ΑρχικήΔΡΑΣΕΙΣΟ γύρος της Πελοποννήσου με τρένο σε τέσσερις ημέρες

Ο γύρος της Πελοποννήσου με τρένο σε τέσσερις ημέρες

“Ταξίδι με τρένο στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης”, είναι η 4ήμερη εκδρομή, ο γύρος της Πελοποννήσου που πραγματοποιείται τις Απόκριες, 15 με 18 Μαρτίου. Η εκδρομή οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο της Αθήνας “At Holidays” και μέχρι τώρα όπως μας ενημέρωσαν, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχουν συμμετοχές.

Η εκδρομή με ρέιλ μπας θα γίνει στο υπό αναστολή, ιστορικό, με μοναδικές φυσικές ομορφιές, σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα και μία στην Ολυμπία. Η τιμή συμμετοχής στην εκδρομή κυμαίνεται από 195 έως 280 ευρώ, ανάλογα με το ξενοδοχείο και την επιλογή πρωινού ή και ημιδιατροφής.
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνολικό μήκος γραμμής 500 χιλιομέτρων, με 11 σήραγγες, 59 σταθμούς, 45 γέφυρες και μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιόμετρα. Το χαμηλότερο υψόμετρο είναι τα 5 μέτρα στους Μύλους και το υψηλότερο τα 814 μέτρα στη διάβαση Καλογερικού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου, οι εκδρομείς θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του προαστιακού “Δουκίσσης Πλακεντίας” και με τον προαστιακό θα πάνε στην Κόρινθο. Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί από την Κόρινθο. Μετά τη διέλευση από τα Δερβενάκια και τις Μυκήνες το τρένο θα πάει στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπου θα υπάρχει χρόνος 1,5 ώρας για ξεκούραση και βόλτα. Στάση για  γεύμα θα γίνει στους Μύλους, στα εστιατόρια της περιοχής. Στο πρόγραμμα γίνεται αναφορά στην ιστορικότητα των περιοχών απ’ όπου περνάει το τρένο (Ανδρίτσα, Αχλαδόκαμπος) και στη μακρύτερη και ψηλότερη επί ξηράς γέφυρα στην Πελοπόννησο, στον Αχλαδόκαμπο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος). Στην Τρίπολη θα γίνει μισή ώρα στάση για καφέ. Αργά το απόγευμα στο Ζευγολατιό θα γίνει η τελευταία στάση προς την Καλαμάτα. Εκεί οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού. Στην Καλαμάτα οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.

Τη 2η ημέρα, το Σάββατο 16 Μαρτίου, οι εκδρομείς είναι ελεύθεροι να γυρίσουν και να γνωρίσουν την Καλαμάτα και να διασκεδάσουν παρακολουθώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου. Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν, προαιρετικά, το σπήλαιο Διρού, την Αρεόπολη και τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (Καρδαμύλη, Στούπα) ή από την απέναντι πλευρά Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο.

Την 3η ημέρα, Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, στις 9 το πρωί θα αναχωρήσουν με το τρένο από την Καλαμάτα και αφού περάσουν από Δώριο και Κοπανάκι, θα φθάσουν στο Καλό Νερό, όπου προβλέπεται στάση μισής ώρας για καφέ. Στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το ομώνυμο πευκοδάσος θα γίνει η επόμενη στάση για μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Διασχίζοντας τον Αλφειό ποταμό, περνώντας από την εντυπωσιακή και μακρύτερη γέφυρα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στην Ολυμπία. Εκεί θα γίνει η τρίτη διανυκτέρευση, με απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα στο χωριό.

Την 4η ημέρα, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, η αναχώρηση προβλέπεται στις 9 το πρωί και ο σιδηροδρομικός γύρος της Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί στις 2.30 το μεσημέρι στην Πάτρα. Εκεί θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να γευματίσουν με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Στις 16.45 θα αναχωρήσουν με λεωφορείο για το Κιάτο, απ’ όπου θα επιβιβαστούν στον προαστιακό για την επιστροφή στην Αθήνα.

Από την Ελευθερία

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια