ΑρχικήΑΡΘΡΑΣύλλογος Νέων Μεγαλόπολης: Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Ασέας το Σάββατο 5 Αυγούστου

Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης: Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Ασέας το Σάββατο 5 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης ” ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ” διοργανώνει 🌠 ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ 🌠 το Σάββατο 5/8 , επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Ασέας.

➡️Αναχώρηση 21:15 (από το Πνευματικό Κέντρο Μεγ/λης)
⬅️Επιστροφή 1:00

Κόστος συμμετοχής 6 ευρώ

Ελάτε να απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό, στον υπέροχο χώρο του Αστεροσκοπείου Ασέας! Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας !

Μπορείτε να κάνετε κράτηση της θέσης σας:
-Στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.
-Τηλεφωνώντας ή στέλνοντας μήνυμα στο 6931 51 63 54 με τα στοιχεία σας (Όνομα-Επώνυμο / Τηλ. επικοινωνίας).

*Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.
**Οι ανήλικοι συμμετέχοντες πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα/κηδεμόνα τους.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. (Ι)

    Για όσους θέλησαν να χαρούν την «ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ» που υποσχόταν η αφίσα του συλλόγου νέων, η βραδιά του Σαββάτου 6/8 ήταν απογοητευτική.
    9:15μμ συγκέντρωση, 9:30 αναχώρηση, 10:55 άφιξη στο αστεροσκοπείο της Ασέας. Εκεί, σε πέντε περίπου λεπτά, μέλη του συλλόγου νέων Ασέας μας έδειξαν τη μεγάλη άρκτο, τον πολικό αστέρα, τα τρία πιο φωτεινά αστέρια ουρανού και την Κασσιόπη (μη φανταστεί κανείς ότι τα είδαμε σε τηλεσκόπιο- απλά μας τα έδειξαν στον ουρανό!) και έπειτα χωριστήκαμε σε ομάδες των 9 ατόμων, που έμπαιναν διαδοχικά στο χώρο του αστεροσκοπείου. Σ’ αυτόν, ο καθένας αφιέρωνε λίγα δευτερόλεπτα για να δει τον Κρόνο και τη Σελήνη και έπειτα έβγαινε έξω και περίμενε τους υπόλοιπους. Και στις 12:35 αναχώρηση για Μεγαλόπολη.
    Αν και πολλοί πιστεύαμε ότι – σε κάθε περίπτωση – θα ήταν καλύτερα από μια βραδιά στην καφετέρια ή στην τηλεόραση, διαψευστήκαμε. Υπήρξαν άνθρωποι που κατέληξαν δυσαρεστημένοι ή να αναρωτιούνται αν άξιζε τον κόπο, παρόλο που έρχονταν σε επαφή με τηλεσκόπιο ή βρίσκονταν σε τέτοιες εκδηλώσεις πρώτη φορά. Για όσους όμως είχαν και ελάχιστες αντίστοιχες εμπειρίες, η σύγκριση είναι καταλυτική: Τέσσερις ώρες που θα ήταν χαμένες ακόμα και αν ήταν δωρεάν.

    Αλήθεια, ποιος ήταν ο διοργανωτής και ο υπεύθυνος για την έκβαση της «Αστροβραδιάς»; Μήπως ο σύλλογος νέων Ασέας; Μα τότε γιατί δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση; Γιατί δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις σελίδες του; Γιατί δεν είχε ετοιμάσει μια παρουσίαση της προκοπής για τις τόσες ώρες ορθοστασίας μας εκεί;
    Αλλά η μόνη αφίσα ήταν του συλλόγου νέων Μεγαλόπολης… Μα ΤΙ διοργάνωνε ο σύλλογος των νέων μας; Μήπως τη μεταφορά μας μέχρι την Ασέα σε μισή ώρα και έναντι 6 έως 24 ευρώ (για οικογένειες), όταν μπορούσαμε να πάμε με δικό μας μέσο στο μισό χρόνο και με ασήμαντο κόστος; Ή μήπως την αναγκαστική παραμονή μας εκεί ώσπου να τελειώσουν όλοι και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε; Αλλά γιατί θα πληρώναμε τα 6 ευρώ, ακόμα και αν πηγαίναμε με δικό μας μέσο; Ποιόν θα πληρώναμε τότε και για ποιο πράγμα;

    Όμως, δεν είναι φανερό ότι το περιεχόμενο μιας τρίωρης εκδήλωσης ΔΕΝ μπορεί να διαρκεί 5-10 λεπτά; Δεν είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κουβαλάς τόσο κόσμο και να τον κρατάς αναγκαστικά όρθιο για ώρες, πάνω σε ένα λοφάκι, χωρίς να έχεις ετοιμάσει κάτι για το χρόνο παραμονής; Στην περίπτωση που δεν έχεις άλλες δυνατότητες ή στόχους, δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενημερώσεις όσους καλείς να συμμετέχουν, ώστε να έχουν την ευκαιρία της επιλογής;

    Αναπόφευκτα, τα παραπάνω έκαναν πολλούς να χαμογελάσουν αισθανόμενοι ότι κάποιοι τους αντιμετωπίζουν ως «ιθαγενείς που θαμπώνονται με καθρεφτάκια». Επειδή είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε απειρία και δεν ήταν στις επιδιώξεις των διοργανωτών, θα ήθελα να τονίσω ότι τέτοιες «εκδηλώσεις» δεν τις έχουμε ανάγκη. Αν είναι να κάνουμε κάτι της προκοπής, θα πρέπει να βάλουμε τον πήχη πολύ ψηλότερα…

  2. (ΙΙ)

    Όσο με αφορά προσωπικά όμως, εκτός από τη δυσάρεστη εμπειρία που καταγράφω παραπάνω, η βραδιά είχε και την καλή της πλευρά: Είχα τη χαρά να συναντήσω και πάλι αρκετούς παλιούς μαθητές μου, που συμμετέχουν στο σύλλογο νέων Μεγαλόπολης και να μάθω νέα τους από κοντά, αλλά και να γνωρίσω νέους επιστήμονες του συλλόγου νέων Ασέας. Μια που χθες, στην εκδήλωση που εκείνοι διοργάνωσαν, εγώ ήμουν εκεί ως μαθητής, αλλά και επειδή αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα υπήρχε αυτό το κείμενο, ας μου επιτρέψουν να τους απευθύνω μερικές σκέψεις:

    Είναι ελπιδοφόρο το ότι, μετά από τόσα χρόνια, κάποια νέα παιδιά αποφάσισαν να αφήσουν την αδράνεια και να φτιάξουν έναν σύλλογο νέων στην πόλη μας. Βέβαια, μέσα στην πολιτιστική ισοπέδωση και την εμπορευματοποίηση που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αυτή η ελπίδα θα αποκτήσει περιεχόμενο, αν ο σύλλογος καταφέρει να ξεφύγει από τα «λούκια» που θα τον σπρώχνουν – αναπόφευκτα – επίδοξοι «βοσκοί» και καταφέρει να αρθρώσει λόγο και να παρουσιάσει έργο με «αυταξία» (όπως μαθαίνατε κάποτε να γράφετε στις εκθέσεις σας 🙂 ). Αν καταφέρει να μην ακολουθήσει την τύχη τόσων και τόσων, που κατέληξαν σφραγίδες, αφού εξυπηρέτησαν τους στόχους ορισμένων ή/και την αναρρίχηση και το βόλεμα ενός – δύο μελών τους…

    Τα παραπάνω …αντιπαραδείγματα βέβαια, δεν μπορούν να αφορούν έναν νεοσύστατο σύλλογο με ζωή λίγων μηνών. Έτσι, νομίζω ότι πολλοί από σας θα ξέρουν ότι η κριτική που διαβάσατε είναι καλόπιστη και προέρχεται από κάποιον που σας μιλούσε πάντα ειλικρινά. Επίσης, θα ξέρουν ότι η κριτική αυτή δεν έχει σκοπό την απαξίωση του συλλόγου σας (ως γνωστόν, μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα δεν θα κάνει λάθος), αλλά την ενθάρρυνσή του σε μια πορεία πραγματικά γόνιμη και ωφέλιμη για όλους μας. Κυρίως όμως, σε μια πορεία που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά της πόλης μας να βρουν διέξοδο σε προβλήματά τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Εύχομαι, λοιπόν, ο σύλλογος νέων να βρει γρήγορα το βηματισμό του και την άλλη φορά που θα παρακολουθήσουμε εκδήλωσή του να έχουμε να πούμε μόνο θετικά.

    Υ.Γ. Για τις «αστροβραδιές» κλπ θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν έρχεται κοντά με την αστρονομία (ούτε με την επιστημονική σκέψη και την κατανόηση του κόσμου) όταν του δείχνεις μια εικόνα σε ένα προ-ρυθμισμένο τηλεσκόπιο. Τέτοιες εικόνες – φωτογραφίες έχουν την αξία αυτών που βλέπει ένα παιδί σε εκείνα τα παιδικά παιχνίδια και μπορεί ο καθένας να δει χιλιάδες στον υπολογιστή του. Αυτή δεν είναι αστρονομική εμπειρία και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους τουλάχιστον εκείνοι που θέτουν τέτοιους στόχους. Η γνωριμία με τον ουρανό είναι μια μαγευτική εμπειρία που προϋποθέτει συμμετοχή του καθενός και πολλά άλλα πράγματα που δεν χωρούν σ’ αυτό το κείμενο…

    Γιώργος Γεωργαντάς
    Φυσικός – φροντιστής

  3. Ως μέλος του Συλλόγου Νέων Μεγαλόπολης θα ήθελα να απαντήσω σε κάποια θέματα που θίγει ο κ.Γεωργαντάς. Αρχικά κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη για εξέλιξη, οπότε παρ’όλο που κάποιες “αστοχίες” ίσως να μας στεναχωρούν είναι καλό να τις ακούμε ώστε να μην επαναλαμβάνονται.

    Υπήρξε όντως πρόβλημα αναμονής στην εκδρομή και αυτό συνέβη λόγω της απροσδόκητα μεγάλης προσέλευσης κόσμου, την τελευταία ημέρα πραγματικά ο αριθμός των συμμετοχών ανέβηκε κατακόρυφα, θα μπορούσαμε να αρνηθούμε στον κόσμο να έρθει λέγοντας πως “οι θέσεις έχουν κλείσει” ωστόσο θεωρήσαμε καλύτερο να μην στερήσουμε την εμπειρία από όποιον έδειξε ενδιαφέρον, (ενημερώνοντας βεβαία για πιθανή αναμονή ) αφού για μας στόχος της εκδρομής ήταν μια πρώτη επαφή, ένα πρώτο ερέθισμα με την αστρονομία και τον ουρανό. Εν τέλει ίσως εκεί ήταν το “λάθος” μας.

    Τα μέλη του Συλλόγου ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ Ασέας προσπάθησαν να κάνουν ότι μπορούν για να μας εξυπηρετήσουν, να λύσουν απορίες μας και να μας αφήσουν ευχαριστημένους κάτω από βέβαια δύσκολες συνθήκες, χρόνου, κούρασης και πολύ κόσμου. Προφανώς αν ήξεραν την ακριβή προσέλευση νωρίτερα θα μπορούσαν να μας προσφέρουν περισσότερα, αλλά νομίζω εξήγησα ήδη την κατάσταση πιο πάνω.

    Όσο αναφορά το οικονομικό κομμάτι (συμμετοχή 6 ευρώ) να σας ενημερώσω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δόθηκε στην πληρωμή του λεωφορείου που ανέλαβε την μεταφορά μας και ένα μικρότερο για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας, την οποία όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε ανάγκη. Θα μπορούσατε ΝΑΙ να έρθετε με το αμάξι σας, και αν θέλατε απλά να δίνατε ένα μικρό ποσοστό για συνεισφορά στον Σύλλογο “γλιτώνοντας” τα μεταφορικά. Θα μπορούσε και ο καθένας να έρθει με το αμάξι του αλλά τότε μάλλον θα χανόταν το νόημα του Συλλόγου, σωστά;

    Η εκδρομή διοργανώθηκε από εμάς. Όπως διοργανώνονται τόσες άλλες εκδρομές για επίσκεψη σε ένα μέρος.
    Ένα αστεροσκοπείο τόσο κοντά στην πόλη μας είναι σίγουρα άξιο προσοχής, και μπορεί να γίνει κίνητρο για μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με την επιστήμη. Μπορεί ρηχά να μεταφράζεται μόνο σαν οργάνωση μιας “μεταφοράς” αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αρχίζει πλέον ένας διάλογος, ή πιο σωστά θα θέλαμε να αρχίσει, ανάμεσα στην πόλη μας και την αστρονομία.

    Ίσως ως Φυσικός είχατε παραπάνω προσδοκίες από μια τέτοια εκδρομή αλλά αν προσπαθήσετε να μπείτε στην θέση ενός παιδιού που για πρώτη φορά αντικρίζει την σελήνη μέσα από ένα τηλεσκόπιο ή που μαθαίνει ποια είναι επιτέλους αυτή η Μεγάλη Άρκτος να νιώσετε λίγο ενθουσιασμό.

    Κάθε λάθος… για καλό, και την επόμενη φορά πιο οργανωμένοι!

    Υ.Γ: Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και την δικιά μας χαρά που είδαμε τον παλιό μας καθηγητή να συμμετέχει σε μια τέτοια εκδρομή. Είστε αγαπημένος και τα σχόλια και η γνώμη σας πάντα καλοδεχούμενα. Ίσως καλύτερα από όλους να ξέρετε πως στην πόλη υπάρχει έλλειψη ερεθισμάτων σε τομείς της επιστήμης. Όσοι λοιπόν την αγαπάμε θέλουμε η ομορφιά της να αγκαλιάσει και άλλους. Ίσως με κάπως “αποτυχημένες” προσπάθειες στην αρχή για εσάς αλλά όπως λέει και το ρητό “By doing nothing, you become nothing”.

    Φιλικά,
    Χαρά Καΐκα, μέλος Συλλόγου Νέων Μεγαλόπολης ” Εν Δράσει “

  4. Καλησπέρα και από εμένα. Έχοντας πολύ καλή σχέση με την αστρονομία – αστροφωτογραφία εδώ και χρόνια με χαροποίησε η είδηση ότι διοργανώθηκε μια τέτοια δραστηριότητα στην πόλη μου. Σε όλους συγχαρητήρια λοιπόν.Τα εύσημα ανήκουν τόσο στο Σύλλογο νέων Μεγαλόπολης οσο και στον Σύλλογο αστροφυσικής Ασέας.
    Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια όμως ομολογώ πως στενοχωρήθηκα. Χωρίς να έχω καμία διάθεση για αντιπαράθεση θα ήθελα να πω τα εξής.
    Όπως ειπα και ποιο πάνω έχω μια πολύ καλή σχέση με την αστρονομία εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, οπότε το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα σε αυτή την εκδρομή είναι να μάθω κάτι νέο! Άλλωστε δεν νομίζω κανείς από τους παρευρισκόμενους να ειχε την εντύπωση ότι θα μάθει αστρονομία σε δύο ωρες…….αυτό θα ήταν παράλογο οσο καλά και να προσπαθούσαν τα μέλη του συλλόγου. Θα ήταν σαν να λέγαμε ότι μάθαμε μουσική παρακολουθώντας μια συναυλία……σίγουρα δεν θα τα καταφέρναμε! Ο στόχος ήταν άλλος λοιπόν, ο στόχος ήταν να σηκωθεί ο κόσμος από τις τηλεοράσεις και να βγει έξω, να έχουν μια πρώτη επαφή με τον βραδινό ουρανό σε ένα χώρο που είναι φτιαγμένος για αυτό το λόγο, και όλο αυτό να γίνει συλλογικά,και νομίζω πως αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε σε ένα βαθμό……αν και προσωπικά θα ήθελα να έβλεπα περισσότερους.Το διαδικαστικό κομμάτι ήταν καλά οργανωμένο, όσο έπρεπε για μια τέτοια εκδρομή. Μην ξεχνάμε ότι όλα οργανώθηκαν από μια ομάδα νέων ανθρώπων οι οποιοί δεν είναι επαγγελματίες του χώρου,…..είναι απλά συμπολίτες μας με όρεξη για κάτι νέο .Οσον αφορά το κομμάτι του Σ.Α.Ασέας και πάλι μπράβο. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι αυτά που είδαμε εινα φτιαγμένα μόνο από τα χέρια ανθρώπων σαν εμένα και εσάς! Καμία πολιτική ή κρατική προτοβουλία καμία κοινοτική ενίσχυση οσον αφορά το χρηματικό μέρος,,,,,τίποτα από αυτά. Το αστεροσκοπείο από μόνο του είναι ένα δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε αν συνεργαστούμε συλλογικά. Η πληρωμή αφορούσε μόνο τα μεταφορικά, για προσωπικούς λόγους ήλθα με ι.χ, παρόλα αυτά θέλησα να πληρώσω τα 6 ευρώ σαν κίνηση ενίσχυσης τέτοιων προσπαθειών, ευγενικά μου αρνήθηκαν και με πληροφόρησαν ότι δεν χρειάζεται.
    Σεν ένα άλλο που θα ήθελα να σταθώ είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκε κανένας σαν ιθαγενής θαμπωμένος από καθρεφτάκι……λέγοντας κάτι τέτοιο υποτιμάμε μόνοι μας τον εαυτό μας, Οι σημερινοί νέοι είναι πολύ ποιο ενημερωμένοι απ ότι παλαιότερα και άρα πολύ ποιο απαιτητικοί! Τα μέλη του συλλόγου το γνωρίζουν αυτό καλά όντας όλοι τους νέοι επιστήμονες. Αν υπήρξαν κάποια κενά λοιπόν ειχαν να κάνουν μόνο με τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που έχουν αναλάβει τα παιδιά μέχρι να φέρουν σε πέρας το όλο project.
    Τέλος, εχω μάθει να κρίνω τα πράγματα πάντα μέσα από τις προθέσεις τους και οι προθέσεις τον διοργανωτών και των δύο πλευρών ήταν σίγουρα οι καλύτερες.
    Πάντα φιλικά
    Θοδωρής Καψής. Ερασιτέχνης Αστρονόμος – Αστροφωτογράφος.

  5. Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου νέων «εν Δράσει»

    Αν βλέπουμε την ουσία του θέματος και καταφέραμε να μην αγχωνόμαστε πλέον για το «φαίνεσθαι», καταλαβαίνουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

    Θα μπορούσαμε να μπούμε σε συζήτηση για το πόσα άτομα είχαν προγραμματιστεί, ποιος ενημέρωσε για αναμονή, ποιο ήταν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και πότε ανακοινώθηκε, τι υπολογίζαμε να κάναμε εκεί τόσες ώρες αν ήμασταν μόνο 5 άτομα και αρκετά άλλα τέτοια θέματα.

    Αυτό όμως, εκτός του ότι δεν θα είχε νόημα, θα οδηγούσε σε αντιπαράθεση και ο καθηγητής δηλώνει αδυναμία να αντιπαρατεθεί προσωπικά, όχι μόνο με μια από τις αγαπημένες του μαθήτριες, αλλά με οποιονδήποτε μαθητή του. Άλλωστε, τα θετικά και τα αρνητικά αφορούν το σύλλογο και όχι μεμονωμένα τα μέλη του.

    Διαπιστώνοντας ότι και σε ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους από εσάς μερικά πράγματα δεν είναι φανερά, δυστυχώς πρέπει να επαναλάβω ότι κανένας δεν κατηγόρησε το σύλλογο για κακή πρόθεση. Το αντίθετο. Πήρατε μια πρωτοβουλία αξιέπαινη (γι’ αυτό και την ενισχύσαμε με την παρουσία μας), που κατά τη γνώμη μερικών θα ήταν …«ουάου» έτσι κι αλλιώς, ενώ κατά τη γνώμη άλλων θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

    Έτσι, διαπιστώνετε και εσείς ότι άλλοι σας επαινούν γιατί πιστεύουν ότι σημασία έχουν μόνο οι προθέσεις και άλλοι σας «διορθώνουν» γιατί πιστεύουν ότι είναι δεδομένες οι καλές προθέσεις σας και αναζητούν το αποτέλεσμα.

    Εσείς διαβάζετε τις απόψεις και είστε ελεύθεροι να διαμορφώσετε τα δικά σας κριτήρια με τα οποία θα προσπαθείτε να διοργανώνετε τις μελλοντικές σας εκδηλώσεις αλλά και να πορεύεστε στη ζωή σας, βάζοντας τον πήχη στο ύψος των δικών σας προσδοκιών.

    Τώρα, στο συγκεκριμένο θέμα, αφού βρέθηκε κάποιος που εξέφρασε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μοιράστηκαν μαζί του μαθητές και φοιτητές που ήταν παρόντες, διαμορφώνοντάς τα απλώς με την εμπειρία του, έχω τη γνώμη ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ο σύλλογος (που αυτονόητα ενδιαφέρεται για τη γνώμη όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του), ήταν να πάρει υπόψη του τις κριτικές και τα «παράπονα», αναγνωρίζοντας ότι αντιπροσώπευαν πραγματικά προβλήματα (αλλιώς γιατί να διατυπωθούν;) , να ζητήσει συγνώμη από όσους δυσαρεστήθηκαν και να προσπαθήσει την επόμενη φορά τα πράγματα να είναι καλύτερα.

    Από τη μεριά μου, ιδιαίτερα μετά το κείμενο της Χαράς, καταλαβαίνω ότι σας στενοχώρησα. Ίσως θα προτιμούσατε να μην πω τίποτα ή να έλεγα κάτι έμμεσα, κρυμμένο πίσω από επαίνους και φιλοφρονήσεις. Όπως και να ‘χει όμως, νομίζω ότι το «ταμείο» αυτής της συζήτησης είναι για όλους θετικό.

    Όπως είπα και παραπάνω, δεν θέλω και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

    Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει να τα πούμε από κοντά. Επιπλέον, με μεγάλη μου χαρά θα συνδράμω το σύλλογό σας, σε ό,τι νομίσετε ότι έχω τη δυνατότητα.

    Πάντα προσωπικός σας φίλος

    (και ελπίζοντας ότι οι δραστηριότητες του συλλόγου σας θα μου δώσουν τη χαρά να παραμείνω «φίλος» και μ’ αυτόν)

    Γιώργος Γεωργαντάς
    Φυσικός-Φροντιστής

    Υ.Γ. Από την πρώτη στιγμή ήταν σε όλους μας φανερό ότι οι φίλοι του συλλόγου Αστρονομίας και Μηχανικής Ασέας έκαναν ό, τι μπορούσαν για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους και να προσφέρουν όσα είχαν τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη βραδιά. Εκεί τελείωνε ο ρόλος τους. Καθώς δεν είχαν αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης κάποιας συγκεκριμένης εκδήλωσης εκείνη τη μέρα, κανένας δεν έχει – ούτε θα μπορούσε να έχει – κάποιο παράπονο απ’ αυτούς. Έτσι, η υπεράσπισή τους παραβιάζει ανοικτές θύρες. Κανένας δεν τους απηύθυνε οποιαδήποτε μομφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια