ΑρχικήΕΚΚΛΗΣΙΑΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το Ε.Α.Π. της Μεγαλόπολης δεν είναι δια πάσα νόσον …

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το Ε.Α.Π. της Μεγαλόπολης δεν είναι δια πάσα νόσον …

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, μέλος της επιτροπής ΕΑΠ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περ. Πελοποννήσου , Π. Βαλασόπουλος , με αίτηση του προς τον Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης , μαζί με τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην επιτροπή παρακολούθησης,  ζητούν να τροποποιηθεί παλιά απόφασή της και να μην προχωρήσει όπως υπήρχε αφού όπως δήλωσε «…το πολύτιμο αυτό εργαλείο για το Λεκανοπέδιο , πρέπει να μην κατακερματίζεται ,αλλά να γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα προωθούν έργα με προοπτική και πολλαπλά για την περιοχή οφέλη.

Κατά την δεκαετία που ο πόρος αυτός υφίσταται «έπεσαν» στο Λεκανοπέδιο 46 εκ. ευρώ. Θα έπρεπε να έχουν αλλάξει την εικόνα του, όμως δόθηκαν όλα, τουλάχιστον σε μια λογική κατακερματισμού η οποία συνεχίζετε κ σήμερα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους θεσμικά υπεύθυνους, ότι είναι καιρός ό,τι δηλώνουν να το πράττουν και είναι η ώρα να αποδείξουν ότι πραγματικά τα εννοούν όταν μιλούν για αλλαγή πλεύσης κ ότι πραγματικά τους ενδιαφέρει το μέλλον της περιοχής…Το ΕΑΠ δεν είναι ούτε κολυμπήθρα του Σιλωάμ ,ούτε φάρμακο δια πάσα νόσον…» .

Αναλυτικά το αίτημα που υπεβλήθη έχει ως εξής…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Τρίπολη,11 Σεπτεμβρίου 2013

Προς ׃κ. κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Πρόεδρο  Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π.

Κοιν.  κο Πρόεδρο ΠΕΣΥ

κα Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Π.Π.

κο Ατιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας

Θέμα: «Τροποποίηση της 7/4-8-2010 απόφαση της επιτροπής »

Κε Πρόεδρε,

κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 06 Σεπτεμβρίου 2013 εισήχθη προς συζήτηση για δημοπράτηση το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ»  προϋπολογισμού 700.000,00ευρό, χρηματοδοτούμενο από το 3ο ΕΑΠ του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης ένταξης έργων όπως αυτά αποφασίσθηκαν και περιγράφονται στο υπ’ αριθμόν 7 πρακτικό της 04/08/2010 συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΑΠ, που ακολούθως εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμόν 86 της 19/08/2010 απόφασης του.

Σήμερα τρία χρόνια μετά είναι αναγκαίο, η απόφαση αυτή να τροποποιηθεί και να επικεροποιηθεί σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιερά Μονή Μακρυσίου , που απαιτείται –το έχουν καταγράψει και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας-  σημαντική παρέμβαση για την προστασία και αποκατάσταση του κτηρίου της Μονής, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες Ιερές Μονές και  Ναοί με  προβλήματα, που η αξιοποίηση τους ή η  ενίσχυση τους πράγματι, αφ’ ενός θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του Λεκανοπεδίου και αφ’ ετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση της ιστορικής και θρησκευτικής παράδοσης μας  .Μια πολύτιμη κληρονομιά που υποχρεούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές

Θεωρώντας ότι τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΑΠ και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με θέματα όπως αυτό που περιγράφει ο τίτλος του έργου , πρέπει να είναι σημαντικές παρεμβάσεις και όχι κατακερματισμός και κατασπατάληση του πόρου,  ζητούμε την τροποποίηση του έργου και την ένταξη του σε αυτό, τουλάχιστον κάποιον πρώτων δράσεων, που η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Αρκαδίας θα κρίνει σκόπιμο . Οι δε δράσεις που δεν θα συμπεριληφθούν, ν αποτελέσουν μέρος άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης όπως αυτά είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Αρκαδίας(από το οποίο η Μεγαλόπολη είναι απούσα) ή το πρόγραμμα Πυρόπληκτων . Σε κάθε δε περίπτωση να υλοποιηθούν χωρίς να επιβαρύνουμε το ΕΑΠ κατά το ποσό που απαιτούν  οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ,   ζητούμε :

–          Να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ η επιτροπή παρακολούθησης

–          Να τεθεί το θέμα για συζήτηση και να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση,

–          Να εγκριθεί ΑΜΕΣΑ το πρακτικό στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ και

–          Να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι Τεχνικές Υπηρεσίες στην τροποποίηση της Τεχνικής Περιγραφής του έργου.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Α.Π.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια