ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο απόλυτo μπάχαλο: Οι σύμβουλοι του δημάρχου θα συντάσσουν αναθέσεις, συμβάσεις και...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Το απόλυτo μπάχαλο: Οι σύμβουλοι του δημάρχου θα συντάσσουν αναθέσεις, συμβάσεις και εντάλματα για την Οικονομική Υπηρεσία!

Τι δουλειά έχει ο σύμβουλος του δημάρχου, που υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του δημάρχου, με την Οικονομική Υπηρεσία; Ή ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου; Ή ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου;

Μέχρι σήμερα, ο σύμβουλος του δημάρχου επικουρεί τον δήμαρχο – η ΝΔ βέβαια το 2020 έφερε διάταξη με την οποία ο σύμβουλος του δημάρχου μπορεί να συντάσσει μελέτες και τεύχη διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες του δήμου. Από την Πέμπτη, όμως, που με το Άρθρο 60 του Νομοσχεδίου, θεσπίζεται δυνατότητα των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών των Δημάρχων «να συντάσσουν σχέδια αποφάσεων αναθέσεων, συμβάσεων και ενταλμάτων για τις Οικονομικές Υπηρεσίες».

Έτσι, ο σύμβουλος του δημάρχου θα μπορεί να πάει στον υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας ένα ένταλμα, για παράδειγμα,  και θα του ζητήσει να το υπογράψει. Το έγγραφο θα ξεκινάει από τον δήμαρχο και θα καταλήγει στην Οικονομική Υπηρεσια. Δεν θα ξεκινά από την Οικονομική Υπηρεσία για να πάρει υπογραφή από τον δήμαρχο, όπως συμβαίνει στη Δημόσια Διοίκηση, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω.

Και ποιος υπάλληλος θα αρνηθεί να υπογράψει το ένταλμα από το γραφείο του δημάρχου;

Η σύνταξη αυτής της διάταξης -που ασφαλώς «υπαγορεύεται» από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες…- θα φέρει πολλά προβλήματα, ενώ ανατρέπει βασικά δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης με προχειρότητα, δίχως να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η ασφάλεια, η ανεξαρτησία και η αποτελεσματικότητα.

 να λειτουργούν “ρολόι”, αλλά την επομένη των εκλογών, κανείς δεν ξέρει ποιος θα τον διαδεχθεί. Και ο Νόμος θα συνεχίσει να ισχύει όπως θα ψηφιστεί την Πέμπτη, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζομένους.

Μπορείτε να δείτε τι ακριβώς κατέθεσε η Ν.Δ. και ψηφίζεται την Πέμπτη, ΕΔΩ.

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img