6 εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Μελίτη

0
1315

Ολοκληρώθηκε η α’ φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα δύο πακέτα λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκείνο της Μελίτης και εκείνο της Μεγαλόπολης. Συμμετοχές από την εγχώρια αγορά έχουμε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Μυτιληναίος και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ ο όμιλος Κοπελούζου κατέβηκε στο διαγωνισμό, όπως αναμενόταν, σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Κινέζικη εταιρεία Shenhua. Την εμφάνισή τους στην α΄ φάση του διαγωνισμού έκαναν και δύο τσέχικες εταιρείες, η EPH και η Indoverse. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.

Συνολικά συμμετείχαν οι παρακάτω εταιρείες:

  1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
  2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)
  5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
  6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here