ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροχωράει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση της διασύνδεσης του ΚΥΤ Μεγαλόπολης με...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση της διασύνδεσης του ΚΥΤ Μεγαλόπολης με την Κρήτη

Την πρόταση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης παρουσίασε ο ΑΔΜΗΕ στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Λακωνίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, βασικοί εισηγητές της πρότασης ήταν ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος Δημοσθένης Παπασταμόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

Η πρόταση του ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνει, τουλάχιστον όσον άφορα στο δήμο Μονεμβάσιας, υπογειοποίηση από την περιοχή κοντά στον Κόρακα ή τον Προφήτη Ηλία μέχρι την περιοχή Μανωλαριάνικα, βόρεια των Αγίων Αποστόλων. Από εκείνο το σημείο και μέχρι τον υποσταθμό των Μολάων, το καλώδιο θα συνεχιστεί μέσω υπέργειου δικτύου.

Ο κ. Κορωνιωτάκης επισήμανε ότι εξετάζεται τεχνικά η περίπτωση προσαιγιάλωσης του υποθαλάσσιου καλωδίου κοντά στη Νεάπολη κι όχι στις παραπάνω περιοχές του Κόρακα ή του Προφήτη Ηλία, οπότε εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια και βελτιώσεις μετά από προτάσεις που κατατέθηκαν από τους παριστάμενους φορείς και κατοίκους.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στην επιτακτική αναγκαιότητα πραγματοποίησης του έργου, καθώς το 2019 η Κρήτη θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα με την ενεργειακή της επάρκεια. Τόσο απ’ την πλευρά του Υπουργείου όσο και του ΑΔΜΗΕ υπήρξε η διαβεβαίωση πως το έργο διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ζήτημα των ανεμογεννητριών, καθώς τεχνικά δεν δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης του καλωδίου με αυτές.

Γενικότερα, και προς απάντηση των ερωτημάτων που τέθηκαν για το ζήτημα των ΑΠΕ, ο κ. Παπασταμόπουλος αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα κατατεθεί και θα βάζει τάξη στην μέχρι τώρα άναρχη αδειοδότηση και «υπόγεια συναλλαγή» των ΑΠΕ. Ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασαν την άποψη ότι θα μελετήσουν την πρόταση και ανάλογα θα τοποθετηθούν.

από το energypress.gr

Διαβάστε επίσης σχετική δημοσίευση…
Ηλεκτρ. διασύνδεση Κρήτης Μεγαλόπολης – Το καλώδιο που θα μειώσει κατά 400 εκατ. τους λογαριασμούς ρεύματος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img