ΑρχικήΑΡΘΡΑΠωλήσεις μονάδων ΔΕΗ: Αμφίβολη η έκβαση του διαγωνισμού

Πωλήσεις μονάδων ΔΕΗ: Αμφίβολη η έκβαση του διαγωνισμού

Προχθές Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕH Μανόλη Παναγιωτάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος της έγκρισης των όρων και της σύμβασης εξαγοράς μετοχών (SPA).

Σύμφωνα με το κείμενο του κ. Σταθάκη: «Δυστυχώς ο αρχικός μηχανισμός επιμερισμού κερδών και ζημιών όπως προέκυψε και διαπιστώθηκε στη φάση των διαβουλεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές, δεν είναι πλήρως συμβατός με τις δεσμεύσεις της Χώρας και τους κανονισμούς της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. Αυτό έγινε σαφές από τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΥΠΕΝ και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού».

Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου «προκειμένου να προσδιοριστεί τι είδους μηχανισμός θα είναι αποδεκτός».

Κατόπιν τούτης της εξέλιξης η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών σταθμών κατά πάσα πιθανότητα οδηγείται χρονικά πέρα από την 6η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία είχε τεθεί ως καταληκτική για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Επιπλέον, με δεδομένες τις απαιτήσεις των διεκδικητών, όπως τις αποκάλυψε το Euro2day.gr, θεωρείται πλέον πολύ αμφίβολη η έκβαση του διαγωνισμού. Επισήμανση την οποία έκανε στο Euro2day.gr, πηγή μίας εκ των εταιριών που συμμετέχουν σε αυτόν. Η ίδια πηγή, άλλωστε, υπογράμμισε και τις γενικότερες αβεβαιότητες όπως οι τιμές του CO2, η ευρωπαϊκή πολιτική για την απανθρακοποίηση της αγοράς, αλλά και τα ζητήματα κόστους που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες μονάδες.

από το euro2day.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια