48ώρες Απεργίες από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Σε απεργιακό κλοιό από άυριο η Ελλάδα!

0
153


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας καλώντας όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων». Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει μεταξύ άλλων πως με τα νέα μέτρα «η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή». Η ΓΕΝΟΠ καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και παράλληλα καλεί τη ΓΣΕΕ «να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική». Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ είναι η εξής:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Συναδελφισσες και Συνάδελφοι, Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις, τις συνέπειες των νέων βαρβάρων και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Με τα μέτρα που θα επιχειρήσουν να ψηφίσουν την ερχόμενη Τετάρτη και που είναι συνέχεια δεκάδων άλλων παρόμοιων μέτρων της αδιέξοδης πολιτικής τους, ένα είναι σίγουρο: Η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή. Με βάση αυτή την ανάλυση, αυτή την προβολή, δεν χωράνε πολλές απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνουμε. Η απάντηση είναι μια. ü Εάν δεν θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας, οι συνάνθρωποι μας, να γίνουμε “σκλάβοι”, ü Εάν δεν θέλουμε να περάσουμε μια ζωή στην δυστυχία ü Εάν δεν θέλουμε να χαθούν και άλλες ζωές και να πεθάνουν και άλλοι συνάνθρωποι μας από την πείνα και την απελπισία (αυτοκτονίες), γιατί αυτό συμβαίνει ήδη κάθε μέρα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγούμε στους δρόμους και να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων. Δυστυχώς πολλές φορές οι περισσότεροι από εσάς για διάφορους λόγους ή και άλλοθι δεν συμμετέχετε. Όμως όσο δεν συμμετέχετε, ανεξάρτητα εάν έχετε δίκιο ή όχι. σε όσα επισημαίνετε ένα είναι σίγουρο: ότι τα μέτρα τους πάντα θα περνούν και εμείς θα γινόμαστε όλο και πιο δυστυχισμένοι. Με βάση αυτή την απλή διαπίστωση ο καθένας μας , η καθεμιά αυτή τη φορά έχει χρέος να αφήσει στην μπάντα την κάθε δικαιολογία και να δώσει το παρόν. Συνάδελφοι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι πολλοί από εμάς τους συνδικαλιστές δεν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και σας απογοητεύουμε με την αλλοπρόσαλλη κα απαράδεκτη στάση μας. Έχετε δίκιο όταν πολλοί από εσάς διαμαρτύρεστε ότι δεν οργανώνουμε τον αγώνα σωστά έτσι ώστε, να είναι αγώνας, να μην περνούν οι απαράδεκτες πολιτικές τους και όχι απλά διαμαρτυρίας.
Έχετε δίκιο όταν λέτε ότι με 24ώρες ξεκομμένες απεργίες δεν γίνεται τίποτα και ότιι τέτοιες απεργίες είναι χαμένα μεροκάματα. Όμως όσο δίκιο και εάν έχετε (εάν αυτοί είναι οι λόγοι που σας έχουν κάνει να μην συμμετέχετε) αυτή τη φορά μην γυρνάτε την πλάτη στο κάλεσμα των συνδικάτων. Μην γυρνάτε την πλάτη στην απόφαση της ΓΣΕΕ που έστω και τώρα κάτω από την δική σας πίεση, προκήρυξε 48ωρη απεργία. Γνωρίζουμε ότι η απόφαση για την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας την τελευταία στιγμή δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την λαίλαπα των μέτρων. Όπως με τις 24ωρες ξεκομμένες απεργίες που στην κυριολεξία είναι «τουφεκιές στον αέρα» έτσι και με την 48ωρη τελευταία στιγμή δεν στέλνεις το καταλληλότερο σήμα στον κόσμο της εργασίας, ότι εδώ κάτι σοβαρό πάει να γίνει. Ότι εδώ θα δοθεί μάχη.
Τα γνωρίζουμε όλοι αυτά συνάδελφοι,
Όμως όσο προβληματισμένοι και εάν είστε για το πώς οργανώνεται ο αγώνας εάν δεν συμμετάσχετε με όλες τις δυνάμεις σας πρώτα απ’ όλα θα επιτρέψετε να περάσουν τα μέτρα και δεύτερον θα δώσετε την δυνατότητα σ όσους δεν στέκονται έτσι όπως πρέπει και δεν οργανώνουν τον αγώνα όπως επιβάλλεται να ξαναπούν (και έτσι να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες) ότι ο κόσμος δεν τραβάει!!!
ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Αυτή τη φορά μην γυρίσετε την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Όσο τα μέτρα δεν έχουν ψηφιστεί τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ναι μπορούμε να τους κάνουμε να τα πάρουν πίσω. Ναι μπορ] ]>

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here