ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα αποτελέσματα της απελευθέρωσης ενέργειας: Οι διακοπές ρεύματος στην Κρήτη με...

Τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης ενέργειας: Οι διακοπές ρεύματος στην Κρήτη με την διασύνδεση που δεν λειτουργεί και οι αυξήσεις που έρχονται

Πρώτη είδηση, διακοπές ρεύματος στην Κρήτη

Από το Μάιο του 2021 είναι έτοιμη και δοκιμασμένη η μικρή ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης και μπορεί να σταλεί ενέργεια από το ΚΥΤ Μεγαλόπολης στην Κρήτη μέχρι 300MW. Παρόλο που οι εργασίες τελειώσαν, χαρακτηρίστηκε ως το έργο της χρονιάς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, έτσι η γραμμή δεν λειτουργεί. Σήμερα λοιπόν στην Κρήτη , έπαθε βλάβη μια μονάδα στα Χανιά και στο νησί θα γίνονται διακοπές ρεύματος, αφού το καλώδιο δεν επιτρέπεται να παρέχει την ενέργεια που λείπει. Για να το καταλάβουμε καλύτερα, οι πολίτες , οι επαγγελματίες και οι τουρίστες στην Κρήτη θα πρέπει να υποστούν διακοπές ρεύματος , επειδή η απελευθερωμένη αγορά, δεν αφήνει να λειτουργήσει η νέα διασύνδεση και να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε αίτημα, ο ΑΔΜΗΕ το εξετάζει, το χρηματιστήριο ενέργειας κοιτάει πως θα γίνονται οι χρεώσεις, η Κυβέρνηση παρακολουθεί. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας. Πριν μερικά χρόνια που η κακιά ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο , δεν θα υπήρχε καμία διακοπή και δεν θα γινόταν καμία συνεννόηση, το καλώδιο απλά θα λειτουργούσε.

Δεύτερη είδηση, οι τιμές

Εδώ και αρκετό καιρό, ειδικά όταν υπάρχει αύξηση στην κατανάλωση , οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ενέργειας ανεβαίνουν υπερβολικά. Κανονικά οι τιμές κυμαίνονται στα 55-60 ευρώ/MWh. Το τελευταίο διάστημα και ειδικά τώρα με τον καύσωνα οι τιμές έχουν περάσει τα 100 ευρώ/MWh, έχουν φτάσει και τα 130 ευρώ/MWh.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών όλων των Κυβερνήσεων που μας υπόσχονταν φθηνό ρεύμα και ότι το μονοπώλιο της κακιάς ΔΕΗ έχει σαν αποτέλεσμα υψηλά τιμολόγια.

Η Ελλάδα απελευθέρωσε την αγορά, ξεπούλησε τα πάντα , τώρα το ρεύμα έχει ακριβύνει όσο ποτέ και σαν μην έφθαναν όλα αυτά θα κλείσουμε και τα κακά λιγνιτικά εργοστάσια, που αν δεν λειτουργούσαν σήμερα , θα είχαμε ρεύμα μόνο στην μισή χώρα.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό κ. Σκρέκα και τον Διευθ. Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση για ενημέρωση για τις αυξήσεις των τιμών στην χονδρεμπορική ρεύματος. Φαντάζομαι θα του δείξουν τις αποφάσεις που έχει πάρει ο ίδιος, τι άλλο να του πουν.

Το αποτέλεσμα: Οι πολίτες θα πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς

Οι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι όλα αυτά τα κόλπα και την απελευθέρωση της αγοράς. Ειδικά όσοι έχουν συμβόλαια με ρήτρα ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος). Οι λογαριασμοί που θα έρχονται το επόμενο διάστημα θα έχουν μεγάλες εκπλήξεις.

Καλό το παραμύθι τους, έχει δράκο και ο δράκος θα φάει μόνο τους καταναλωτές.

διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στη Κρήτη λόγω βλάβης σε παλιό σταθμό – Προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί εκτάκτως το καλώδιο διασύνδεσης

Πρωθυπουργός: Ζήτησε ενημέρωση για τις αυξήσεις στην χονδρεμπορική ρεύματος από Σκρέκα και Στάσση

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια