ΑρχικήΑΡΘΡΑΦυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη - Οι αυτοψίες, οι υποσχέσεις και οι εργασίες...

Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη – Οι αυτοψίες, οι υποσχέσεις και οι εργασίες που όλο ξεκινάνε!

Όταν ξεκίνησαν στην Μεγαλόπολη οι εργασίες κατασκευής της Τηλεθέρμανσης, οι τότε εκλεγμένοι άρχοντες μας διαφήμιζαν και παρουσίαζαν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο που θα γινόταν ποτέ. Και είχαν απόλυτο δίκιο αφού είναι γενικά αποδεκτό ότι όπου λειτούργησαν δίκτυα Τηλεθέρμανσης , οι πολίτες απολάμβαναν καλές υπηρεσίες και με πολύ λογικές τιμές σε σχέση με το πανάκριβο πετρέλαιο.

Όμως τότε είχαμε αρκετές εμπλοκές, η μισή χρηματοδότηση του έργου κόπηκε από την Νομαρχία και τελικά καταλήξαμε να γίνει και το έργο μισό, να παρθούν μεγάλα δάνεια, να γίνει τελικά από το σημαντικότερο έργο, το πιο προβληματικό.

Τώρα μπροστά μας έχουμε την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 δόθηκε με κάθε επισημότητα η συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η έναρξη κατασκευής του έργου. Ο πρόεδρος της EDIL, ο πρόεδρος της HENGAS , ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο υφυπ. κ. Βλάσης δήλωσαν ότι αρχές του 2021 ξεκινάνε οι εργασίες και ότι όλα είναι έτοιμα. Επίσης ότι είναι έτοιμα να υλοποιηθούν 2 διαφορετικά προγράμματα χρηματοδότησης, ένα για τις δωρεάν συνδέσεις των πολιτών στο δίκτυο και ένα δεύτερο για το σύνολο των δαπανών για το κάθε σπίτι να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, ήτοι σωληνώσεις, λέβητες,κ.α. Στην συνέντευξη επίσης δηλώθηκε ότι στη Μεγαλόπολη θα λειτουργήσει γραφείο από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 όπου οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους να συνδεθούν , για να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός.

δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Μερικές ημέρες μετά ο κ. Βλάσης απαντάει σε δυο σημαντικές ερωτήσεις του Καφενείου Μεγαλόπολης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του έργου

δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Αρχές Μαρτίου του 2021 ο επικεφαλής της HENGAS δίνει μια συνέντευξη στο energypress.gr και ξαναδηλώνει ότι άμεσα μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τα δίκτυα στην Πελοπόννησο, στην Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη και την Κόρινθο.

δείτε την συνέντευξη ΕΔΩ

Στην δημοσιότητα έχουν βγει από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ σοβαρές καταγγελίες ότι μέλος της δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης που διαχειρίζεται τα θέματα με την EDIL, έχει ωφεληθεί προσωπικά με την πρόσληψη στενού συγγενικού του προσώπου στην εταιρία. Τόσο η παράταξη Μιχόπουλου, όσο και η παράταξη του Δημάρχου δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα, δεν έδωσαν καμία συνέχεια και δεν έγινε ούτε ο παραμικρός σχολιασμός.

δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Στις 29 Μαρτίου ο πρόεδρος της EDIL μίλησε στο ArcadiaPortal.gr και δήλωσε ότι ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο τα έργα σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Κόρινθο και ότι οι δήμαρχοι Τρίπολης και Κορίνθου πρέπει να καταλάβουν το συμφέρον τους και να πιέσουν για τα 20 εκατ, ευρώ της Περιφέρειας.

δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Σήμερα 31 Μαρτίου έχουμε και πάλι συνέντευξη του κ. Κουτσογιάννη από την HENGAS ο οποίος δηλώνει: “Το προσεχές διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανάπτυξης δικτύου στη Μεγαλόπολη”

δείτε την συνέντευξη ΕΔΩ

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , αφού δεν άνοιξε ποτέ το γραφείο στην Μεγαλόπολη που ακούσαμε στην συνέντευξη , βλέπουμε ανακοινώσεις ότι κάποιοι μηχανικοί γυρνάνε στους δρόμους , χτυπάνε τα κουδούνια και ρωτάνε τους πολίτες αν θέλουν να συνδεθούν. Και όλο αυτό παρουσιάζεται σαν αυτοψία; Αλήθεια ποια σοβαρή εταιρία λειτουργεί έτσι; Εκτός και αν η HENGAS ρωτάει να μάθει ποιοι δρόμοι στην Μεγαλόπολη έχουν περισσότερους ενδιαφερόμενους, ώστε να ξεκινήσει τα δίκτυα της από αυτούς.

Έχει βγει η πρόσκληση για την χρηματοδότηση της κατασκευής των δικτύων αλλά δεν ξέρουμε αν έχει εγκριθεί ακόμα , ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για την χρηματοδότηση των απαραίτητων αλλαγών στα σπίτια σε σωληνώσεις, λέβητες κ.α. που η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020.

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στην Τρίπολη οι πολίτες θα πληρώνουν περίπου 650 με 670 ευρώ για να συνδεθούν στα δίκτυα και αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα εργασίες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι τα έργα φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελπίζουμε λοιπόν τα παθήματα του παρελθόντος και τα μεγάλα λάθη με την Τηλεθέρμανση να μας έχουν γίνει μάθημα. Να έχουμε διδαχθεί από το τι πήγε τότε στραβά και η μισή Μεγαλόπολη δεν ωφελήθηκε ποτέ. Ότι τελικά το έργο το πλήρωσε χρυσό ο Δήμος. Ότι τώρα που τα προβλήματα στην Μεγαλόπολη είναι τεράστια , πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να γίνει σωστά το έργο του φυσικού αερίου.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε πάρει το μάθημα μας από τις υποσχέσεις και τα ταξίματα και πως τελικά μας δούλεψε η Κυβέρνηση με το εδαφικό σχέδιο. Άρα είμαστε πονηρεμένοι και δεν θα μας ξεγελάσουν και πάλι με το φυσικό αέριο. Θυμόμαστε επίσης και τις διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου, ότι συμφώνησε με το έργο επειδή του έχουν υποσχεθεί από την Κυβέρνηση ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τίποτα!

Η Μεγαλόπολη έχει άμεση ανάγκη να ξεκινήσει και να γίνει σωστά αυτό το σημαντικό έργο. Μην ξεχνάμε ότι οι υποσχέσεις και οι επίσημες ανακοινώσεις μιλάνε για λειτουργία κάποιων συνδέσεων μέσα στο 2021!

Οι πολίτες περιμένουν λοιπόν την μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα , πρέπει αυτό το έργο να γίνει και να μπορεί να είναι διαθέσιμο σε όλους χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας για την μετάβαση. Να μην χρειαστεί δηλαδή να χαλάσει χρήματα ο κάθε καταναλωτής.

Επίσης πρέπει οι εκλεγμένοι μας άρχοντες να μην ξεχνούν και τους κατοίκους των χωριών , οι οποίοι τόσα χρόνια πλήρωναν τα δάνεια της Τηλεθέρμανσης -μέσω του δήμου- χωρίς να έχουν! Και τώρα βλέπουν να γίνονται έργα και πάλι μόνο την πόλη και να μην υπάρχει καμία απόφαση για κάτι ανάλογο στα χωριά.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια