ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτον ΟΛΠ παίρνουν αυξήσεις - Στην ΔΕΗ παρακαλάνε να μην έχουν μειώσεις!

Στον ΟΛΠ παίρνουν αυξήσεις – Στην ΔΕΗ παρακαλάνε να μην έχουν μειώσεις!

Αυξήσεις σε μισθούς και επαναφορά δώρων στον ΟΛΠ -Στην ΔΕΗ θεωρούν νίκη το "επίδομα" ντροπής στους 8μηνίτες

Στον Ο.Λ.Π. (Οργανισμός Λιμένων Πειραιώς) οι εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία επαναφέρει μισθούς, χρονοεπιδόματα και δώρα. Στην ΔΕΗ τα Σωματεία παλεύουν για νέα σύμβαση η οποία να μην έχει περαιτέρω περικοπές. Στην ΔΕΗ τα σωματεία πανηγυρίζουν που θα πάρουν ένα μικρό επίδομα οι 8μηνίτες αντί για το σωστό υπολογισμό του δώρου και τις προσαυξήσεις της βάρδιας.

Για όσους δεν θυμούνται η δεν το ξέρουν , οι μειώσεις στην ΔΕΗ έγιναν με νόμο αλλά και με συλλογική σύμβαση η οποία προέβλεπε ότι στο τέλος των μνημονίων οι μισθοί θα επανέλθουν. Τον Αύγουστο του 2018 η Κυβέρνηση δηλώνει ότι τελειώνουν τα μνημόνια (όνειρο απατηλό θα μου πείτε) και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την νέα συλλογική σύμβαση συζητάει να κλειδώσουν τα νούμερα των μισθών για 3 χρόνια! Παρακαλάει να μην υπάρχουν και άλλες μειώσεις! Παράλληλα συνεχίζεται το παιχνίδι με τους 8μηνίτες, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από κανένα σωματείο στα ερωτήματα που έχουμε θέσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας. Περικοπή δώρου στους 8μηνίτες: ΔΕΗ και συνδικάτα «κοροιδεύουν» τους εργαζομένους;

Τώρα μαθαίνουμε ότι Η ΓΕΝΟΠ και η ΔΕΗ εξετάζουν την τελική λύση που θα δώσουν το υπολοιπόμενο ποσό στους 8μηνίτες, θα γίνει με την μορφή ενός επιδόματος και φυσικά το Πάσχα , το καλοκαίρι και τα επόμενα Χριστούγεννα οι 8μηνίτες πάλι θα πάρουν μειωμένο δώρο.

Δείτε τα δημοσιεύματα για τον ΟΛΠ, συγκρίνετε με την ΔΕΗ και τα σχόλια δικά σας!

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή τη νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφθηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.

Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.

Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011

Επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.

Θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.

Το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας δηλ ειδικότητα και κλάδο εργασίας.

Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.

Καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Προσδιορίζεται με σαφή υποχρέωση της εταιρίας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες.

Διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια