ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠαρά τις υποσχέσεις συνεχίζονται οι αδικίες εις βάρος της Μεγαλόπολης - Μόνη...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Παρά τις υποσχέσεις συνεχίζονται οι αδικίες εις βάρος της Μεγαλόπολης – Μόνη λύση να υπάρξει έντονη αντίδραση

Εδώ και 5 χρόνια που έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ , είμαστε συνέχεια μάρτυρες σε κατάφωρες αδικίες εναντίον της Μεγαλόπολης.

Αδικία είναι ο βίαιος τρόπος που έγιναν οι ανακοινώσεις και πάρθηκαν οι αποφάσεις, έκλεισαν εγκαταστάσεις και χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς να έχει ακόμα δημιουργηθεί ούτε μια!

Αδικία είναι η κατανομή των κονδυλίων στους όμορους δήμους με την δικαιολογία ότι τα χρήματα είναι πολλά και περισσεύουν!!

Αδικία είναι ο τρόπος που βγαίνουν τα κριτήρια στα προγράμματα και επιτρέπουν τα κονδύλια να οδηγούνται σε όμορους δήμους , ακόμα και στην Δυτική Μακεδονία!!

Αδικία είναι ότι η Κυβέρνηση δεν εξασφάλισε για την περιοχή μας την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου και υπηρεσίες της Περιφέρειας λαμβάνουν αποφάσεις που εμποδίζουν την δημιουργία του πάρκου στο Ψαθί.

Αδικία είναι ότι τα δίκτυα φυσικού αερίου δεν πήγαν σε κάθε δρόμο της Μεγαλόπολης, οικισμοί Μαραθούσας και Εργατικών Κατοικιών , οπότε κάποια σπίτια δεν μπόρεσαν να συνδεθούν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας δημόσια κάνουν δηλώσεις ότι θα εργαστούν για να λυθούν οι αδικίες, κάθε φορά που λαμβάνεται μια απόφαση είναι μια νέα αδικία εις βάρος της Μεγαλόπολης.

Τελευταίο παράδειγμα το πρόγραμμα για 1000 άνεργους στην περιοχή μας που θα τρέξει από τα Επιμελητήρια Μεσσηνία και Αρκαδίας . Με τον τρόπο που σχεδιάστηκε το πρόγραμμα , έγινε μια κατάφωρη αδικία , τα χρήματα μοιράστηκαν 50% στο Επιμελητήριο Μεσσηνία και 50% στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Δηλαδή ο Δήμος Οιχαλίας στην ουσία παίρνει πρόγραμμα για 500 ανέργους και οι Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας παίρνουν και οι 3 μαζί τους υπόλοιπους 500 ! Πραγματικά αυτό ειδικά το πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί ότι χειρότερο για την περιοχή μας.

Είναι απορίας άξιον πως τόσο καιρό καμιά υπηρεσία και κανένας αρμόδιος δεν έχει την θέληση να βοηθήσει την περιοχή μας, είναι πλέον γεγονός ότι δεν πρέπει να μιλάμε για λάθη αλλά για οργανωμένες καταστάσεις.

Δεσμεύσεις και υποσχέσεις Παπαθανάση – Αποτέλεσμα μηδέν. Των Περιφερ. Νίκα και Πτωχού, επίσης τίποτα!

Αυτό όμως ειδικά που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση εδώ στη Μεγαλόπολη , είναι πως δέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να βγει αυτό το πρόγραμμα και να είναι τόσο άδικο , όχι μόνο για την Μεγαλόπολη και γενικά για την Αρκαδία. Πως δεχθήκατε κ. Τρουπή να μοιραστούν ισόποσα τα κονδύλια στα 2 επιμελητήρια, όταν αυτό της Μεσσηνίας έχει μόνο την Οιχαλία, ενώ το δικό σας της Αρκαδίας έχει 3 Δήμους;

Είναι πλέον δεδομένο ότι για την Μεγαλόπολη απομένει μόνο ο δρόμος της αντίδρασης, πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε ότι κάποιος θα σκεφθεί για εμάς . Μόνο με δυναμικές αντιδράσεις μπορεί να καταφέρει η περιοχή μας να πάρει ότι δικαιούται, να μπορούμε να λέμε ότι γίνεται δίκαιη μετάβαση. Γιατί μέχρι τώρα όλα είναι μόνο άδικα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img