ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το άθλημα της πάλης κέρδισε… και θα παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο πλαίσιο της 125ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής  στο Μπουένος Αϊρες, η πάλη “κέρδισε”  το σκουός και το δίδυμο μπέιζμπολ – σόφτμπολ. Οι ψήφοι που πήρε ήταν 49, ενώ το μπέιζμπολ- σόφτμπολ πήρε 24 και το σκουός 22 ψήφους.

H ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) που είχαν μεταβεί στο Μπουένος Αϊρες για να υποστηρίξουν το δικαίωμα του αθλήματος να αποτελεί μέρος του Ολυμπιακού Κινήματος.

 

Η πάλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας και ήταν στο πρόγραμμα των σύγχρονων από την αναβίωσή τους το 1896.

 

Εντελώς ξαφνικά, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ έθεσε θέμα αποκλεισμού της υποστηρίζοντας ότι θέλει «να ανανεώσει» το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες με μεγάλη παράδοση στα αγωνίσματα της ελληνορωμαϊκής και της ελεύθερης πάλης, όπως η Ρωσία.

 

Στο πλαίσιο της Συνόδου, κρίθηκε τελικά πως το άθλημα της πάλης θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες τουλάχιστον ως το 2020, διοργάνωση που ανέλαβε χθες το Τόκιο.

 

Βάσει της απόφασης της ΔΟΕ τα 25 αθλήματα που αποτελούν την καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι: Στίβος, κωπηλασία, μπάντμιντον, μπάσκετ, πυγχμαχία, κανό, ποδηλασία, ιππασία, ξιφομαχία, ποδόσφαιρο, γυμναστική, άρση βαρών, χάντμπολ, χόκεϊ, τζούντο, κολύμβηση, μοντέρνο πένταθλο, τάε κβον ντο, τένις, πινγκ πονγκ, σκοποβολή, τοξοφολία, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα και βόλεϊ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για την σημερινή απόφαση της ΔΟΕ σύμφωνα με την οποία η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε την εξής δήλωση:
«Η ΔΟΕ πήρε σήμερα την σωστή απόφαση. Η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτονόητα αρμόζει σε ένα άθλημα που συνδέει αρμονικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες: το άθλημα που ταυτόχρονα έχει υμνήσει ο Πίνδαρος και αναφέρεται ρητά στον ύμνο των σύγχρονων Αγώνων του Σπύρου Σαμάρα και του Νικόλαου Μάντζαρου.
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, η Πολιτεία δήλωσε την ξεκάθαρη και αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα της παραμονής της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Θέλω να συγχαρώ την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης και ξεχωριστά την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για τις άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της, καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε δράση για την διαφύλαξη του αυθεντικού πνεύματος του Ολυμπισμού».

Από το Arcadia Portal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια