ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαναρκαδικό Νοσοκομείο: Επαναλειτουργία τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Επαναλειτουργία τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων

Συνεχίζει η λειτουργία μιας μόνο εισόδου στο χώρο του Νοσοκομείου, δηλαδή της εισόδου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και διατηρείται αυστηρά ο έλεγχος και ο περιορισμός του επισκεπτηρίου.

Διατηρείται η 24ωρη λειτουργία της Εξωτερικής Πύλης στην οποία γίνεται ο πρώτος έλεγχος. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή στην είσοδο του Τ.Ε.Π. των ύποπτων περιστατικών για COVID-19, από το κατάλληλα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Εξέταση των ύποπτων ασθενών πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Στον ίδιο χώρο θα εξετάζονται και τα ύποπτα παιδιατρικά περιστατικά.

Από τη Δευτέρα 04/05/2020 ξεκίνησε η επαναλειτουργία των τακτικών Χειρουργείων σύμφωνα με την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας και την πρόταση της Επιτροπής Χειρουργείου και του Χειρουργικού Τομέα τηρουμένης της παρακάτω διαδικασίας:

  • Δύο (2) μέρες πριν το Χειρουργείο θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά διαγνωστικός έλεγχος των ασθενών για SARS CoV2 και ο ασθενής θα επιστρέφει στο σπίτι του.
  • Εφ’  όσον το test είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ θα γίνεται εισαγωγή την προηγούμενη μέρα από την επέμβαση προκειμένου να γίνει ο προεγχειρητικός έλεγχος.

Από τη Δευτέρα 04/05/2020 επίσης ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Τακτικών Πρωινών Εξωτερικών και των Απογευματινών Ιατρείων. Το Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων σε συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία και τις Διευθύνσεις των Τμημάτων, καταθέτει εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, πλήρες εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες περί μέτρων προστασίας, υγιεινής και αποφυγής συγχρωτισμού από το Υπουργείο Υγείας.

Οι προσερχόμενοι στα  Τακτικά Πρωινά Εξωτερικά και Απογευματινά Ιατρεία θα πρέπει να τηρούν τις παρακάτω ελάχιστες προϋποθέσεις προστασίας για COVID-19 σε χώρους του Νοσοκομείου:

  • Την ασφαλή χρονική απόσταση που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο ραντεβού.
  • Την προσέλευση του ασθενούς χωρίς συνοδό εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή του.
  • Την χρήση των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκα κ.α. καθώς και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, βάσει των ισχυουσών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Συνεχίζει μέχρι τέλη Μαΐου η Αιμοδοσία να λειτουργεί με ξεχωριστή είσοδο για τους Αιμοδότες, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του παλαιού χώρου των Τ.Ε.Π.

Συνεχίζεται η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε αναπνευστήρες-μόνιτορ και δημιουργούμε εφεδρείες.

Γίνεται πρόταση αναβάθμισης σε Τμήματα όπως π.χ. της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η επιτυχής αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης που αντιμετωπίσαμε.

Εντείνονται οι προσπάθειες για περεταίρω ενίσχυση με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού – είδη ατομικής προστασίας, τόσο μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, όσο και με την συνδρομή των δωρητών – φίλων του Νοσοκομείου, καθώς και τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμο κ.α.), προκειμένου να δημιουργήσουμε το κατάλληλο απόθεμα στην ενδεχόμενη επιστροφή του ιού κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και δη αυτών που ήταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης κρουσμάτων covid-19, για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που έδειξε και δείχνει σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε αναδεικνύοντας στον υπέρτατο βαθμό το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝ. ΤΖΑΝΗΣ

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.

Τατούλης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει προκλητικά να μοιράζει γενναίες αυξήσεις στον κομματικό της στρατό στην Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις  στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!» Την ώρα που η ελληνική κοινωνία...

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img