ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΧριστογιαννόπουλος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση και μνημόνιο (video)

Χριστογιαννόπουλος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση και μνημόνιο (video)

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και ανέλυσε στον Δημήτρη Μανιατάκο την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με την τηλεθέρμανση και το φυσικό αέριο.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσιριγώτη, είπε: «Ρεσιτάλ θράσους και ψεύδους η τοποθέτηση Τσιριγώτη. Χωρίς δόση αλήθειας. Μου έκανε εντύπωση η ευκολία που έλεγε τα ψέματα». Στη συνέχεια προς τους πολίτες της Μεγαλόπολης, δήλωσε: «Να μην ανησυχούν. Δεν θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς θέρμανση. Με λόγια αλήθειας θα τους εξηγήσω τι συμβαίνει και τι μέτρα θα πάρουμε. Όχι μέτρα ιδεατά, αλλά μέτρα που μπορούν να γίνουν».

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε μία αναδρομή σε όσα έχουν υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ από το 1997 μέχρι και σήμερα και εξήγησε πως από τις συμφωνίες αυτές ήρθε, όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε «η ταφόπλακα της τηλεθέρμανσης. Η χαριστική βολή», η οποία κατά τον ίδιο, ήταν πως «ο κύριος Τσιριγώτης υπέγραψε πως δεν έχει καμία απαίτηση από τη ΔΕΗ. Έπρεπε να πει πως αν η 3 πάψει να λειτουργεί πάμε στη 5 και θα μας αποκαταστήσετε. Επίσης, έχει υπογράψει πως μπορεί να καταγγελθεί η σύμβαση. Στις 30/12/2019 έρχεται και λέει η ΔΕΗ αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να παρέχουμε ενέργεια και αλλάζουν οι όροι γιατί αυτό έχουμε υπογράψει. Ότι μπορεί να γίνει μονομερής καταγγελία. Ο κ. Τσιριγώτης την παρουσίαζε ως κάτι πετυχημένο. Το ίδιο έκανε και με την λιγνιτική. Ένα διαρκές έγκλημα και δολοφονία της τηλεθέρμανσης. Φτάσαμε στο αδιέξοδο πως η ΔΕΗ δεν σου δίνει θερμική ενέργεια. Αναγκαστήκαμε να βρούμε λύσεις».

Σχετικά με το μνημόνιο ανέφερε: «Δεν έχει υπογραφεί κανένα μνημόνιο. Περιμένουμε τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης και μετά θα υπογραφεί. Το μνημόνιο έγινε για να δεσμευτεί η ΔΕΗ ότι θα βοηθήσει στη μεταβατική περίοδο. Επίσης, δεσμεύει τον κατασκευαστή ότι θα τελειώσει σε δύο χρόνια και εξασφαλίζει τους καταναλωτές ότι δεν θα πληρώσουν σύνδεση. Το διαπραγματευόμασταν 4 μήνες. Το μνημόνιο λέει ότι κανείς Μεγαλοπολίτης δεν θα πληρώσει ούτε σύνδεση, ούτε εγκατάσταση. Είναι η πρώτη και μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με το φυσικό αέριο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρουσιάσω και άλλα έγγραφα. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Αν παύσει το μνημόνιο δεν θα είναι εξασφαλισμένη η δωρεάν σύνδεση. Το μνημόνιο έγινε για να προστατεύσει του πολίτες».

Για της κατηγορίες περί «θαψίματος» του δικτύου της τηλεθέρμανσης, δήλωσε: «Το δίκτυο είναι 19 χιλιομέτρων και όχι 45. Θάβω κάτι όταν είναι έτοιμο. Το 49% έχει φτιαχτεί. Δεν υπάρχει έτοιμο δίκτυο. Τα 10.000.000 φτάνουν και περισσεύουν για να φτιαχτεί φυσικό αέριο για όλη την πόλη. Αν κάναμε ΣΗΘΥΑ θέλαμε εκατομμύρια για να την φτιάξουμε και το κόστος δεν θα ήταν χαμηλότερο από το φυσικό αέριο». Ακόμα, για την επιλογή της εταιρείας, είπε: «Ο τρόπος που επιλέγεται μία εταιρεία για μία πόλη δεν είναι μία «καφενειακή» επιλογή. Ένας που έχει εταιρεία καταθέτει αιτήσεις όπως έγινε και στην Τρίπολη, θα το μάθετε. Ελέγχεται αν είναι ικανή, αν μπορεί, αναρτάται και μπορεί όποια άλλη εταιρεία θέλει να κάνει αίτηση. Ετσι είναι ο νόμος του Σταθάκη που έγινε το 2018. Επεξεργάζεται το φάκελό της η ΡΑΕ και όποιος έχει έννομο συμφέρον κάνει ένσταση. Ο Δήμος δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη, τα περί διαπλοκής, αλλού».

Για την τηλεθέρμανση, ανέφερε: «Η τηλεθέρμανση έχει το αδιέξοδο να συνεχίσει γιατί δεν έχουμε πηγή ενέργειας. Και για να μπούμε στα 10.000.000 του ΕΣΠΑ πρέπει να βρούμε πηγή ενέργειας, πράγμα που δεν γίνεται. Ακούν για ιδιώτη και βγάζουν «σπυράκια», ενώ το 2004 ζητήθηκε από τον κ. Τσιριγώτη να φτιάξει ιδιώτης την τηλεθέρμανση, αλλά σκάλωσε ίσως στη μη βιωσιμότητά της. Δεύτερη φορά ξανά για την τηλεθέρμανση έγινε το 2012 και η απάντηση της εταιρείας ήταν ξανά περί μη βιωσιμότητας. Και πάλι στις υπογραφές ήταν ο Τσιριγώτης».

Όσο για τον πάροχο, δήλωσε: «Υπάρχει διανομή και διαχείριση. Δεν είναι πάροχος η εταιρεία. Θα παίρνει τα δικαιώματα για την διαδρομή. Τον πάροχο θα τον επιλέγει ο καταναλωτής. Δεν θα πουλάει η EDIL και η τιμή καθορίζεται από την ΡΑΕ».

Τέλος, για την μεταλιγνιτική εποχή, μεταξύ άλλων, είπε την χαρακτηριστική ατάκα «βιβλίο οι προτάσεις. Μέσα υπάρχουν δικές μας, των προηγούμενων Δημάρχων, συλλόγων, όλων».

δείτε τα βίντεο από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια