11.000.000€ από τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ για την αντιμετώπιση της ανθρ. κρίσης και για σίτιση παιδιών στα σχολεία.

0
206

Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πρόταση για να δοθεί μέρος του τροφείου των εργαζομένων της ΔΕΗ σε άπορα παιδιά.

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ έδωσε τις εξής επεξηγήσεις για το θέμα:

Θέμα 3ο : Διάθεση ποσού που αντιστοιχεί στη χορήγηση τροφείου στο Προσωπικό της Επιχείρησης, σύμφωνα με την από 27.2.2015 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε., για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.
Η Γενική Συνέλευση καλείται να εγκρίνει τη διάθεση συνολικού ποσού €11.000.000,00 για τα έτη 2015-2017 προς το Ελληνικό Δημόσιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης συμπεριλαμβανομένης και της σίτισης μαθητών σε σχολεία της χώρας. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του τροφείου που χορηγείται στο προσωπικό της Εταιρείας σύμφωνα με την από 27.02.2015 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε..

Σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση που είναι σ εισχύ οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ λαμβάνουν ποσό έως 6 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας τους για έξοδα σίτισης, το γνωστό σε όλους πλέον τροφείο. Από τον Φεβρουάριο του 2015 έχει αποφασιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και σε άλλες δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τώρα με την νέα πρόταση που θα μπεί σε ψηφοφορία θα αποφασιστεί να συνεχιστεί η δράση με ακόμα μεγαλύτερο ποσό , μέχρι και το 2017.

Ταυτόχρονα αρκετοί εργαζόμενοι αλλά και σωματεία που είναι μέλη της ΓΕΝΟΠ , διαμαρτύρονται για τον τρόπο που έχει δοθεί το τροφείο στους εργαζομένους αλλά και για τις επιπλέον κρατήσεις που πηγαίνουν στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα έχει αποφασιστεί παράλληλα με την χορήγηση του τροφείου, η επιπλέον παρακράτηση ποσού 70 ευρώ ανά εργαζόμενο για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ταμείο της Ομοσπονδίας.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here