ΑρχικήΔΕΗΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΔΕΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΔΕΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Έχουν περάσει 3 ημέρες από την τεράστια καταστροφή που έγινε στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Με εξαίρεση τους 2 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκο και Ζαχαριά και την Βουλευτή των  Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή , κανείς άλλος παράγοντας των κομμάτων  δεν έχει εμφανιστεί . Πολύ χειρότερα δεν είδαμε την Διοίκηση της ΔΕΗ και τον Υπουργό να έρθουν να δουν από κοντά τα αποτελέσματα που είχε η πολιτική που ακολουθούν.

Γιατί είναι σίγουρο ότι για ότι έχει γίνει υπάρχουν ευθύνες, είναι συγκεκριμένες και μπορούν άνετα να καταλογιστούν. Ακόμα όμως δεν θα γράψω γι αυτό. Τις επόμενες ημέρες θα σας δημοσιεύσω αναλυτικά όλα όσα έχουν συμβεί και ποιοι ευθύνονται. Δεν είμαι δικαστής , ούτε μηχανικός, όλα αυτά τα χρόνια όμως ζούμε όλοι ένα θέατρο του παραλόγου και μπορούμε με το λίγο μυαλό που έχουμε να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη για το τι συμβαίνει.

Η σημερινή ενημέρωση λέει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 μήνες για να φύγει το βάρος από τα χώματα που είναι στην κορυφή του Ορυχείου. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες μετρήσεις για την κλίση αλλά και κατά βάθος για να μπορεί κάποιος με σιγουριά να επιτρέψει να μπουν εργαζόμενοι να απεγκλωβίσουν τα 2 μηχανήματα και μετά να γίνε εκτίμηση πόση ζημιά έχουν. Θα δοθεί μεγάλη μάχη να στηθεί νέος εξοπλισμός για να λειτουργήσουν κάποια μεμονωμένα μηχανήματα , μήπως και γίνει δυνατόν να αυξηθεί η παραγωγή.

Τα μηχανήματα που λειτουργούν τώρα , 1 στην Μαραθούσα και 2 στα δυτικά πρανή δεν μπορούν να καλύψουν και τις 2 μονάδες με λιγνίτη. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες θα βγεί εκτός λειτουργίας η μονάδα 3 , η οποία θα μείνει εκτός για άγνωστο χρονικό διάστημα. Σίγουρα όταν αρχίσουν τα κρύα θα μπει η μονάδα 3 για να λειτουργήσει η Τηλεθέρμανση και αν ακόμα υπάρχει πρόβλημα με τα αποθέματα λιγνίτη τότε δυστυχώς θα βγει εκτός η 4 μονάδα.

Το σύστημα δεν έχει μεγάλες ανάγκες από φορτία και επίσης έχουμε πλέον ανεμογεννήτριες , φωτοβολταικά αλλά και ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου σε Κόρινθο και Θήβα.

Από ότι καταλαβαίνουμε δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και στους εργαζόμενους του Ορυχείου αλλά και στους σταθμούς. Η κατολίσθηση του Σαββάτου έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε και υπολογίζαμε . Όλος ο σχεδιασμός του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης ( όποιος τουλάχιστον υπήρχε) βυθίστηκε μαζί με το ορυχείο και μαζί με την αισιοδοξία, τον εγωισμό, και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τους εφησυχασμούς των αρμοδίων. Δυστυχώς αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι έχουν καλύτερη άποψη από αυτούς που σχεδιάζουν.  Είχαν δίκιο όσοι  φώναζαν . Τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή να χτίσουμε ένα ορυχείο.  Αλλά η Διοίκηση της ΔΕΗ και του Υπουργείου θέλουν να το κάνουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Να σχεδιάσουν αυτοί που απέτυχαν να προβλέψουν ότι όλα όσα έκαναν γκρέμισαν ένα ολόκληρο ορυχείο, έχουν αφήσει ξεκρέμαστους χιλιάδες εργαζόμενους , έχουν καταδικάσει μια ολόκληρη πόλη σε μαρασμό, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του Τριποτάμου .

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μας λένε τώρα ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και πρέπει εμείς να τους εμπιστευτούμε και να βάλουμε ανθρώπινες ζωές πάνω σε διαλυμένα χώματα για να στήσουμε από την αρχή πάλι την δουλειά μας. Και ο χειμώνας έρχεται και θα είναι πολύ βαρύς…..

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια