ΑρχικήΑΡΘΡΑΌσα βλέπει η Καφετζού - Έναρξη επαγγέλματος

Όσα βλέπει η Καφετζού – Έναρξη επαγγέλματος

Καλημέρα σας και καλό μήνα !

1η Φεβρουαρίου και από σήμερα στο Καφενείο θα έχουμε και Καφετζού, η οποία σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα κάνει τις παρεμβάσεις της και θα μας λέει όσα όσα βλέπει στο φλυτζάνι της.

___________________________________________

Καλώς σας βρήκα και καλώς να με διαβάζετε!

Έναρξη επαγγέλματος ο  πρώτος τίτλος μου και ελπίζω ο Καφετζής και το Καφενείο της Μεγαλόπολης – αλλά κυρίως εσείς οι αναγνώστες – να με αντέξετε και να έχω λίγο χώρο να γράφω όσα βλέπω στα φλυτζάνια σας και όσα μαθαίνω από τις κουτσομπόλες τις φίλες μου.

Έξυπνες Επιχειρήσεις

Θα ξεκινήσω με ένα φλυτζάνι που μου έφερε μια κοπέλα από την Μεγαλόπολη. Είδα μέσα ότι πήγε να ζητήσει δουλειά σε ξενόφερτη επιχείρηση στην περιοχή και της έκαναν μια πολύ πλούσια πρόταση αποδοχών…. 3-4 άντε 5 ένσημα το μήνα και το αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ! Αυτά είναι ωραία πράγματα,  να πηγαίνουμε να σκάμε τα λεφτά μας σε τέτοιους έξυπνους επιχειρηματίες , να μας τα παίρνουν και να φεύγουν από την πόλη! Γίνονται τέτοια πράγματα στην πόλη μας: Μπα.. δεν νομίζω , λάθος θα έκανε το φλυτζάνι!

Επιτυχημένοι Κυνηγοί

Έφτιαξα σε ένα φίλο κυνηγό ένα καφεδάκι και έμαθα ότι πριν λίγες μέρες πήγε μια μικρή παρέα βόλτα για κυνήγι,  3 άτομα βάρεσαν λέει 60 πουλιά. Στο φλυτζάνι όμως είδα ότι οι 2 τα χτύπησαν , ο τρίτος σημάδευε αλλού. Μάλλον έψαχνε να δει τι θα κάνει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι άλλοι 2 ξέρουν.

Πρώτη σειρά με την καλύτερη παρέα

Στο ίδιο- το παραπάνω – φλυτζάνι , είδα τον έναν από τους 3 κυνηγούς να κάθεται πρώτη σειρά σε εκδήλωση , δίπλα σε όμορφη πολιτευτή της περιοχής. Δεν μπόρεσα όμως να δω στο φλυτζάνι τι  έλεγαν όλη την ώρα και γέλαγαν. Αυτό βέβαια ψάχνουν να βρουν και όλοι όσοι τους έβλεπαν και έμειναν με την απορία.

Χέρι – χέρι με την Ζωή

Μαθαίνω ότι 2-3 γνωστοί εργατοπατέρες της περιοχής μας, αποφάσισαν να αλλάξουν κομματική στέγη. Βέβαια έχω μπερδευτεί γιατί ο ένας αλλάζει κόμμα κάθε τρεις και λίγο. Τώρα που βγήκε ο Κυριάκος πρόεδρος αυτοί θέλουν να πάνε στο ΛΑΕ!  Κάργα αντιμνημονιακοί, που να βρουν αλλού ένα πιάτο φαΐ και μια άκρη να αράξουν. Έμαθα όμως  ότι ένας φίλος τους, τους πήρε από το χέρι και τους πήγε να τους γνωρίσει στην Ζωούλα, την πρώην πρόεδρο. Κοίτα να δεις σύμπτωση, που ίσως στο μέλλον να χρειαστούν τις νομικές υπηρεσίες της! Αν είναι και στο ίδιο κόμμα θα τους κάνει και έκπτωση!

Πήγε χωρίς τρακτέρ και τον έδιωξαν

Άλλος γνωστός – και μη εξαιρετέος – εργατοπατέρας , πήγε να κάνει συμπαράσταση σε μπλόκο αγροτών. Έλα όμως που πήγε χωρίς το τρακτέρ του και οι αγρότες τον κυνήγησαν! Αναγκάστηκε να φύγει όπως – όπως, γύρισε πίσω στα λημέρια του να ετοιμάσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αγώνας – Κόψιμο Πίτας

Είναι η εποχή που όλοι κόβουν πίτες για το καλό της νέας χρονιάς. Είναι η εποχή των πολιτικών λέω εγώ, που πρέπει να τις προλάβουν όλες. Κανονικά πρέπει να το κάνουμε Ολυμπιακό αγώνισμα, θα το ονομάσουμε Τη Κοπή τη Πίτα και νικητής όποιος πολιτικός καταφέρει να συμμετέχει σε πιο πολλές. Εγώ πάντως από τώρα ποντάρω σε συγκεκριμένο νέο.

Η χαρά του παιδιού – φέρτο πάλι αύριο

Όλοι σας θα θυμάστε αυτή την επιγραφή – κυρίως σε λούνα πάρκ και τσίρκα. Είδα λοιπόν σε ένα φλυτζάνι ότι προχθές κάποιοι πήγαν σε ένα  Συμβούλιο προετοιμασμένοι για μεγάλες χαρές και πολύ διασκέδαση. Είχαν μαζί τους και άλλα παιδάκια και είχαν όλοι προετοιμαστεί να το γλεντήσουν. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο-κατηγορούμενο! Τους είχε πάρει είδηση και την δεν εμφανίστηκε!  Δεν θα σας πω άλλα, έχουμε χρόνο μπροστά μας , είναι και θολωμένο το φλυτζάνι και δεν βλέπω καλά. Αυτό που είδα καθαρά όμως είναι ότι ένα άλλο παιδάκι έλιωσε το πεζοδρόμιο  και 2 ζευγάρια παπούτσια από το πήγαινε-έλα!  Είχαμε μάλιστα και την επανεμφάνιση της αμόλυντης και ακαθάρτου περιστεράς της Μεγαλόπολης που ήταν εξαφανισμένη καιρό τώρα. Τελικά έμειναν όλοι με την χαρά και θα πρέπει να εφαρμόσουν την δεύτερη παράγραφο…..Φέρτους πάλι αύριο-την επόμενη φορά!

Λιώνουν τα λάστιχα στον κεντρικό δρόμο

Κάτι πρωινά που πηγαίνω να ανοίξω το μαγαζάκι μου, βλέπω ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν λιώσει τα λάστιχα τους πάνω στην καινούργια άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο της Μεγαλόπολης. Οι πληροφορίες μου λένε ότι τις νυχτερινές ώρες εμφανίζονται νεαρά άτομα με αυτοκίνητα που κάνουν μαγκιές και προσπαθούν να ξηλώσουν το οδόστρωμα. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι οι νεαροί αυτοί έχουν λαχταρήσει την παλιά εικόνα του κεντρικού δρόμου και προσπαθούν να χαλάσουν την πίσσα. Βλέπω να το καταφέρνουν – όχι γιατί έχουν δυνατά αυτοκίνητα –  αλλά γιατί σε πολλά σημεία η νέα άσφαλτος που έπεσε, έχει ήδη αρχίσει να χαλάει και από μόνη της.  Πότε θα θα φύγει όμως κανένα αυτοκίνητο και θα καρφωθεί πάλι στην περιουσία κάποιου από εμάς δεν ξέρω…. τότε να δούμε ποιος θα γελάει και ποιος θα κλαίει!!!

Πολλά σας έγραψα για ξεκίνημα, ακόμα περισσότερα τα κρατάω για την επόμενη φορά.

Αυτά για σήμερα από την Καφετζού!!!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια