ΑρχικήΑΡΘΡΑΣύσκεψη για το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας εν όψει χειμερινής περιόδου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σύσκεψη για το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας εν όψει χειμερινής περιόδου

Η περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση του όρους Μαινάλου και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας, αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Ρουμελιώτη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και του Επιχειρηματία που έχει νοικιάσει τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.

Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε μία σειρά προτάσεων για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εν όψει της χειμερινής περιόδου και της έναρξης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου της Οστρακίνας.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε επέκταση του χώρου στάθμευσης, τοποθέτηση χιονοδεικτών κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό καθώς και προστατευτικών μπαρών, επούλωση λάκκων και λακκουβών. Επίσης ζητήθηκε συνεχής εκχιονισμός στο δρόμο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού, διάνοιξη γεώτρησης, καθώς και η χαρτογράφηση των μονοπατιών του Παυσανία.

Η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ήταν άμεση και μετά το τέλος της σύσκεψης εστάλη μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας για να προχωρήσει σε μία πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των έργων που πρέπει να γίνουν.

Επίσης συμφωνήθηκε σε ένα μήνα να επαναληφθεί η σύσκεψη για να γίνει ένα follow up, μία παρακολούθηση των εργασιών που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, πριν ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

[blockquote style=”1″]Ευάγγελος Γιαννακούρας: Το Μαίναλο είναι ο κατεξοχήν «πνεύμονας» ανάπτυξης της Αρκαδίας[/blockquote]

Ο κ. Γιαννακούρας χαρακτήρισε το Μαίναλο, ως τον κατεξοχήν «πνεύμονα» ανάπτυξης της Αρκαδίας και στόχος της Περιφερειακής Αρχής, όπως είπε, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του βουνού και η τουριστική προβολή του για δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και των ιδιαιτεροτήτων του οικοσυστήματος της περιοχής.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img