ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΤατούλης: Τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης απογειώνουν την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τατούλης: Τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης απογειώνουν την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Με απόλυτη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, στη συνάντησή του με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, για την τάχιστη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να παραχωρηθεί το συντομότερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το αεροδρόμιο της Τρίπολης και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στρατηγική αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης, που γίνεται για πρώτη φορά, «ώστε να δικαιωθεί ένα διαχρονικό αίτημα των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Πελοποννήσου».
«Προσεγγίσαμε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και, χωρίς επικοινωνισμούς, καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που πολεμικό αεροδρόμιο παραχωρείται σε Περιφέρεια για την αξιοποίησή του».
Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα που ήδη αναβαθμίζεται με την ήδη υλοποίηση του κόμβου, ανακοίνωσε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι «με το ολοκληρωμένο σχέδιο μας, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης θα αποτελέσουν τις βασικές πύλες εισόδου που θα εκτινάξουν την ήδη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή της».

 

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...

Εκδήλωση από την Θεατρική Ομάδα της Μητρόπολης την Κυριακή 26 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης παρουσιάζει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img