ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνταξιούχοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Πολύ κατώτερες των αναγκών και των περιστάσεων οι εξαγγελίες...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Συνταξιούχοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Πολύ κατώτερες των αναγκών και των περιστάσεων οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους στη ΔΕΘ

Άνθρακες τελικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων. Αυτό το πενιχρό εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ μόνο στους πένητες χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη έως 600 ευρώ μεικτά, οι αυξήσεις 6% από 1/1/2023 στις κύριες συντάξεις σε 1.000.000 συνταξιούχους αφού αποκλείονται οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή έχουν θετική προσωπική διαφορά, μαζί με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς του άρθρου 29 Ν.3986/11 σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο (μιλάμε δηλαδή για ένα μηδαμινό όφελος 15 – 20 ευρώ τον μήνα) δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των μεγάλων περικοπών που είχαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να εξαγγείλει και τα πιο κάτω μέτρα:

  • Τη χορήγηση αυξήσεων από 1/1/2023 και στις επικουρικές συντάξεις.
  • Την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων των νόμων 3863 και 3865/2010.
  • Την καταβολή της 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Τη χορήγηση των αναδρομικών του 11μήνου 2015/2016 που αφορά τα δώρα και τις επικουρικές σε όλους τους. Έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να το κάνει μετά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι «δεν χρειάζεται να ασκήσετε αγωγές διότι θα τα πάρετε όλοι».
  • Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής.
  • Την πρόσληψη υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ για να στελεχώσουν τα τμήματα έκδοσης των συντάξεων και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο να περιμένει κάποιος 2 και 3 χρόνια για να πάρει κύρια σύνταξη εάν έχει πάνω από δύο κύρια Ταμεία και έως 4 χρόνια για τη χορήγηση της επικουρικής.
  • Την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας για την κάλυψη των τεράστιων κενών θέσεων που υπάρχουν.

    Χρήματα υπάρχουν για τον σκανδαλώδη διπλασιασμό των αποδοχών της Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ.

    Χρήματα, της τάξεως δισεκατομμυρίων, υπάρχουν για τους ιδιώτες της ενέργειας.

    Χρήματα όμως δεν υπάρχουν για τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

    Δυστυχώς, κ. πρωθυπουργέ, με τις εξαγγελίες σας καταδικάζετε τους συνταξιούχους και τα φτωχά νοικοκυριά να μείνουν για άλλον έναν χειμώνα χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και πολλές φορές χωρίς βασικά είδη διατροφής.

εκ του Δ.Σ.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...

Εκδήλωση από την Θεατρική Ομάδα της Μητρόπολης την Κυριακή 26 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης παρουσιάζει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img