ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο Μάρτιο του 2020 θα είναι έτοιμες οι μονάδες μικτής καύσης λιγνίτη-πέλετ...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Το Μάρτιο του 2020 θα είναι έτοιμες οι μονάδες μικτής καύσης λιγνίτη-πέλετ για την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου

Μπορεί τα προβλήματα με τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου και τις εναπομείνασες ώρες λειτουργίας να έχουν απασχολήσει πολύ την ενεργειακή αγορά και να έχουν προκαλέσει προβληματισμό και για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, όμως του χρόνου το τελευταίο αυτό σκέλος θα πάψει να είναι πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί το Μάρτιο του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμες οι μονάδες μικτής καύσης λιγνίτη-πέλετ 30MW, οι οποίες θα μπορούν, σύμφωνα με το σχεδιασμό, να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου.

Πρόκειται για ένα έργο που θεωρείται πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα είναι το πρώτο έργο παραγωγής θερμικής ενεργείας με αποκλειστικό προορισμό την τροφοδοσία τηλεθέρμανσης.

Το έργο ωρίμασε σε σύντομο χρονικό διάστημα από μηδενική βάση, αφού οι σχετικοί σχεδιασμοί και διαδικασίες από τη ΔΕΤΕΠΑ ξεκίνησαν το 2015.

Μετά την οριστικοποίηση των μελετών, την εξασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων και όλων των αδειοδοτήσεων, το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2017 και η σύμβαση κατασκευής του υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Με τμήματα του έργου να μοντάρονται ήδη στο χώρο του αναδόχου εργολάβου (ΗΛΛΕΚΤΩΡ ΑΕ), το έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2020.

Οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε χώρο 17 στρεμμάτων, τον οποίο παραχώρησε η ΔΕΗ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15,5 εκατ. ευρώ και για την εκτέλεσή του η ΔΕΤΕΠΑ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img