ΑρχικήΔΕΗ2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Σε μία συνεδρίαση… και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου 2011 θα κριθούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές… που έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Π. Πικραμμένος όρισε τη συγκεκριμένη δικάσιμο,με βάση τις νέες διατάξεις για δίκες εξπρές που προβλέπονται σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας.

Τότε θα συζητηθούν οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας,το Σωματείο με την επωνυμία έλληνες Φορολογούμενοι, ο δικηγόρος Σπύρος Φραντζής και τέσσερις ιδιοκτήτες ακινήτων. Κοινός παρονομαστής όλων των προσφυγών είναι να κριθεί αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το χαράτσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει και ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος καλείται να πληρώσει 350 ευρώ, ενώ το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται μόλις σε 361 ευρώ.

Για το λόγο αυτό επέλεξε να συντάξεις μόνος του την προσφυγή του και έχει υποβάλει αίτημα πενίας ζητώντας να ορίσει η Πολιτεία δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει στην εκκρεμή δίκη του.

Στο κύμα των προσφυγών για το χαράτσι προστέθηκε άλλη μία που φέρει την υπογραφή της Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων επισημαίνοντας μάλιστα ότι η νομοθετική πρόβλεψη περί διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του ειδικού τέλους ισοδυναμεί με μορφή ψυχολογικής βίας.

Πριν λίγες μέρες βγήκε και η απόφαση που λέει οτι η πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος χωρίς το χαράτσι μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να γίνει !

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img