ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ...

ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 3 μήνες από τις εκλογικές διαδικασίες της ΕΤΕ ΔΕΗ και ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να έχουμε εκλέξει προεδρείο και τα υπόλοιπα όργανα του σωματείου μας.

Από τις  29 Ιουλίου έχουμε 3 φορές καλεστεί και πήγαμε στην Αθήνα , 2 φορές χωρίς να γίνει καν ψηφοφορία, και προχθές 3 Σεπτεμβρίου καταφέραμε μεν να γίνει μια ψηφοφορία αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να υπάρχει αποτέλεσμα. Η ευθύνη για το κατάντημα αυτό του Σωματείου μας βαρύνει συγκεκριμένες παρατάξεις και  συνδικαλιστές που με τις πρακτικές τους κάνουν ότι μπορούν για να μην λειτουργεί το ιστορικό μας σωματείο.

Έχουμε δεσμευτεί απέναντί σας να σας ενημερώνουμε για όσα γίνονται, και στα πλαίσια αυτά θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της 3 Σεπτέμβρη για να βγάλετε μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα.

Ξεκινώντας η συνεδρίαση μπήκε θέμα αντικατάστασης ενός συναδέλφου ο οποίος είχε πρόβλημα υγείας. Τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων και τελικά μετά από πολλές αντιδράσεις αποσύρθηκε το αίτημα και συνεχίστηκε η συνεδρίαση με 30 μέλη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνάδελφος Μανιάτης από το ΕΑΜΕ ο οποίος δήλωσε ότι το νέο προεδρείο πρέπει να είναι Αναλογικό – Αντιπροσωπευτικό .

Τον λόγο μετά πήρε ο συνάδελφος Τωμαδάκης επικεφαλής της ΔΑΚΕ. Δήλωσε υπέρ του Αναλογικού Προεδρείου και ότι  θα περιμένει να τοποθετηθούν τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και μετά θα συνεχίσει την τοποθέτηση του.

Από το ψηφοδέλτιο ΕΠΑΔ, ο συνάδελφος Θεοχαράτος  ζήτησε προγραμματικό Προεδρείο γιατί δεν αποδίδει πλέον το Αναλογικό .

Από την Αγωνιστική Συνεργασία δηλώθηκε ότι είναι υπέρ του Αναλογικού – Αντιπροσωπευτικού Προεδρείου.

Εμείς σαν Νέο Ξεκίνημα, δηλώσαμε υπέρ του Αναλογικού – Αντιπροσωπευτικού Προεδρείου.

Βλέπουμε λοιπόν ότι με εξαίρεση το ψηφοδέλτιο ΕΠΑΔ, όλα τα υπόλοιπα έχουν την ίδια άποψη και συμφωνούν. Εκείνη την στιγμή όλα έδειχναν ότι θα κάνουμε προεδρείο. Τα προβλήματα όμως  δημιουργήθηκαν όταν άρχισαν να μπαίνουν οι  προτάσεις με τα ονόματα.

Από το ΕΑΜΕ σαν πρώτο ψηφοδέλτιο η πρόταση ήταν για Πρόεδρος ο Μανιάτης. Αμέσως ο συνάδελφος Σκαλίντζης ( ο οποίος έχει εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο) πήρε τον λόγο και αυτοπροτάθηκε για Πρόεδρος. Το ΕΠΑΔ δια στόματος Θεοχαράτου, πρότεινε τον Βλαστό με την αιτιολογία ότι σαν Πρόεδρος ήταν επιτυχημένος και πρέπει να συνεχίσει.

Ο συνάδελφος Γούκος από την ΔΑΚΕ στην συνέχεια, δήλωσε ότι βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και ο Τωμαδάκης , παρόλο που πριν λίγο είχε δηλώσει υπέρ του Αναλογικού Προεδρείου!! Μάλιστα δήλωσε πως η ΔΑΚΕ δεν μπορεί να ψηφίσει τον Μανιάτη γιατί εκκρεμεί εναντίον του η απόφαση του εισαγγελέα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του. Ο Τωμαδάκης  δήλωσε πως εάν μπει κάποιο άλλο όνομα θα αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Στην συνέχεια έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα ότι δεν γίνονται έτσι αυτά τα συμβούλια , θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση πρώτα μεταξύ παρατάξεων και αφού υπάρχει συμφωνία να προχωράμε σε συμβούλιο και ψηφοφορίες. Εκείνη την στιγμή διακόψαμε την συνεδρίαση – ενώ είχαμε κανονίσει για 1 ώρα – τελικά για πολλές ώρες και επιστρέψαμε στην αίθουσα. Ζήσαμε δυστυχώς εικόνες παρόμοιες με τα πολύωρα συμβούλια της  ΓΕΝΟΠ και τις ατελείωτες συνεννοήσεις μεταξύ των παρατάξεων.

Στην επιστροφή μας, τον λόγο πήρε ο συνάδελφος Μανιάτης και δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του για να μην υπάρχουν προβλήματα και προτείνει σαν πρώτο ψηφοδέλτιο, τον συνάδελφο  Κωστόπουλο για Πρόεδρο.

Πάλι όμως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και μετά από πολλές εντάσεις, το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ αποχωρεί από την αίθουσα, αφού είναι πλέον καθαρό ότι δεν υπάρχει διάθεση για να γίνει Αναλογικό Προεδρείο. Οι εκλεγμένοι στο ΕΑΜΕ από την παράταξη της ΣΑΔ παρέμειναν στην αίθουσα.

Τον λόγο παίρνει η Αγωνιστική Συνεργασία δηλώνοντας ότι δεν είναι σωστές πρακτικές αυτές και δεν υπάρχει καμία λογική. Δηλώνει ότι στην συνέχεια της διαδικασίας η θέση της θα είναι ΠΑΡΩΝ.

Εμείς σας Νέο Ξεκίνημα δηλώσαμε ότι λυπούμαστε πολύ για αυτό που γίνεται σήμερα, δυστυχώς άλλα λένε κάποιοι το πρωί και άλλα το βράδυ. Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ και εμείς στην διαδικασία.

Πλέον έχουμε μείνει 22 στην αίθουσα και προχωράμε σε ψηφοφορία. Οι υποψήφιοι είναι 2 , Σκαλίντζης και Βλαστός αφού ο Τωμαδάκης αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι: 15 λευκά, 5 υπέρ Βλαστού , 1 υπέρ Σκαλίντζη και 1 ΠΑΡΩΝ (η δική μας ψήφος).

neoxekinima

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι. Είναι πλέον φανερό το τι ρόλο παίζει ο καθένας. Δεν θέλουν να υπάρχει λειτουργία του μεγαλύτερου σωματείου στην ΔΕΗ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάζουν εμπόδια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ομοσπονδία. Οι παρατάξεις δυστυχώς ακολουθούν συγκεκριμένο σχεδιασμό που είναι καταστροφικός για όλους μας.

Κάποιοι βιάστηκαν να μας θεωρήσουν δεδομένους , κατακερματισμένους, και ότι η κίνηση μας αποτελούσε ένα ακόμα συνδικαλιστικό παιχνίδι. Κάποιοι επίσης έβαζαν στοιχήματα ότι θα μας απορροφούσε κάποια παράταξη και θα γινόμαστε πιόνια, όπως είναι αυτοί. Δυστυχώς αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο ότι τα παιχνίδια τα κάνουν οι μεγάλες παρατάξεις και τα κάνουν στις πλάτες όλων μας.

Το κατάντημα του συνδικάτου δεν έχει τελειωμό. Πρέπει όμως να αντιληφθούμε όλοι μας ότι έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί δεν αντιδρούμε και τους αφήνουμε ελεύθερους να παίζουν τα παιχνίδια τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστούμε όλοι μας και να ασκήσουμε πιέσεις , να τους αναγκάσουμε να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Εμείς σαν ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις κομματικές παρατάξεις και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Μην συνεχίζεται να στηρίζετε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια