ΑρχικήΑΡΘΡΑΤοποθέτηση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την πώληση των μονάδων...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά.

Ξεπουλάει τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος, τα ορυχεία, τη γη της Μεγαλόπολης, ακόμη και τα νερά του τεράστιου υδροφόρου ορίζοντα και μετατρέπει την περιοχή σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμη και επικίνδυνων.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι η ολοκλήρωση ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Είναι η μοιραία κατάληξη της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που προωθεί η Ε.Ε. και υλοποιούν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Την πολιτική που στηρίζουν όλες οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης.
Για να διασφαλιστεί η γρήγορη πώληση των λιγνιτικών μονάδων, μπήκε όρος στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Στο προδιαγραμμένο ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης εντάσσεται η σκόπιμη και μεθοδευμένη καθυστέρηση στην ανάπτυξη των ορυχείων που έχει δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας να τροφοδοτούνται οι μονάδες με λιγνίτη.
Σκόπιμη και μεθοδευμένη είναι η καθυστέρηση μετεγκατάστασης του Τριποτάμου.
Γελοία και προκλητική η άρνηση παραχώρησης λίγων δεκάδων στρεμμάτων για τη μετεγκατάσταση του χωριού, σε μια περιοχή που ήταν χωράφια και βοσκότοποι και γέμισαν πουρνάρια γιατί εγκαταλείφτηκε τη δεκαετία του 1970, ενώ μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω στη Μεσσηνία παραχωρούνται σε μονοπωλιακό τουριστικό όμιλο χιλιάδες στρέμματα δασικής γης για να φτιάξει γήπεδο γκλοφ.
Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν μπερδέματα και αυταπάτες.
Απέναντι στο μέτωπο Κυβέρνηση – αστικών κομμάτων, Περιφερειακής αρχής, Δημοτικής αρχής και εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νεολαίοι, οι γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα, να συγκροτήσουν τώρα το δικό τους μέτωπο. Να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να οργανώσουν τον αγώνα τους για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να ΜΗΝ προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης. Να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η ΕΕ για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 18:30.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την παρακάτω απόφαση, την οποία θέτουμε σε ψηφοφορία:
• Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στη απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, στη συρρίκνωση της λιγνιτικής παραγωγής, στην πώληση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης (μονάδες κι ορυχεία) και σε οποιαδήποτε μορφή εγκατάστασης για τη διαχείριση απορριμμάτων (ΧΥΤΕΑ-ΧΔΒΑ-ΧΥΤΥ κλπ).
• Απαιτούμε να αποδοθεί στη τοπική κοινωνία το σύνολο των εκτάσεων από τα εξαντλημένα ορυχεία.
• Να αποκατασταθούν από τη ΔΕΗ τα εξαντλημένα ορυχεία, που είναι και υποχρέωση της που απορρέει από την παραχώρηση των εδαφών και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
• Με ευθύνη του κράτους να γίνουν οι μελέτες και τα έργα υποδομής (δρόμοι, αρδευτικά έργα, δίκτυα κ.λπ.) ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων (αγροτών – κτηνοτρόφων – αυτοαπασχολούμενων κ.λπ.) τα εδάφη των ορυχείων που θα περάσουν και θα γίνουν κρατική ιδιοκτησία.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img