ΑρχικήΑΡΘΡΑΧωρίς ουσιαστικές αλλαγές αναρτήθηκε το SPA για τους λιγνίτες της ΔΕΗ -...

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές αναρτήθηκε το SPA για τους λιγνίτες της ΔΕΗ – 754 εργαζόμενους τον Απρίλιο η Μεγαλόπολη

Αναρτημένο είναι από χθες στο VDR του διαγωνισμού το νέο σύμφωνο αγοραπωλησίας για τις δύο λιγνιτικές εταιρείες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. 

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των επενδυτών, οι τρεις υπό πώληση μονάδες βρίσκονται πρώτες στο merid order της αγοράς με μεταβλητό κόστος από 60 έως 63 ευρώ η μεγαβατώρα.

Επίσης στη διάθεση των επενδυτών βρίσκονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε σχέση με το πρόγραμμα της εθελούσιας αλλά και τη μείωση του μισθολογικού κόστους, του κόστους λειτουργίας και συντήρησης των μονάδων, αλλά και στοιχεία για το τρέχον μεταβλητό κόστος μαζί με προβλέψεις για την εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτικά έχουν ενσωματωθεί προβλέψεις για το μεταβλητό κόστος της Μελίτης με κόστος προμήθειας λιγνίτη στα 18 ευρώ ο τόνος που οδηγεί σε κόστος καύσιμου ανά μεγαβατώρα 27 ευρώ και συνολικό μεταβλητοκό κόστος (χωρίς διοξείδιο) της τάξης των 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η αντίστοιχη πρόβλεψη για το μεταβλητό κόστος καύσιμου της Μεγαλόπολης είναι 21 ευρώ και συνολικό μεταβλητό κόστος 24 ευρώ η μεγαβατώρα. Για τη Μεγαλόπολη έχει ενσωματωθεί πρόβλεψη για μείωση του προσωπικού στους 754 εργαζόμενους μέχρι τον Απρίλιο του 2019, που μεταφράζεται σε 30% μείωση του προσωπικού (από 1076 τον περασμένο Ιούλιο).

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται για το διαγωνισμό, θα υπάρξουν δύο γύροι διαβουλεύσεων, ο πρώτος επί του σχεδίου που αναρτήθηκε χθες και ο δεύτερος που θα ακολουθήσει θα είναι ο τελικός και θα γίνει επί του νέου σχεδίου SPA στο οποίο θα ενσωματωθούν και οι παρατηρήσεις των επενδυτών. Στόχος είναι στα τέλη Απριλίου να είναι έτοιμο το τελικό κείμενο του συμφώνου αγοραπωλησίας, με βάση το οποίο και θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές αρχές Μαΐου.

Χρήστος Στεφάνου από το energypress.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια