ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΠραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Παλαιόχουνη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Παλαιόχουνη

Στις 13 Απριλίου στην Αθήνα έγινε ημερίδα από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την δημιουργία του εργοστασίου απορριμμάτων στη θέση Παλιόχουνη-Αρκαδίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  παρουσίασαν ο κάθε ένας σύμφωνα με το αντικείμενο του  το πρόβλημα που δημιουργείται από νομικής και περιβαλλοντικής άποψης.

Ο Κος Γιώργος Μπάλιας διακεκριμένος νομικός μαζί με τον Κο Φίλιππα Νικολόπουλο καθηγητή νομικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέλυσαν λεπτομερώς ότι το όλο εγχείρημα στερείται νομικής και περιβαλλοντικής ορθότητας και αντιβαίνει βασικούς κανόνες.

Οι επιστήμονες Δημήτρης Δημόπουλος  πτυχιούχος  μηχανικός ΕΜΠ και Βασιλεία Φασούλη  Γεωπόνος  παρουσίασαν με τις μελέτες τους ότι το εργοστάσιο είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας   και θα μολύνει ανεπανόρθωτα τον  υδροφόρο ορίζοντα τον αέρα και γενικώς την πανίδα   και τα οικοσυστήματα της περιοχής δεδομένης της μικρής απόστασης από το εργοστάσιο Μεγαλόπολης και των γύρω κατοικημένων περιοχών-Παλιόχουνη- Κεραστάρι – Αθήναιον- Ασέα.

Στη συνέχεια  ο Κος Νίκος Γόντικας υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει απόκρυψη σελίδων της περιβαλλοντικής μελέτης της Περιφέρειας  αναφέροντας  ότι τα μεγάλα συμφέροντα ενεργούν κερδοσκοπικά και όχι σύμφωνα με την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Κος  Τάκης Γατσόπουλος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης   Αρκαδίας  αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες ενός τέτοιου εργοστασίου  χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων και πρότεινε  μικρότερες μονάδες  επεξεργασίας απορριμμάτων που θα είναι οικονομικά ωφελιμότερες και  οικολογικότερες.

Τέλος  αναφέρθηκε ο απαράδεκτος τρόπος διαβούλευσης του Κου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με την παρουσία των ΜΑΤ στο Πνευματικό   Κέντρο και την εν γένει διεξαγωγή της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Αντιπρόεδρος
Της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Χρήστος Τσούτσουβας.-

από το ArcadiaPortal

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img