ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου για κορωνοϊό, απορρίμματα και Μεγαλόπολη (video)

Συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου για κορωνοϊό, απορρίμματα και Μεγαλόπολη (video)

Για την εικόνα που είχε η Αρκαδία όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο κ. Λαμπρόπουλος σε συνέντευξη αναλύοντας τις εξελίξεις που υπάρχουν στην περιφέρεια ύστερα από την σύμβαση που υπογράφηκε για τον έλεγχο στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αρκαδίας.

H κατάσταση στην Αρκαδία είναι καλή και είμαι αισιόδοξος, έχουμε κρούσματα αλλά δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Δεν εφησυχάζουμε, εμβολιαζόμαστε και τηρούμε τα μέτρα

Να αναφέρουμε ότι σε αυτή την πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν τα λύματα της Τρίπολης και του Άστρους, ενώ σύντομα θα υπάρξει επέκταση της εν λόγω σύμβασης  της περιφέρειας, για τη διενέργεια ανάλογου ελέγχου και στα λύματα άλλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, ιδίως σε περιοχές που εμφανίζονται να έχουν πρόβλημα, όπως η Σπάρτη και η Κόρινθος, ανέφερε.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που υπάρχουν για το έργο της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, αλλά και για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση Πλάτωμα στην Τρίπολη. Να σημειώσουμε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι για να προχωρήσουμε το σημαντικό και απαραίτητο έργο που οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας. Οι εργασίες δρομολογούνται γι’ αυτό τον μήνα και στόχος είναι το καλοκαίρι τα απορρίμματα να μην βρίσκονται στους δρόμους και τα δάση μας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιήσει το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, Δισκούρια Δήμου Ερμιονίδας και Σπαρτέας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς εγκρίθηκε το επενδυτικό δάνειο 1.258.000 ευρώ, ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος απάντησε και σε ερωτήσεις μας για το Σχέδιο δίκαιης μετάβασης της Μεγαλόπολης, και για το επιχειρηματικό πάρκο που θα γίνει στην περιοχή. Να τονίσουμε ότι ήδη επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλουν να εγκαταστήσουν τις μονάδες παραγωγής τους στην Μεγαλόπολη.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της περιφέρειας στο νέο κτίριο στην οδό Ναυπλίου, με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο εξασφαλίζει σύγχρονους όρους λειτουργίας υγιεινής και ασφάλειας.

δείτε το βίντεο από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια