ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνάντηση ΓΕΝΟΠ με Στάσση - Ατζέντα εφ'όλης της ύλης, με πρώτο ενδιαφέρον...

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ με Στάσση – Ατζέντα εφ’όλης της ύλης, με πρώτο ενδιαφέρον την εθελουσία έξοδο

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης Γιώργο Στάσση και η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17:30.

Η ατζέντα της συνάντησης είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της επιχείρησης, εκκινώντας από το σχέδιο διάσωσης που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και στο οποίο περιλαμβάνεται πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων. Πληροφορίες μιλούν για μείωση προσωπικού της Επιχείρησης κατά 2.000 άτομα μέχρι το 2022.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση εθελουσίας περιλαμβανόταν με διαφορετικές μορφές και σε διαφορετικά μεγέθη στις διάφορες εκδοχές του επιχειρηματικού πλάνου που είχε εκπονήσει η Mckinsey για τη ΔΕΗ.

Βεβαίως οι συγκεκριμένες προτάσεις χρειάζονται επικαιροποίηση με δεδομένο ότι προέβλεπαν μείωση του προσωπικού της ΔΕΗ και από την αποεπένδυση που δεν περπάτησε.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη εκδοχή του πλάνου της McKinsey προέβλεπε από 10.600 μόνιμους και 1500 εκτάκτους που είναι το προσωπικό της ΔΕΗ να υπάρξουν οι παρακάτω μειώσεις:

  • 1300 άτομα από την αποεπένδυση
  • 500 άτομα από τις αποσύρσεις της Καρδιάς και του Αμύνταιου
  • Μη ανανέωση συμβάσεων για 1000 άτομα
  • 900 άτομα που συνταξιοδοτούνται
  • Εθελούσια έξοδο για 3000 άτομα

Οι μειώσεις αυτές θα συνδυάζονταν με ένα πρόγραμμα προσλήψεων με αναλογία 3 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη για την ανανέωση του προσωπικού, το οποίο θα μειωνόταν κατά περίπου 5 χιλιάδες άτομα συνολικά.

Το αρχικό φιλόδοξο πλάνο στη συνέχεια, τροποποιήθηκε ώστε να μην περιλαμβάνει εθελούσια αλλά να επιτύχει μείωση προσωπικού από τις κανονικές συνταξιοδοτήσεις αλλά και την αποεπένδυση.

Συγκεκριμένα το ήπιο πλάνο μείωσης του προσωπικού που τελικώς προκρίθηκε προέβλεπε μείωση προσωπικού κατά 2000 άτομα μέχρι το 2022. 

Και το δεύτερο πλάνο ωστόσο έχει πέσει έξω με δεδομένη την αποτυχία της αποεπένδυσης.

Πλέον οι νέοι στόχοι, το ποιους θα αφορούν τα προγράμματα της εθελούσιας, τα χρονοδιαγράμματα και τα κίνητρα θα καθοριστούν από το νέο επιχειρησιακό πλάνο και τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

από το energypress.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια