1ο Συμπόσιο Μεγαλόπολης «Κύπρος 1974 – 45 χρόνια ζωντανές μνήμες» (pics)

0
553

Ένα ιδιαίτερο διήμερο διοργανώθηκε στην Μεγαλόπολη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου, στο οποίο ο σύλλογός μας είχε την τιμή και την χαρά να συμμετέχει.

Τιμήθηκαν αγωνιστές της ΕΛ.ΔΥ.Κ. που βρέθηκαν στην δίνη των γεγονότων στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 και πολέμησαν “σαν Έλληνες”.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ανάμεσά τους ήταν και ο συγχωριανός μας Βασίλης Αναστόπουλος.

Σε κλίμα γεμάτο συγκινήσεις και αναμνήσεις οι άνθρωποι αυτοί συναντήθηκαν μεταξύ τους και ομιλητές αναφέρθηκαν στα γεγονότα, σε ιστορικά στοιχεία, στους δεσμούς των Ελλήνων και κυρίως των Αρκάδων με τος Κυπρίους. Έγινε μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων και ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο φίλος πια του χωριού μας κ. Ανδρέας Βοσκός ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε με την ομιλία του στις πελοποννησιακές ρίζες των Ελλήνων της Κύπρου με έμφαση στην τοπωνυμική μαρτυρία.

Το Σάββατο το βράδυ υποδεχθήκαμε στο χώρο του συλλόγου μας στα ΑΛΩΝΙΑ μια πολύ μεγάλη ομάδα που την αποτελούσαν οι αγωνιστές της ΕΛ.ΔΥ.Κ., μέλη της οργανωτικής Επιτροπής, ένας μεγάλος αριθμός συγχωριανών μας και μελών του συλλόγου.

Γίναμε μια πολύ μεγάλη παρέα 75 ανθρώπων, συζητήσαμε σαν παλιοί γνώριμοι, διασκεδάσαμε και απολαύσαμε σπιτικά φαγητά.

Μέσα σε ένα κλίμα φιλόξενο και φιλικό, οι καλεσμένοι μας ένιωσαν σαν στο σπίτι τους σε γνώριμο περιβάλλον.

Σύντομα, με την “βοήθεια” των νόστιμων σπιτικών μεζέδων και του ντόπιου κρασιού του συμπατριώτη μας Θανάση Τόμπρου, όλοι χαλάρωσαν, άναψε το κέφι και άρχισε το γλέντι.

Εντυπωσιακές ήταν οι απόψεις όλων για το χώρο μας και την φιλοξενία μας. Έφυγαν αργά με την υπόσχεση να βρουν ευκαιρία να έρθουν ξανά. Ήταν από τις πιο όμορφες, ανθρώπινες και ξεχωριστές εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί σε αυτό το χώρο. Αποδείξαμε ακόμη μια φορά πως εμείς στη Ζώνη μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά με την συνεργασία και την ανθρωπιά μας.

Οι αγωνιστές της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και ομιλητές σε αναμνηστική φωτογραφία

Το Δ.Σ. του συλλόγου συμμετείχε οικονομικά στο δείπνο. Το μεγαλύτερο όμως μερίδιο της προσφοράς είχε κυρίως ένας σημαντικός αριθμός
γυναικών του χωριού μας και όχι μόνο. Γι αυτό Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που πρόθυμα όπως πάντα πρόσφεραν για να στηθεί αυτό το όμορφο και πλούσιο τραπέζι που προσφέραμε στους επισκέπτες μας.

Συγκεκριμένα:

Διαμάντω Χίνη – Τόμπρου, Χριστίνα Μπαϊλού – Λαμπροπούλου, Βάσω Σιαμπάνου, Βενετία Κότσαλου – Λαμπροπούλου, Σόνια Νικόλοβα, Σταυρούλα Χάλαρη, Ελένη Τσίχλη, Ελένη Ψυχογυιού – Σπανομίχου, Ζαφειρώ Καρβουνιάρη, Καίτη Βρωμοβρυσιώτη, Κατερίνα Χαρίτου, Μαρία Χαρίτου, Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου, Χρήστος Χρ, Τσίχλης, Θανάσης Τόμπρος.

3-4 Αυγούστου 2019

Από το ArcadiaPortal.gr και το zounati.com – Σύλλογος Ζώνης Αρκαδίας

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here