Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2016: H Δοξα-σμένη ποδοσφαιρική χρονιά της Μεγαλόπολης (pics,video)

2016: H Δοξα-σμένη ποδοσφαιρική χρονιά της Μεγαλόπολης (pics,video)

Το 2016 αποτελεί μία άκρως ιδιαίτερη και ορόσημο χρονιά στην ιστορία της Δόξας με την ομάδα της Μεγαλόπολης να επιστρέφει στην κορυφή του Αρκαδικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση της Α’ Αρκαδίας αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.

Η χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες είναι βέβαιο πως δεν θα ξεχαστεί από κανέναν στην Μεγαλόπολη κρύβοντας πολλές εικόνες χαράς και δικαίωσης με τους κυανόλευκους να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να συστήνονται πλέον ξανά στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας μας από τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Κατάκτηση πρωταθλήματος Αρκαδίας στην διαδικασία αγώνα μπαράζ με τον Πανθυρεατικό, φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναρκαδικό, η μεγάλη στιγμή της ανόδου από τον 13ο όμιλο ΕΠΣ και το μίνι πρωτάθλημα μπαράζ και ασφαλώς η πρώτη συμμετοχή της Δόξας στην Γ’ Εθνική κατηγορία και στον 3ο όμιλο.

Η διαδρομή αυτή για την Δόξα αν μη τι άλλο εύκολη δεν ήταν με την ομάδα κατά την διάρκεια του 2016 να βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό ωστόσο να βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά, να βγάζει ωριμότητα και τελικά να δικαιώνεται για την επιμονή και την δουλεία της.

Από την ανατροπή στο ντέρμπι με τον Πανθυρεατικό στο Άστρος και τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας έως τον τελικό κυπέλλου με την Δόξα να στέκεται ανταγωνιστικότατη απέναντι στον Παναρκαδικό χάνοντας στις λεπτομέρειες των τίτλο και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’ κόντρα στον Πανθυρεατικό στο ιστορικό παιχνίδι ανόδου στο Κιβέρι με την Ένωση Λέρνας και τα πρώτα βήματα της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Πλέον η ομάδα του Βασίλη Κούβαλη κλείνει το 2016 από την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 30υ ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας έχοντας 15 βαθμούς σε 13 αγωνιστικές και βλέπει με αισιοδοξία την συνέχεια στους αγώνες που ξεκινούν από το 2017.

Πάμε λοιπόν να γυρίσουμε μερικούς μήνες πίσω στο 2016 και να δούμε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς που φεύγει για την Δόξα Μεγαλόπολης

17 Ιανουαρίου 2016 Πανθυρεατικός-Δόξα (Α’ Αρκαδίας): Πανθυρεατικός και Δόξα χέρι, χέρι στον πίνακα της βαθμολογίας επιβεβαίωναν πως πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά ζευγάρια τίτλου των τελευταίων ετών. Η πρεμιέρα του 2ου γύρου βρήκε ισόβαθμες τις δύο ομάδες με τον Πανθυρεατικό να υποδέχεται την Δόξα στο Άστρος. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν εντυπωσιακά και μόλις στο 21’ ήταν μπροστά με 2-0 με τα τέρματα του Βασίλη Μπάρλα και του Άγγελου Σαβούρδου. Οι κυανόλευκοι όμως αντέδρασαν ισοφάρισαν σε 2-2 στο 65’ και το 87΄με τον Χρήστο Νάνο πήραν τον βαθμό και έμειναν ζωντανοί στην μάχη του τίτλου.

6 Φεβρουαρίου 2016 Τεγέα-Δόξα Μεγαλόπολης 1-1 (Α’ Αρκαδίας): Η Δόξα στις 6 Φεβρουαρίου θα κάνει γκέλα στο Δημοτικό γήπεδο Κάρτσοβας στο παιχνίδι με την Τεγέα πέφτοντας από την κορυφή της Α’ Αρκαδίας. Ένα γκολ του Τσαλγζιτζόπουλου στο 21’ και ένα του Νάνου στο 44’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σε ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια της σεζόν με την Τεγέα να είναι η μοναδική ομάδα που σταμάτησε την Δόξα πληβν των ντέρμπι με τον Πανθυρεατικό. Λίγες εβδομάδες αργότερα η ισοπαλία του Πανθυρεατικού στο Λεωνίδιο θα φέρει ξανά τις δύο ομάδες στην κορυφή και στην συνέχεια στο μπαράζ όπου και κρίθηκε ο τίτλος.

10 Φεβρουαρίου 2016 Δόξα Μεγαλόπολης-Παναρκαδικός 2-3 (Τελικός Κυπέλλου Αρκαδίας): Η Δόξα έφθασε στον τελικό του κυπέλλου Αρκαδίας αντιμετωπίζοντας εκεί τον Παναρκαδικό. Το βασικό ζητούμενο για τους κυανόλευκους ήταν να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν και τελικά τα κατάφεραν. Ο τίτλος μπορεί να χάθηκε στις λεπτομέριες όμως τα κέρδη για την συνέχεια ήταν πολλά.  Για τον Παναρκαδικό σκόραραν οι Θεοδωράκης (7′), Σαλαπάτας (29′ πέναλτι) και Μπίσιας (83′), ενώ για τη Δόξα Μεγαλόπολης οι Γιαννακούλιας (27′) και Δρόσος (80′).

23 Απριλίου 2016 Δόξα Μεγαλόπολης-Πανθυρεατικός 3-1 (Τελικός Πρωταθλήματος Α’ Αρκαδίας): Η Μεγάλη στιγμή που θα κρίνει τον πρωταθλητή Αρκαδίας  είχε φθάσει. Οι δύο μονομάχοι είχαν φθάσει χέρι, χέρι έπειτα από μία ανεπανάληπτη κούρσα στον αγώνα μπαράζ. Η Δόξα μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικρατεί με 3-1 του Πανθυρεατικού κατακτώντας το πρωτάθλημα και βέβαια παίρνοντας το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Έκρηξη πανηγυρισμών σε παίχτες διοίκηση και κερκίδα στο γήπεδο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’.  Σκόρερ για την Δόξα οι Νίκος Λυμπερόπουλος στο 3’ και στο 60’ και ο Πέπα στο 92’ και για τον Πανθυρεατικό ο Σακελαράκης στο 89’.

15 Μαΐου 2016 Ολυμπιακός Γυθείου-Δόξα Μεγαλόπολης 0-3 (13ος Όμιλος Μπαράζ ΕΠΣ): Τα μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ ξεκινούν με την Δόξα να κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα και να φεύγει με το διπλό από το Γύθειο επί του τοπικού Ολυμπιακού. Η ομάδα της Μεγαλόπολης στέλνει το πρώτο μήνυμα ανόδου. Νίκος Λυμπερόπουλος στο 10’, το αυτογκόλ του Νάκου στο 61’ και ο Αντώνακας στο 79’ σκόρερ στο πρώτο κυανόλευκο τρίποντο των μπαράζ ανόδου.

5 Ιουνίου 2016 Ένωση Λέρνας-Δόξα Μεγαλόπολης 0-1 (13ος Όμιλος Μπαράζ ΕΠΣ): Από τις πιο ιστορικές ημερομηνίες για το Μεγαλοπολίτικο ποδόσφαιρο.  Η Δόξα ταξιδεύει στο Κυβέρι για τον μεγάλο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου με την Ένωση Λέρνας. Με ισοπαλία οι δύο ομάδες οδηγούνται σε αγώνα μπαράζ με νίκη παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο ανόδου από τον 13ο όμιλο. Η Δόξα καταφέρνει με το γκολ-φάουλ του Στρέμπα στο 55’ να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει ως το φινάλε. Ντελίριο πανηγυρισμών στο τέλος τόσο στο γήπεδο όσο έξω από αυτό και ασφαλώς στους δρόμους και τις πλατείες της Μεγαλόπολης. Η απόλυτη δικαίωση, η απόλυτη αποθέωση… Η Δόξα Μεγαλόπολης είναι στην Γ’ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της και επιστρέφει ξανά στους ποδοσφαιρικούς χάρτες της χώρας μας.

11 Σεπτεμβρίου 2016 Αχαϊκή-Δόξα Μεγαλόπολης 2-2 (Γ’ Εθνική Κατηγορία 3ος Όμιλος): Η Μεγαλόπολη φορά τα γιορτινά και η Δόξα κάνει την δική της πρεμιέρα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.  Εντυπωσιακό παιχνίδι παρότι δεν ήρθε η πρώτη νίκη με το ισόπαλο 2-2 να δίνει τον πρώτο βαθμό στους κυανόλευκους. Σκόρερ για την Δόξα οι Παναγιωτίδης στο 33’ και Δημήτρης Λυμπερόπουλος στο 55’ και για την Αχαική οι Παναγιωτόπουλος (αυτογκόλ) στο 32’ και ο Κωνσταντινόπουλος στο 81’.

Αντώνης Χρονάκης από το ArcadiaPortal.gr

Θυμηθείτε μέσα από τα βίντεο από το ArcadiaPortal.gr , το kafeneio-megalopolis.gr  και το report24.gr , την διαδρομή της Δόξας Μεγαλόπολης από την Α’ Αρκαδίας μέχρι και τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

δείτε όλα μας τα άρθρα για την Δόξα Μεγαλόπολης ΕΔΩ

 

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,833ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια