3ετή παράταση “ζωής” σε Αμύνταιο και Καρδιά ως αντιστάθμισμα στην ένταξη των μονάδων της Μεγαλόπολης στο market test

Η Μεγαλόπολη "θυσιάζεται" στα ιδιωτικά συμφέροντα και στα πολιτικά-συνδικαλιστικά παιχνίδια!

6
1497

Η Κυβέρνηση θυσιάζει την Μεγαλόπολη και τους  εργαζόμενους, στον βωμό των συμφερόντων! Των ιδιωτών ντόπιων και ξένων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών παιχνιδιών που γίνονται σε βάρος της περιοχής μας!

Τρανή απόδειξη ακόμα μια είδηση η οποία μας δείχνει τι συμβαίνει….

Διαβάζουμε στα σχετικά δημοσιεύματα:

“Την παράταση της λειτουργίας των ΑΗΣ Αμυνταίου και Καρδιάς ως μέρος της συμφωνίας για την αποεπένδυση του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, θα διαπραγματευθεί με την DGcomp κλιμάκιο του υπουργείου Ενέργειας και της κρατικής επιχείρησης που μεταβαίνει αύριο Τετάρτη (22/11) στις Βρυξέλλες.

Το αίτημα έχει υποβληθεί από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ως αντάλλαγμα στην υποχώρηση ως προς την πώληση των δύο μονάδων της Μεγαλόπολης και η αποδοχή του θα του επιτρέψει ένα καλύτερο λανσάρισμα της συμφωνίας για την πώληση σημαντικών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Βασική αποστολή του κλιμακίου που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, με επικεφαλής κατά πάσα πιθανότητα τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο, θα είναι να πείσει για την αναγκαιότητα παράτασης της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου και της Καρδιάς μέχρι το 2022.
Βασικό επιχείρημα του κλιμακίου για να πετύχει τον στόχο του είναι τόσο τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην τηλεθέρμανση του Αμυνταίου και της Πτολεμαϊδας από την προγραμματισμένη απόσυρση των μονάδων το 2019 αφού η νέα μονάδα της Πτολεμαϊδας (5) δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν το 2020, όσο και η ασφάλεια της τροφοδοσίας της χώρας σε περιόδους κρίσης.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Αμύνταιο

Πρόσθετο επιχείρημα για τη στήριξη του αιτήματος είναι το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για το Αμύνταιο από την κινεζική Shenhua Group σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου αλλά και από άλλους εγχώριους επενδυτές.
Η παράταση της διάρκειας λειτουργίας των δύο σταθμών ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, αφού μέχρι το 2022 δεν θα απαιτηθούν νέες επενδύσεις.
Η Κομισιόν πάντως δεν συζητάει την ένταξη του ΑΗΣ Αμυνταίου στη λίστα με τις μονάδες που θα πουληθούν.
Το θέμα της λίστας έχει ξεκαθαρίσει και θα περιλαμβάνει τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης ισχύος 255 MW και 256 MW αντίστοιχα με χρόνο ζωής το έτος 2025, την Μελίτη 1 ισχύος 330 MW και χρόνο ζωής το 2040 και την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ ισχύος 450 MW.
Αυτό που ουσιαστικά αναμένεται είναι η επισημοποίηση της συμφωνίας που δεν αποκλείεται να γίνει και προς τα τέλη της εβδομάδας από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, καθώς πιέζουν ασφυκτικά οι χρόνοι για την διεξαγωγή του market test που θα κρίνει και την επιτυχία του εγχειρήματος.”

www.worldenergynews.gr

Facebook Comments

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραιος αξιος ο μισθος σου παλι το διαιρει και βασιλευε τα βορειοι και νοτιοι των τσουμπλεκομπρουμάδων και του κουτσου αναπαραγάγεις ε?

  2. Και εμεις τι κάνουμε ;;;;Τσακώνομαστε μεταξύ μας βάζοντας το προσωπικό συμφέρον και την κομματική ομπρέλα που ανήκει ο καθένας ;Στις Σκουριές και στην κερατεα δεν έπραξαν ετσι ομως οι κάτοικοι και κέρδισαν !!Ηρθε και η άνωθεν εντολή να χρησιμοποιούν τις καντίνες και τους χώρους της ΔΕΗ μονο οι κύριοι της ΓΕΝΟΠ,το κλασικό διαίρει και βασίλευε ,κρίμα και παλι κρίμα για τα μικρά παιδιά του λεκανοπεδίου που αν κάποτε ρωτήσουν τους γονείς τους (εμένα δεν με σκέφτηκες )οι γονείς θα απαντάνε με την γνωστή μπαρουφολογια του κλασικού καναπεδατου βολεμένου μεγάλοπολιτη !!

  3. Δηλαδή τωρα τι παιχνίδι παίζεται ;οτι μας πούλησαν οι βόρειο Ελλαδίτες και αγωνιστηκαν μονο για την πάρτη τους;Φίλε Παναγιώτη οφείλετε ολοι οι συνδικαλιστές να βγάλετε τον κοσμο όλων των παρατάξεων με κοινή γραμμή στον δρόμο !Οι Κρητικοί αγρότες που η πλειοψηφία τους ψήφισε σφυριζα ,αλλα ανέβηκαν στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκαν !Εμεις τι ;;;

  4. Οφείλω να γράψω αυτό που βλέπω. Είδα να παίζεται για πολλούς μήνες το σενάριο ότι το Αμύνταιο δεν το θέλει κανείς γιατί δεν έχει χρόνια ζωής και τώρα ξαφνικά έχοντας μπει μέσα στο πακέτο όλη η Μεγαλόπολη , μιλάμε για το Αμύνταιο που θα συνεχίσει να δουλεύει με επενδύσεις κιόλας!( Τώρα αξίζει να γίνουν επενδύσεις!!)
    Είδα μια ΓΕΝΟΠ να προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα είναι χαλαρά ακόμα και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, να μας λέει ότι θέλει εβδομάδες για να οργανώσει συλλαλητήριο στην Αθήνα. Είδα άλλη γραμμή στον ένα περιφερειάρχη και άλλη στον άλλο. Είδα ακόμα και τους βουλευτές να λένε όσα λένε. Και μετά από όλα αυτά φίλε deitzis εγώ θα είμαι υπεύθυνος για το διαίρει και βασίλευε, την στιγμή που το έχουν εφαρμόσει όλοι σε βάρος μας.
    Η εικόνα δυστυχώς έχει ξεκαθαρίσει, οι αποφάσεις πάρθηκαν και τα ξεπουλήματα είναι πλέον γεγονός. Ο καθένας θα χρεωθεί , όλα θα ειπωθούν με το όνομα τους!

  5. Αφου η ΜΠΑΤΡΑΝΗΔΕΣ της ΓΕΝΟΠ πούλησαν για άλλη μια φορά τον κοσμο τους ,ας κανονίσουμε συλλαλητήριο με μπροστάρη τον δήμο μας και να κατέβουμε με ενιαίο μέτωπο ΟΧΙ ΧΥΤΕΑ ,ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !(Για την ιστορία ο Μπατρανης ηταν ο μεγσλυτερος χαφιές της Κοκκινιάς και του Πειραιά στην κατοχή )

  6. Αγαπητέ Ορυχε ,με πρόσταρη τον δήμο δεν πάμε πουθενα !!Μην ξεχνάμε οτι μας πούλησε για τα σκουπίδια (μπατρανηδες και εκει )πρέπει να κάνουμε μια γενική συνέλευση οι κάτοικοι, και να συναποφασίσουμε πως θα κινηθούμε σωστά και ολοι μαζι ,μακριά απο τον δήμο και την πουλημένη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ !!Εξαλλου στην ΓΕΝΟΠ έχουν και την σκοτούρα τους που ειναι 56 άτομα υπόλογοι στα δικαστήρια !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here