ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΠαρέμβαση Παναγιώτη Βαλασόπουλου στο Περιφ.Συμβούλιο Πελοποννήσου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Παρέμβαση Παναγιώτη Βαλασόπουλου στο Περιφ.Συμβούλιο Πελοποννήσου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Τρίπολη 17 Μαρτίου 2011

Τις τελευταίες μέρες γίναμε  μάρτυρες  τετελεσμένων  μεθοδεύσεων του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις  ακόμα και καταργήσεις σχολικών συγκροτημάτων  στον Νομό μας αλλά και ευρύτερα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.      
    Τελικά  επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι φόβοι μας. Η κυβέρνηση παρερμηνεύοντας ουσιαστικά τον Καλλικράτη  οδηγεί σε αδιέξοδο τόσο  την Πρωτοβάθμια όσο και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Και αυτό ερήμην των τοπικών κοινωνιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι οι μόνοι που ζουν τα προβλήματα και μπορούν, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τέτοιες αλλαγές.
    Πρόκειται για μία λογική  που θέτει σε πρωτοφανή κίνδυνο τόσο την βιωσιμότητα των  χωριών  της Αρκαδίας  και ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  όσο και την οικονομική εξυγίανση της, που με τόσες θυσίες έχει επωμιστεί ο  λαός της. Από την στιγμή που  η μεταφορά των μαθητών ήδη υπερχρεώνει το κρατικό προυπολογισμό,  η επιπλέον απόσταση που  θεσπίζει το Υπουργείο θα αυξήσει τα έξοδα είτε των Δήμων, είτε θα μεταβιβάσει το βάρος στα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα, καταρρίπτετε και το επιχείρημα, της αναγκαιότητας για εκπαιδευτικούς λόγους ,από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα. 
     Είναι ενδεικτικό, ότι ήδη τρεις, από τους πέντε δήμους του Νομού Αρκαδίας, έχουν ήδη εκδώσει σχετικά ψηφίσματα (Δήμος Μεγαλόπολης ,για  Καρύταινα κ Λεοντάρι , καθώς και Δήμος Γορτυνίας , για Δημητσάνα ,Λαγκάδια κλπ καθώς και ο Δήμος Β. Κυνουρίας ),ενώ στα Δολιανά, θα υπάρχουν μαθητές που θα διανύουν μέχρι και 50 χιλ. την ημέρα για να «βρεθούν» στο νέο τους σχολείο!!!! 
Η λογική της αντιμετώπισης των μαθητών σαν να είναι απλώς αριθμοί και μιας «μπακαλίστικης» λογικής, που κόβει και ράβει σχολικά συγκροτήματα , μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Τέτοιες πρακτικές οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του τόπου μας και στην αναγκαστική ερημοποίηση των χωριών μας.
Είναι σαφές ότι όταν ευαγγελιζόμαστε την  νέα αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής περιφέρειας , με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δεν  μπορούμε να εκπονούμε σχέδια ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ στο βωμό της ευημερίας των αριθμών και όχι των ανθρώπων.     

ΠΑΝ.Γ.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ερωτηση Παναγιώτη Βαλασόπουλου προς Περιφερειακό Συμβούλιο

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια