ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΠρωτοφανής υποβάθμιση του θεσμού του ‘Καλλικράτη’ αποτελεί ο προϋπολογισμός του 2012

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Πρωτοφανής υποβάθμιση του θεσμού του ‘Καλλικράτη’ αποτελεί ο προϋπολογισμός του 2012

Τρίπολη 27 Δεκεμβρίου 2011  

«Πρωτοφανής υποβάθμιση του  θεσμού του ‘Καλλικράτη’ αποτελεί ο προϋπολογισμός του 2012»

Μετά την εισαγωγή του «Προϋπολογισμού 2012» προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Π.Π., τα μέλη της, Π.Βαλασόπουλος και Π.Φαρλέκας περιφερειακοί σύμβουλοι Αρκαδίας και Λακωνίας αντίστοιχα προέβησαν στην κάτωθι κοινή δήλωση ׃  

«Κατά την διαδικασία συζήτησης στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  ανεδείχθησαν οι αδυναμίες του νέου προϋπολογισμού, που έρχεται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  

Παρά την μεγάλη προσπάθεια των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών-που τους αξίζουν συγχαρητήρια- , το τελικό κείμενο αποτελεί μνημείο ενταφιασμού κάθε αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφερείας μας, αλλά και τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια να ορθοποδήσει ο θεσμός, αφού αρκεί και μόνο η διαπίστωση, ότι οι χορηγούμενες πιστώσεις εξαντλούνται ουσιαστικά στην καταβολή μισθών και λειτουργικών δαπανών.

Έτσι από τα 64 εκ ευρώ, που υπολογίζονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, με τους οποίους την επιχορηγεί το αρμόδιο υπουργείο, μόνο το 23,5 % πηγαίνει στο επενδυτικό πρόγραμμα της περιφέρειας. Αυτό, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής για το τι εννοούν οι αρμόδιοι, όταν μιλούν για ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και το πώς αντιμετωπίζουν την μεγάλη αυτή διοικητική μεταρρύθμιση. Χαρακτηριστικό δε στοιχείο, είναι ότι η μείωση των συνολικών πιστώσεων από το 2009 είναι 80% !
Στην σημερινή δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, που όλοι επικαλούνται την ανάπτυξη ως μόνη διέξοδο, πρέπει να αντιληφθούν ότι ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις ΔΕΝ υπάρχει και επενδύσεις ΧΩΡΙΣ υποδομές ΔΕΝ μπορούν να γίνουν.

Άμεσα λοιπόν, πρέπει να γίνει ανακατανομή των λιγοστών διαθέσιμων πόρων της ελληνικής οικονομίας και να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις στην ενίσχυση των υποδομών της περιφέρειας , ώστε να κινηθεί η πραγματική οικονομία. Ταυτόχρονα αντί να κλείνουν υπηρεσίες σε περιοχές που προσπαθούν να αναπτυχθούν και να ξεπουλούν όσο κ όσο ,όπως κ όπως, περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού , αναγκαίο είναι να δοθούν ΟΛΑ τα θεσμικά εργαλεία ώστε η περιφέρεια κ οι τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν το υγιές πλαίσιο λειτουργίας του ανταγωνισμού με άνοιγμα της αγοράς σε νέους τομείς, με σεβασμό στον τόπο ,την ιστορία και τους ανθρώπους του.
Είναι η μοναδική λύση για την ανάταξη της πατρίδος μας, πέρα και πάνω από μικρά συμφέροντα.

 Εμείς από την πλευρά μας ως εκπρόσωποι του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» , δεν μπορούμε παρά να καταψηφίσουμε την εισήγηση της πλειοψηφίας , αρνούμενοι ν’ αποκρύψουμε την αλήθεια στους Πελοποννησίους συμπατριώτες μας,  που μας εμπιστεύθηκαν και καλούμε την πλειοψηφία του Π.Σ. να διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν, αλλά και την ΕΝΠΕ να παίξει ουσιαστικό ρόλο καταδικάζοντας την πρακτική της υποβάθμισης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του θεσμού.

 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

       Π.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ                                    Π. ΦΑΡΛΕΚΑΣ
ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ            ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img