ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο πόθεν έσχες των υποψηφίων και ανακρίβειες για το σκοπευτήριο στο Δημοτικό...

Το πόθεν έσχες των υποψηφίων και ανακρίβειες για το σκοπευτήριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Στο ξεκίνημα του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στην Μεγαλόπολη την Τετάρτη 26 Μαρτίου, έγιναν 2 ερωτήματα από τον Θανάση Κουτρή για το σκοπευτήριο και την παραχώρηση της έκτασης της ΔΕΗ και για μια βλάβη ύδρευσης.

Για την βλάβη ύδρευσης στην οδό Λυκόρτα ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παράταση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των αιρετών. Αφού ενημέρωσε για την διαδικασία ανέφερε ότι η δήλωση του για το πόθεν έσχες θα είναι διαθέσιμη σε όποιον πολίτη θέλει να την δει.

Αυτό έδωσε αφορμή στον Σπύρο Τσιριγώτη να δηλώσει με την σειρά του ότι επειδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος , η δική του δήλωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου , παρόλο που οι νόμοι προστασίας προσωπικών δεδομένων το απαγορεύουν και κάλεσε τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους να πράξουν το ίδιο.

Στο θέμα της παραχώρησης της έκτασης στην δυτική απόθεση Χωρεμίου για την κατασκευή σκοπευτηρίου που δημοσίευσε ο Μεγαλόπολη ΦΜ και έθεσε ερώτημα ο κ. Κουτρής, είδαμε να υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις και να μην δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν υπάρχουν συμβόλαια δεν δόθηκε καθαρή απάντηση, επίσης όταν ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ την έκταση στον Κυνηγετικό Σύλλογο, ο Σπύρος Τσιριγώτης τον διόρθωσε λέγοντας του , δεν την έχουμε παραχωρήσει και διόρθωσε ο Δήμαρχος λέγοντας την φράση: “ώστε να χρησιμοποιηθεί η έκταση”. Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά είναι εντελώς λάθος, αφού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει καθαρά για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ. Ειδικά ο κ. Τσιριγώτης δεν μπορεί να μην θυμάται, αφού ο ίδιος ήταν ο εισηγητής και αυτός που πρότεινε την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ. Τώρα για ποιο λόγο το αλλάζουν δεν ξέρουμε, προφανώς θα υπάρχει κάποιος. Όμως είναι πολύ παράξενο να γίνονται τόσα λάθη σε μια συγκεκριμένη απόφαση. Γιατί λάθη υπάρχουν και στην εισήγηση.

Συμπληρώνοντας , να πούμε ότι το 2000 το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε να παραχωρήσει στον Δήμο συγκεκριμένη έκταση για να γίνει χώρος ΧΥΤΑ , χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν η πρόταση της τότε δημοτικής αρχής Τσιριγώτη. Η σχετική απόφαση του 2000 είναι ένα επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ που αναφέρει ότι ο χρόνος παραχώρησης είναι για 25 χρόνια, μέχρι το 2025 δηλαδή και για συγκεκριμένο λόγο, την ταφή απορριμμάτων. Επίσης αυτό το έγγραφο αναφέρει σαφέστατα ότι για να ισχύει η παραχώρηση πρέπει να γίνει συγκεκριμένη συμβολαιογραφική πράξη, την οποία ονομάζει σύμβαση παραχώρησης. Άρα το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την Δημοτική Αρχή , είναι αν έχει γίνει το συμβόλαιο με τη σύμβαση παραχώρησης. Αν δεν έχει γίνει, τότε ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι άκυρη.

δείτε το βίντεο με τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από το συμβούλιο

δείτε το έγγραφο του 2000 και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια