ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ1821 – 2021 ..του πήραν τα δυο μέτρα γης, του σβήνουν και...

1821 – 2021 ..του πήραν τα δυο μέτρα γης, του σβήνουν και την καταγωγή του…!

Τα 200 χρόνια από την Μεγάλη Επανάσταση του 1821, είχαν προηγηθεί κατά τόπους 84 μεκροπαναστάσεις, δίνουν το δικό τους στίγμα για τιμή προσώπων και γεγονότων σε περιοχές της Πατρίδας μας.

Από τα Μ.Μ.Ε. το όλο γεγονός προβάλλεται ανάλογα. Οι Νεοέλληνες, κάθε  απόχρωσης, δίνουν από αυτά που διαθέτουν στην πνευματική φαρέτρα τους για τη χροιά του εν λόγω θέματος.

Η παρουσίαση χώρων, προσώπων, γεγονότων γίνεται ποικιλότροπα, μάλιστα και από αμέτοχους του: «όλβιος ος της ιστορίας έσχεν μάθησιν»=ευτυχής είναι εκείνος που γνωρίζει ιστορία (Θουκυδίδης).

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έδιναν την ευκαιρία να ερευνηθεί σε εύρος και βάθος το ιστορικό αυτό γεγονός της Παλιγγενεσίας από τους ειδήμονες και μη. Δυστυχώς όμως η αλήθεια δεν είναι πλήρης: α) Μερικοί μεν θέλουν να γνωρίζουν, επειδή όμως δεν ερευνούν ανώδυνα μόνο αντιγράφουν τα λάθος κείμενα και τα διαιωνίζουν, ή τα παραποιούν, και β) Άλλοι δε υπηρετούν ταπεινές σκοπιμότητες οπότε ανήθικα προσβάλλεται η πραγματικότητα, η ουσία της Ιστορίας  με μετατόπιση χώρου, αλλαγή χρόνου και ελλιπή την προσωπική ζωή των Αγωνιστών και Ηρώων. ‘Ετσι:

Για τον Γ. Καραϊσκάκη, τον υιό της καλογριάς, οι αφηγητές δεν δίνουν πλήρη εικόνα του κοινωνικού ιστού της περιοχής όπου βίωσε ο Ήρωάς μας. Για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο δεν παρουσιάζονται τα βαθιά αίτια της δολοφονίας του. Του Θεόδωρου Κ. Κολοκοτρώνη αποσιωπούν τις βαθιές ρίζες του, του πλαστογραφούν καιροσκοπικά τον χώρο γέννησής του, αν και ο ίδιος στα απομνημονεύματά του σημαδεύει άριστα τον τόπο της ρίζας των Κολοκοτρωναίων, τη διακλάδωση της οικογένειάς του, αλλά και το σημείο του χώρου της γέννησης του «.. σε ένα βουνό, κάτω από ένα δέντρο… στο Ραμαβούνι της παλαιάς Μεσσηνίας..». Ο θρυλικός Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (Νικήτας Σταματέλου Τουρκοπελέκας ή Τουρκολέκας και από το 1810 με το επώνυμο Σταματελόπουλος) παρακάμπτεται συστηματικά από εκείνους που οργανώνουν τις εκδηλώσεις για να βγει το όλο πνευματικό τους status σε καιρούς κρίσιμους λόγω της πνευματικής ισοπέδωσης των Αξιών των Νεοελλήνων!. Κρίμα που σκεπάζεται ή παρακάμπτεται η αλήθεια!! ο ίδιος Ο Τουρκολεκαίος  και πανΕλληνας Νικηταράς και η οικογένειά του που τα έδωσε όλα για την Πατρίδα ούτε κουβέντα. Μικρόψυχοι τον αδίκησαν, τον συκοφάντησαν μέχρις και την ημέρα του θανάτου του (+25/9/1849) και μετά, αφού του πήραν και τα δυο μέτρα γης στο Α΄ Νεκροταφείο των Αθηνών όπου τον έθαψαν (26-9-1849). Στις ημέρες μας προσπαθούν να του αρνηθούν τον τόπο, το Τουρκολέκα που κυοφορήθηκε, έπαιξε, έγινε 11 χρόνων κλεφτόπουλο κοντά στον πρωτοκαπετάνιο πατέρα του Σταματέλο Τουρκοπελέκα, ανδρώθηκε, αγάπησε και συμπολέμησε με τους συντοπίτες του και τέλος ήθελε να ενταφιαστεί στο Τουρκολέκα. Κάποιοι αμαθείς, ανιστόρητοι, κομπλεξικοί ντρέπονται να αναφέρουν το Τουρκολέκα που προβάλλει ιστορικά μέσα στο κέντρο του Μοριά ως ραντάρ για να μεταφέρει ανά τα πέρατα της Γης την αντίσταση και τους αγώνες της Αθάνατης Κλεφτουριάς για την ελευθερία και εσαεί να διδάσκει ανά τους αιώνες την ανθρωπότητα «πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι», αφού ο χώρος αυτός ονομάστηκε Τουρκολέκα μετά από το σκοτωμό εκεί του φορατζή Τουρκαλβανού Λέκα και της συνοδείας του το 1673.

Δεν είναι ντροπή για αυτούς που τραγουδούν το τραγούδι της Λαϊκής Μούσας «..ποιος είναι κείνος πού ‘ρχεται στης Μαρμαριάς τον κάμπο … κείνος είναι ο Νικηταράς από το Τουρκολέκα..» και να σταματούν στο Νικηταράς και να αποσιωπούν το «από το Τουρκολέκα»; Αιδώς για τους ανιστόρητους, πλαστογράφους, ανίκανους Νεοέλληνες να τιμήσουν ουσιαστικά και με ειλικρίνεια το 1821, αλλά και να παρουσιάσουν την αλήθεια πως η Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων του 1821 δεν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά. Μπορεί όμως να συνεχιστεί μόνο με τη γνώση όλης της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας που συγκροτούν τα στοιχεία τόπος, χρόνος και πρόσωπα, που δρουν και καταξιώνουν τη ζωή τους με ουσιαστική παρουσία στην τροχιά του χρόνου.

Και ένα ερώτημα: Γιατί οι αρμόδιοι δεν ονομάζουν το Τούνελ από την είσοδο «της Μαρμαριάς τον Κάμπο» ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, όπως όρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Δημοσίων Έργων; Ποιοι κακομοίρηδες γίνονται πιο μικροί από ό,τι είναι; Αιδώς Δαναοί!

 Ίλιον Αθηνών, 25-9-2021                        Αντώνιος Ιω. Παναγιωτόπουλος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια