ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΟ Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης για την έναρξη της μονάδας 3

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης για την έναρξη της μονάδας 3

Χρειάστηκε ένας καύσωνας στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού  για να δείξει με τον πιο εύσημο τρόπο τις συνέπειες της απόφασης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την βίαιη απολιγνιτοποίηση. Χρειάστηκαν  7 ημέρες αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για να τεθεί σε λειτουργία  η 3η λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, που επίσημα είχε αποσυρθεί από το σύστημα από το Μάρτιο, και ενώ ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε κάνει γνωστό στη ΔΕΗ δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα για λόγους ευστάθειας. Όλος ο σχεδιασμός, όλες οι διαβουλεύσεις, οι συζητήσεις για την στροφή στην πράσινη ενεργεία και την οικολογία, όλα κατέληξαν στο κάλαθο των αχρήστων και στην κυνική ομολογία πια από μέρους του υπουργείου Ενέργειας ότι το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση ακόμα και μετά τις αθρόες εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από γείτονες χώρες.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης πια, εκτός από κοινωνικό <<έγκλημα>> λόγω του βίαιου οικονομικού μετασχηματισμού που προκαλείται από την παύση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ,  συντελείται και οικολογικό <<έγκλημα>> καθώς η έκτακτη έναρξη της λειτουργίας της μονάδας 3, έγινε χωρίς την στελέχωση της μονάδας αποθείωσης  με αποτέλεσμα της εκτεταμένη και χωρίς έλεγχο πια ρύπανση της ευρύτερης περιοχής. Η σταθεροποίηση του δικτύου ρεύματος στην Ελλάδα είναι πιο σημαντική από την ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου Μεγαλοπόλεως, όμως το χειρότερο είναι πως για όλα αυτά είχαν προειδοποιηθεί τόσο από τα τοπικά στελέχη τη ΔΕΗ όσο και από το ΑΔΜΗΕ.

Έστω και την ύστατη πια ώρα, σαν Εμπορο-βιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, ζητάμε :

  • Την άμεσα λειτουργία της αποθείωσης της μονάδας 3
  • Την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων  Μεγαλόπολης και
  • Την αναθεώρηση του σχεδίου απολιγνιτοποιήσης.

Να θυμίσουμε πως ο καύσωνας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο και η ζήτηση φθηνής ενέργειας είναι πρώτιστο υλικό για κάθε επιχειρηματικό εγχείρημα και οικονομική ανάπτυξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορο-βιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης
‘ο Φιλοποίμην’

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια