60 ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 20.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

0
169

Σε μία δύσκολη οικονομική εποχή η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ήδη ή θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έργα σημαντικά με ανταποδοτικό όφελος και προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους του νομού.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη 19 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.196.000,00 ευρώ, ενώ προς υλοποίηση (άμεσα θα γίνει δημοπράτηση) βαίνουν 41 ακόμα έργα συνολικού προϋπολογισμού 14.618.000,00ευρώ. Έργα που έχουν σχεδιαστεί για όλες τις περιοχές της Αρκαδίας, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη και βάση των αναγκών που υπάρχουν αλλά και του συνολικού σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη.

Έργα, που, όπως έχει επισημάνει κατά καιρούς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, έχουν περάσει μέσα από δυσκολίες για να ξεκινήσουν, αφού η γραφειοκρατία και η έλλειψη πόρων συνιστούν τροχοπέδη για την πιο γρήγορη υλοποίηση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων. Επιπλέον η Αρκαδία έχει την ιδιαιτερότητα του βαρύ χειμώνα και έργα μπορούν να κατασκευαστούν μόνο κατά τους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο- Νοέμβριο.

Παρά τις δυσκολίες όμως, ο αγώνας είναι συνεχής και η προσπάθεια δεν σταματά, αφού πρώτιστος στόχος είναι η δημιουργία έργων που θα συμβάλλουν στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της Αρκαδίας και θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα σε οικισμούς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Εκτός των έργων αυτών να αναφέρουμε ότι υλοποιείται και ένας μεγάλος αριθμός έργων μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων προγραμμάτων.

Τέλος, σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση νέου καταλόγου έργων με συγκεκριμένες ημερομηνίες δημοπράτησης.

Αναλυτικά ο κατάλογος των έργων παρακάτω:

 

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here