ΑρχικήΑΡΘΡΑ21 Ιουνίου 1951 – 21 Ιουνίου 2022 - 71 χρόνια «Νέα της...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

21 Ιουνίου 1951 – 21 Ιουνίου 2022 – 71 χρόνια «Νέα της Μεγαλοπόλεως» – Ένας άθλος για μια επαρχιακή εφημερίδα!

Με το φύλλο του Ιουνίου η εφημερίδα «Νέα της Μεγαλοπόλεως» εισήλθε στο 72ο έτος αδιάλειπτης κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από όταν αναλάβαμε την ευθύνη της έκδοσης.

Μια εφημερίδα κρίνεται από πολλά. Κρίνεται πρωτίστως από το αναγνωστικό της κοινό. Κρίνεται από τη διεισδυτικότητά της, το ειδικό βάρος που έχει ευρύτερα στην κοινωνία. Και κρίνεται από τη στάση που υιοθετεί απέναντί της η εκάστοτε εξουσία: όταν μια Αρχή δυσανασχετεί (για να χρησιμοποιήσουμε έναν ήπιο χαρακτηρισμό) με μια εφημερίδα, τότε σημαίνει ότι η εφημερίδα κάνει μάλλον καλά τη δουλειά της.

Από τις 20 Ιουνίου 1951, όταν ο αείμνηστος Άγγελος Ηλιόπουλος κυκλοφόρησε το 1ο φύλλο, ως βήμα επικοινωνίας των απανταχού της γης μεγαλοπολιτών, μέχρι σήμερα, η εφημερίδα αυτή πορεύτηκε με ήθος και συνέπεια. Με εποικοδομητική κριτική και μακριά από λαϊκισμούς, σκοπιμότητες και ακρότητες, διακίνησε απόψεις, υπηρέτησε ιδέες, κατέθεσε προτάσεις και πρότεινε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, ιεραρχώντας πρωτίστως το συμφέρον του τόπου. Η καταξίωσή της στο αναγνωστικό κοινό είναι η καλύτερη απόδειξη για τη θετική συμβολή της.

Είναι γεγονός ότι η έντυπη δημοσιογραφία δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της. Εκατοντάδες εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη χώρα έχουν αναστείλει την έκδοσή τους, καθώς τα κόστη (χαρτί, ενέργεια, εκτύπωση, ταχυδρομικά κ.λπ.) έχουν γίνει δυσβάστακτα. Εμείς, τα «Νέα της Μεγαλοπόλεως», με την στήριξη -και μόνον- των συνδρομητών μας, συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε επιλέξει. Να είμαστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο και όχι αρεστοί στους ταγούς της εκάστοτε εξουσίας.

Σας ευχαριστούμε!
Κωνσταντίνος Ηλ. Φίλανδρος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων συνεχούς παρουσίας στην ενημέρωση, κριτική προβολή των συν και πλην της Επαρχίας αλλά και ιδιαίτερα την ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την πράσινη μετάβαση για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης και τις επιπτώσεις της (θετικές και αρνητικές) στην κοινωνία, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό!
    Ευχές για ακόμη μεγαλύτερη συμβολή
    του επαρχιακού τύπου στην βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής ενδοχώρας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας!

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...

Εκδήλωση από την Θεατρική Ομάδα της Μητρόπολης την Κυριακή 26 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης παρουσιάζει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img