ΑρχικήΑΡΘΡΑΤι προβλέπει το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hengas για τον Δήμο Μεγαλόπολης –...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hengas για τον Δήμο Μεγαλόπολης – Αριθμός συνδέσεων, καταναλώσεις και … τηλεθέρμανση

“Διέξοδο” στο ενεργειακό πρόβλημα της Μεγαλόπολης σε ότι αφορά την τηλεθέρμανση υπό το φόντο της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, έδωσε η πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να χορηγήσει άδεια διανομής φυσικού αερίου στην εταιρεία Hengas.

Το μεγάλο ερωτηματικό της τηλεθέρμανσης

Όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, η πόλη της Μεγαλόπολης πρόκειται να καλυφθεί κατά 100% με δίκτυο διανομής, ενώ, ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης των 1.079 καταναλωτών που καλύπτονται από την υφιστάμενη τηλεθέρμανση με το δίκτυο φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι, στην περίπτωση της Μεγαλόπολης, προκρίθηκε η ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ως “αντιστάθμιση” στην κατάργηση της τηλεθέρμανσης, μετά την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή.

Όπως είχε επισημάνει σε παλιότερη παρέμβασή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι σημερινοί χρήστες της τηλεθέρμανσης δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος της σύνδεσης του κτιρίου τους στο δίκτυο του φυσικού αερίου, καθώς είχαν πληρώσει όταν συνδέθηκαν με την τηλεθέρμανση.

Αναφορικά με τους νέους χρήστες που θα συνδεθούν με το δίκτυο, όπως αποκάλυψε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στο Μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης που συνάφθηκε μεταξύ Edil Hellas και Δήμου Μεγαλόπολης τον Ιούνιο του 2020, προβλέπεται η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ για την επιδότηση του κόστους των εσωτερικών εγκαταστάσεων και των τελών σύνδεσης ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί ότι η Hengas συνιστά καθολικό διάδοχο του κλάδου φυσικού αερίου της Edil Hellas, “εξοπλιζόμενη” με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική επιφάνεια της μητρικής εταιρείας.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης σε αριθμούς

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hengas ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 8.6 εκατομμύρια ευρώ με την ανάπτυξη 2.896 συνδέσεων όλων των κατηγοριών μέχρι το 2024. Το κόστος αυτό συμπεριλαμβάνει τις επενδύσεις για την κατασκευή Δικτύου Διανομής καθώς και για την κατασκευή των μετρητικών ρυθμιστικών σταθμών.

Η πρόβλεψη της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου στο δίκτυο κατά το τέλος της πενταετίας ανέρχεται σε 67.707 MWhγια οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, με τις συνδέσεις να επιμερίζονται ως εξής: οι 2.532 θα είναι οικιακές, 270 συνδέσεις για καταστήματα-γραφεία, 17 συνδέσεις προβλέπονται για σχολεία, 4 συνδέσεις για ξενοδοχεία και 66 συνδέσεις για άλλες χρήσεις. Αναλυτικά παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες:  

Η Hengas εξελίσσεται σε ένα νέο δυναμικό «παίχτη» στη διανομή αερίου, με ιδιαίτερα «ενεργό» χαρτοφυλάκιο, δεδομένου ότι στο πλάνο της εταιρείας είναι η σύνδεση τριών πόλεων με φυσικό αέριο εντός του 2020 και άλλων τριών εντός του 2021, μεταξύ των οποίων και η Μεγαλόπολη. 

από το energypress.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...

Εκδήλωση από την Θεατρική Ομάδα της Μητρόπολης την Κυριακή 26 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης παρουσιάζει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img