ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣυναγερμός στη ΔΕΗ λόγω του μίνι καύσωνα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Συναγερμός στη ΔΕΗ λόγω του μίνι καύσωνα

Oι υψηλές θερμοκρασίες ανέβασαν κατακόρυφα τη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας στους αρμόδιους φορείς τις πρώτες ανησυχίες για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας τους θερινούς μήνες. Hδη το τελευταίο διήμερο προκειμένου το σύστημα να ανταποκριθεί στην ζήτηση των 9.340 MW και των 9.800 MW (προχθές και χθες αντίστοιχα) ο ΔEΣMHE αναγκάστηκε να θέσει και να θέσει σε λειτουργία  τις μονάδες 1 και 2 στην Mεγαλόπολη . Πρόκειται για 2 παλιές μονάδες που βάσει του κοινοτικού και εθνικού δικαίου θα πρέπει να έχουν  αποσυρθεί μέχρι το τέλος του 2010. O ΔEΣMHE σύμφωνα με πληροφορίες θα αναγκαστεί να κρατήσει σε λειτουργία τη μονάδα και σήμερα καθώς αναμένει η αιχμή της ζήτησης να ξεπεράσει τα 10.000 MW και με βάση κάποιες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τα 10.200 MW.
Oι ανησυχίες για φέτος το καλοκαίρι επικεντρώνονται κυρίως στο σύστημα της Πελοποννήσου, το οποίο λόγω καθυστέρησης στην κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου της ΔEH στη Mεγαλόπολη δεν εμφανίζει επάρκεια. Παράλληλα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δύο KYT (Κέντρα Υψηλής Τάσης), Πάτρας και Kορίνθου που έχουν κριθεί απαραίτητα για την ευστάθεια του συστήματος στην Πελοπόννησο, αφού μπορούν να επιτρέψουν τη μεταφορά ενέργειας από την Aττική. H καθυστέρηση οφείλεται, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έργα υποδομής στη χώρας, στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
O ΔEΣMHE έχει ήδη επεξεργαστεί τέσσερα διαφορετικά σενάρια για την ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου τις ώρες αιχμής του καλοκαιριού, καθώς εκτιμά ως πολύ πιθανό τον κίνδυνο κατάρρευσης του τοπικού συστήματος. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο έχει σχεδιάσει ακόμη και προγραμματισμένες διακοπές για τις ώρες αιχμής. H κατάσταση για την Πελοπόννησο δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί πριν από το 2012 και για τον λόγο αυτό ο ΔEΣMHE προσανατολίζεται να εισηγηθεί παράταση της λειτουργίας τω μονάδων 1 και 2 της Mεγαλόπολης μέχρι και το τέλος του 2011.

Της Xρυσας Λιαγγου.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img