30 γονείς από την Μεγαλόπολη δείχνουν στην Δημοτική Αρχή τι έπρεπε να έχει γίνει με τις παιδικές χαρές

2
1260

30 γονείς από την Μεγαλόπολη, κατέθεσαν αίτηση στον Δήμο Μεγαλόπολης με την οποία ζητούν να προχωρήσει ο Δήμος στην κατασκευή τουλάχιστον μιας παιδικής χαράς στην πόλη και να μην περιμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί μέσω διαγωνισμών και καθυστερούν εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή , απόλυτα καταρτισμένη αίτηση που κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι μια πρόταση που έπρεπε να είχε κάνει πράξη ο Δήμος Μεγαλόπολης από την αρχή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Θα έπρεπε ο Δήμος να φτιάξει μια παιδική χαρά με ανάθεση για να υπάρχει τουλάχιστον ένας χώρος στην πόλη και τις υπόλοιπες να τις κάνει με διαγωνισμό.

Η αίτηση των 30 γονέων αναφέρει συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κάνοντας χρήση της παρ. 3 του άρθρου 215 του ΔΚΚ (Ν3463/2006) 30 κάτοικοι του Δήμου Μεγαλόπολης, επιθυμούμε να σας καταθέσουμε ένα χρόνιο αίτημά μας. Τη δημιουργία τουλάχιστον μιας παιδικής χαράς στη Μεγαλόπολη.

Έχοντας υπόψη ότι

 • ο υπ’ αριθμ. 5655/15-05-2018 διαγωνισμός με τίτλο «Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης» έχει κολλήσει λόγω ενστάσεων και
 • η Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών που προβλέπεται από το  «Φιλόδημος ΙΙ» (199.968 ευρώ για τον Δήμο Μεγαλόπολης)  θα υλοποιηθεί μέσω ανοιχτής διαδικασίας

Ζητάμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού στους κωδικούς που αφορούν την αναβάθμιση των παιδικών χαρών κατά 20.000€ πλέον ΦΠΑ, ώστε με διαδικασία ανάθεσης να γίνει άμεσα η απαραίτητη προμήθεια για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς στην πόλη της Μεγαλόπολης.

Θεωρούμε ότι το αίτημά μας δεν χρήζει περεταίρω ανάλυσης ή τεκμηρίωσης καθώς η συμβολή του παιχνιδιού και κατά συνέπεια της παιδικής χαράς στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού είναι γνωστή και κατανοητή σε όλους μας. Άλλωστε η Μεγαλόπολη κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική πόλη στην  ελληνική επικράτεια στην  οποία δεν υπάρχει έστω  μια παιδική χαρά.

Δεδομένο ότι σύμφωνα με το άρθρο 93, παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, Ν. 3463/ 2006) και το άρθρο 65, παρ. 5 του Ν. 3852/ 2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), έναν (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Δ.Σ. δεν μπορεί – στο ανωτέρω διάστημα – να λάβει αποφάσεις για αναθέσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για θέματα μη έκτακτου χαρακτήρα που αφορούν τακτικό προγραμματισμό  και για τους παραπάνω λόγους, αιτούμεθα να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και όπως κάνετε αποδεκτή την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αναπτύξουμε το αίτημά μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις και προσμένουμε στη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Υπογράφοντες

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν όλοι ασχολούμασταν με τα του οίκου μας και δεν κοιτάζαμε πώς να κατηγορήσουμε τον διπλανό μας για αυτά που δεν κάνει ή για αυτά που κάνει αλλά κατά τη γνώμη μας δεν είναι σωστά και κοιτάζαμε τι κάνουμε εμείς και πώς να βοηθήσω το διπλανό μας να διορθώσει τυχόν λάθη του, τα πράγματα στη Μεγαλόπολη θα ήταν καλύτερα και η κοινωνία μας δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το τέλμα.
  Εύγε στις μαμάδες που δεν συζητάνε αυτό που τις απασχολεί μόνο μεταξύ τους αλλά έψαξαν και βρήκαν τη λύση.
  Τώρα αν η λύση θα εφαρμοστεί είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο!
  Είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου! Εκεί θα φανεί όλοι αυτοί που ξαναζητάνε την ψήφο μας πόσο έχουν αλλάξει!!
  Αν και στο χωριό μου λένε ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here