Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΤΕ ΔΕΗ Ορυχείου Μεγαλόπολης: ΟΧΙ στο ξεπούλημα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

ΕΤΕ ΔΕΗ Ορυχείου Μεγαλόπολης: ΟΧΙ στο ξεπούλημα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΕΤΕ ΔΕΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΜΕΓ/ΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Η αυλαία στη σκηνή της διαπραγμάτευσης μεταξύ Κυβέρνησης και Κομισιόν πέφτει, και δυστυχώς μαζί της πέφτουν και οι ελπίδες των εργαζομένων της ΔΕΗ ,που πίστεψαν τις εξαγγελίες –δεσμεύσεις του σημερινού Πρωθυπουργού ,που άλλα διαλαλούσε για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου , μιλώντας τότε για εθνικό έγκλημα, και άλλα δυστυχώς πράττει.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αθετεί τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις της, και βαδίζει ολοταχώς προς το ξεπούλημα του 40% των προσοδοφόρων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ αντί πινακίου φακής.

Συνάδελφοι,
Στόχος των ιδιωτικών (εγχώριων & ξένων) συμφερόντων , των δανειστών αλλά και της Κυβέρνησης , είναι η κατέχουσα γι αυτούς δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ , και στο πλαίσιο της περίφημης απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρενέργειας ,το μόνο που προσδοκούν είναι η ΔΕΗ να περιέρχεται σε όλο και πιο δυσχερή θέση.
Οι νταβαντζήδες της ηλεκτρενέργειας θέλουν εξ ολοκλήρου τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας και το πελατολόγιό της, και η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται περήφανα και δεν σκέπτεται ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα αποδειχθεί πολλαπλά αρνητική για την ενεργειακή κυριαρχία της Χώρας, αλλά και στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για φθηνή ενέργεια.

Η ΕΤΕ Ορυχείου Μεγαλόπολης με υψηλό αίσθημα ευθύνης: α) έναντι των εργαζομένων ,που επί σειρά δεκαετιών προσέφεραν με τις υπηρεσίες τους αλλά και με την ίδια τους τη ζωή στην ανάπτυξη της Εταιρείας και στον εξηλεκτρισμό της Χώρας, και β)έναντι των πολιτών που δεν πρέπει να απολέσουν την πρόσβασή τους στο φθηνό ρεύμα ,που εξακολουθεί να είναι κοινωνικό αγαθό , υψώνει το λάβαρο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει τέλος στον αργό θάνατο της ΔΕΗ , που επιφυλάσσουν οι επικείμενες πωλήσεις ορυχείων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Καλούμε την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα ,τα Σωματεία του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης σε εφ όπλου λόγχη.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε στράτευση με τα Σωματεία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΕΡΒΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Κοινοποίηση: ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΗΕ
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΗΕ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,758ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Λόγω των αγώνων ποδηλασίας στη Μεγαλόπολη, για το Πανελλήνιο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα Ενόπλων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης – Η Μαία δίπλα στην Γυναίκα

Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 7 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε όπως, την 7η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2025, ημέρα της εβδομάδας ...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img