ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαπαδόπουλος: Σύμβουλοι του Κ.Μπούρα αντίθετοι με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Παπαδόπουλος: Σύμβουλοι του Κ.Μπούρα αντίθετοι με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου ως μία από τις βασικές προτεραιότητες έθεσε την προώθηση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας που θα συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Από τις 21-09-2015 μέχρι τις 17-08-2017 από το πρόγραμμα «αγροτικός εξηλεκτρισμός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις Τ.Κ. του Δήμου» με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη και την επέκταση Δημοτικού Φωτισμού στις Τ.Κ. του Δήμου δαπάνησε 90.466,85 ευρώ με χρηματοδότηση 3ου ΕΑΠ.

Συνεχίζοντας ο Δήμος την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στις 09-08-2017 μετά από αναλυτική εισήγηση και ενημέρωση το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την καταβολή  δαπάνης συμμετοχής στις δαπάνες σύνδεσης Δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης – Χορήγηση νέας παροχής στην Τ.Κ. Ραψομμάτη για ηλεκτροδότηση γεώτρησης στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού «Επέκταση Δημοτικού Δημοτικού Φωτισμού στις Τ.Κ. του Δήμου με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη» από εγκεκριμένες πιστώσεις 3ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Είχε προηγηθεί ο έλεγχος στη δήλωση ασφάλισης φυτικής παραγωγής (ΟΠΕΚΕΠΕ) έτους 2016-2017 όπου διαπιστώθηκε ότι η έκταση που θα αρδεύεται είναι 76 στρέμματα.

Στις 27-10-2017 συνεδρίασε η Ο.Ε. για να αποφασίσει την ψήφιση πίστωσης 33.507,19 ευρώ για την καταβολή της δαπάνης συμμετοχής στις δαπάνες σύνδεσης Δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης – Χορήγηση νέας παροχής στην Τ.Κ. Ραψομμάτη για ηλεκτροδότηση γεώτρησης» ως όφειλε μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Νικόλαος Μπελιάς και Νικόλαος Κερκεμέζος αναιρώντας την ψήφο τους στο Δ.Σ. δεν ψήφισαν την πίστωση και προχώρησαν στην έκδοση ανακοίνωσης διαφοροποιούμενοι από την παράταξή τους.

δείτε την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Διαφοροποιούνται από την παράταξή τους για το θέμα οι δύο σύμβουλοι;

O κ. Μπούρας και η Δημοκρατική Συνεργασία συμφωνούν με τη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα;

Έπρεπε να περάσουν 2 μήνες για να διαπιστώσουν ότι η επένδυση είναι ασύμφορη και αντιοικονομική ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εγκρίνει την επένδυση;

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ενισχύει τις επενδύσεις του πρωτογενή τομέα αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν  ενταχθεί στο ΕΑΠ και έμεναν εδώ και χρόνια ανενεργά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια