ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαρουσία Βόζεμπεργκ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση των υποψηφίων...

Παρουσία Βόζεμπεργκ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ στην Αρκαδία (video-photo)

Παρουσία Βόζεμπεργκ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ στην Αρκαδία (pics,vid)

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 και ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στην Τρίπολη και υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας και έλαβε χώρα η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, που δίνουν τη μάχη στον νομό μας.

Κατ’ αρχάς, όπως σε κάθε τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε αγιασμός. Ακολούθως, η προεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας κυρία Βάλια Μαυραϊδοπούλου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους επισήμους, και είπε: «Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι απλό. Θέλουμε για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικό εταίρο τον Γ. Βαρουφάκη; Το δίλημμα είναι απλό: Ποιος μπορεί να διαχειριστεί και να ξεπερνά κάθε απρόβλεπτη κρίση και ποιος να δημιουργεί κρίση». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ευρωβουλευτή κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία έλαβε τον λόγο.

«Κατ’ αρχάς, να πω ότι είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην Αρκαδία, στην Τρίπολη. Στις 21 του μηνός έχουμε εθνικές εκλογές. Είναι κατά την άποψή μου οι πιο σημαντικές εκλογές από τη Μεταπολίτευση, επειδή ψηφίζουμε με απλή αναλογική και είναι οι πρώτες μεταμνημονιακές εκλογές. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός ο τρόπος εκλογής (σ.σ. η απλή αναλογική) δεν είναι βιώσιμος και δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση που να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες. Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι ότι σε όλη την Ευρώπη επικρατούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτό δεν είναι έτσι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, προκειμένου να προκύψουν συμπράξεις, γίνονται πολύμηνες συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης. Στο Σύνταγμά μας, μόνο τρεις μέρες μένουν, επομένως για ποια συνεργασία μιλούν; Η ΝΔ έκανε και λάθη. Γιατί είναι νωπή στη μνήμη μας η τραγωδία των Τεμπών. Όμως, δεν ευθύνεται η ΝΔ για αυτό, μόνο. ή μάλλον δεν ευθύνεται μόνο ένα κόμμα και μια κυβέρνηση για παθογένειες. Η κυβέρνηση όμως είναι η πρώτη που αναγνωρισε τα λάθη. Αυτό θα πει ειλικρινής, ευθύτατη θέση μιας κυβέρνησης προς τους πολίτες».

Στη συνέχεια, η κυρία Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στις 13 φορές που αξιολογήθηκε θετικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η οικονομία της χώρας.

«Τολμούν να μα λένε ότι πρέπει η χώρα μας να ελεγχθεί για το κράτος δικαίου, κάτι που σημαίνει στάθμιση των κονδυλίων προς τη χώρα μας. Αυτή είναι η αντιπολίτευση. Η Ευρώπη εκτιμά την ελληνική αντιπροσωπεία. Οι επτά ευρωβουλευτές της ΝΔ, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, δουλεύουμε στις επιτροπές μας προς όφελος της ΝΔ και κυρίως της πατρίδας».

Εδώ έχετε έναν εξαιρετικό βουλευτή, τον Κώστα Βλάση, που είναι και προσωπικός μου φίλος. Και όποιος άλλος εκλεγεί, θα ακολουθήσει τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνική πολιτική. «Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί άνοδο του βασικού μισθού, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αύξησε».

«Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι, είναι ότι δεν έχουμε επιφυλάξει το καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας. Αλλά για σκεφτείτε, στα τέσσερα χρόνια, ούτε μία μεγάλη επένδυση δεν έφερε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Όλες οι εκθέσεις που παραδόθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης εγκρίθηκαν.

«Ζητάμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει οργανωθεί και εξελίσσεται. Από την επενδυτική προοπτική μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Αυτή είναι η αναγκαιότητα των καιρών. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας απέδωσαν όταν είχαμε τη συνεργασία ΝΔ και ΠαΣοΚ. Ναι, αλλά τώρα δεν έχουμε μνημόνια. Τώρα χρειαζόμαστε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κάνω έκκληση, η 21η Μαΐου είναι επείγουσες εκλογές, πρέπει να πάει και ο τελευταίος να ψηφίσει».

δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια