της Μεγαλόπολης;

Όπως σας έγραψα πριν λίγες μέρες η ΔΕΗ αποφάσισε όταν θα δημιουργηθεί η νέα θυγατρική εταιρία στην Μεγαλόπολη , όλοι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Εκτός από κάποιες θέσεις διοικητικών που οι τομείς τους συγχωνεύονται και εκτός από τους εργαζόμενους που πρέπει να μετακινηθούν προς την μονάδα 5 του φυσικού αερίου.

Στην μονάδα 5 εργάζονται σήμερα που μιλάμε 23 άτομα , τα οποία στο μεγαλύτερο σύνολο τους έχουν τοποθετηθεί από το 2013 και συμπληρώθηκαν από 2 νέες προσλήψεις αλλά και επιπλέον κάποιων μετακινήσεων που έγιναν από μονάδες που έκλεισαν στην Αττική.

Τα 23 άτομα αυτά που εργάζονται σήμερα , θα πρέπει να γίνουν σύνολο 110 περίπου , αυτός είναι ο αριθμός που αποφασίστηκε να έχει η νέα μονάδα.

Οι 110 αυτοί εργαζόμενοι θα είναι πλέον οι μόνοι που θα ανήκουν στην μητρική ΔΕΗ και έχουν δημιουργηθεί ήδη πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που θα γίνουν οι μετακινήσεις.

Μαθαίνουμε ότι η ΔΕΗ θα καλέσει την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμμετέχουν σε μια επιτροπή η οποία θα κάνει τις μετακινήσεις.
( Ενημέρωση άρθρου -Η πρόσκληση της ΔΕΗ αφορά την δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία καλούνται τα σωματεία να ορίσουν εκπρόσωπο τους. Η επιτροπή αυτή θα ασχοληθεί με όλες τις μετακινήσεις προσωπικού που θα προκύψουν από την διαδικασία πώλησης των μονάδων, τόσο στην Μεγαλόπολη , όσο και στην Μελίτη.Άρα αφορά και τις μετακινήσεις προσωπικού προς την 5η μονάδα.)

Μαθαίνουμε επίσης ότι πολλά πολιτικά και κομματικά γραφεία δέχονται συνέχεια κλήσεις για μεσολάβηση.

Μαθαίνουμε ότι και πολλά στελέχη της ΔΕΗ δέχονται αιτήματα να ανακατευτούν και να έχουν λόγο στις μετακινήσεις αυτές.

Ρωτάμε λοιπόν τους αρμόδιους , με ποιον τρόπο θα γίνει η επιλογή των εργαζομένων που θα πάνε στην 5 μονάδα; Με ποια κριτήρια; Θα υπάρξει διαφάνεια;

Πέρα από τις καθαρές και διαφανείς διαδικασίες της ΔΕΗ, πέρα από τα κριτήρια επιλογής τα υπηρεσιακά , δεν πρέπει η τοπική κοινωνία να απαιτήσει οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν να είναι κάτοικοι της Μεγαλόπολης; Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει 40 χρόνια τώρα, έστω και τώρα για την τιμή των όπλων δεν πρέπει να γίνει; Το λέω αυτό με απόλυτο σεβασμό στους συναδέλφους μου που μένουν σε άλλες πόλεις.

Θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και να παρακολουθήσουν με τον κατάλληλο τρόπο τις διαδικασίες.

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία αυτή να είναι ξεκάθαρη. Και το λέω αυτό γιατί εγώ σαν εργαζόμενος στην 5η μονάδα αντιμετωπίζω καθημερινά ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα. “Εσύ ρε μεγάλε καλά τα λες αλλά φρόντισες να βολευτείς πρώτος. Εσύ ήξερες τι θα γίνει και έπιασες θέση στην νέα μονάδα. Εσύ είσαι βολεμένος και πολλά άλλα παρόμοια”. Και φυσικά πρέπει να βγάλω φωτοτυπία πλέον το υπηρεσιακό έγγραφο μετακίνησης εμένα και άλλων 9 εργαζομένων τον Οκτώβριο του 2013 από τις μονάδες 1-2 που έκλεισαν εκείνη την εποχή, προς την νέα μονάδα που τότε φτιαχνόταν. Όσοι μετακινηθούν τώρα που είναι ανοιχτό το θέμα της πώλησης μονάδων, για να μην έχουν ανάλογα θέματα θα πρέπει όλα να γίνουν υπό πλήρη διαφάνεια για να μην υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζουν άπαντες ότι κανένας πλέον  εργαζόμενος δεν μπορεί να νιώθει καμία σιγουριά. Και αυτοί που θα πάνε στην θυγατρική και αυτοί που θα παραμείνουν στην μητρική ΔΕΗ, είναι όλοι σε μεγάλο κίνδυνο.Είναι όλοι σε μεγάλη αβεβαιότητα.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου έστειλε ένας φίλος το άρθρο να το διαβάσω. Έπαθα πλάκα και αναρωτιέμαι, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της Μεγαλόπολης δεν καταλαβαίνουν τι παιχνίδια παίζονται;
    Δεν μπορούν να καταλάβουν τι γράφεται εδώ μέσα;
    Όλοι τελικά αγωνίζονται για την πάρτη τους , για να βολέψουν τους δικούς τους.
    Γι αυτό ίσως πολλοί έχουν πιάσει μια άκρη , περιμένουν να τους φτιάξουν.
    Απίστευτα πράγματα!
    Ευτυχώς όμως υπάρχει το διαδίκτυο και γράφονται αλήθειες!
    Ας ξυπνήσει ο κόσμος επιτέλους!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια