Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΣΤΗΝ...

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Τόσο στην πόλη της Τρίπολης αλλά και στην Μεγαλόπολη οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ένα καζάνι που βράζει.

Ειδικά στην πόλη της Μεγαλόπολης αναμένονται σύντομα σοβαρές εξελίξεις. Η ήττα του χρισματούχου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Τσιριγώτη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην Κομματική Οργάνωση της πόλης και μάλιστα έχω έγκυρες πληροφορίες ότι έχει τεθεί και θέμα διαγραφής μελών οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με τον Τάκη τον Μπούρα.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την στιγμή που  ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έστειλε μία εγκύκλιο προς την περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, αλλά και προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Αρκαδία και ζητά να γίνει απολογισμός για τις πρόσφατες εκλογές. Σε αυτή ζητάει πολύ καθαρά να μην ξεκινήσουν διαδικασίες εσωστρέφειας , κάτι που εδώ στην Μεγαλόπολη φαίνετε κάποιοι να μην το δέχονται και έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ” εκκαθαρίσεις”

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή οδηγία αναφέρει:

«Η εκλογική μάχη για την Αυτοδιοίκηση, ανέδειξε και τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες  μας. 
Ανέδειξε τις σωστές κινήσεις αλλά και τις παραλείψεις μας.
Αυτόν τον απολογισμό ήλθε η ώρα και να κάνουμε και να τον μελετήσουμε σοβαρά. Θέλω  να επισημάνω, ότι οι όποιες  παραλείψεις, δεν μπορούν να σε καμία περίπτωση να  αποτελέσουν άλλοθι για συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος μας.
Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι όποιες  παραλείψεις, δεν πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για την έναρξη εσωστρεφών συζητήσεων,
αλλά αφορμή για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε τις ίδιες δυσκολίες και στο μέλλον. 
Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας ζητήσω να προχωρήσετε, σε ένα πολιτικό απολογισμό της προσπάθειας μας, στην περιοχή σας, στον χώρο ευθύνης σας.
Θα ήθελα επίσης να σας ζητήσω, να προχωρήσετε σε μια πρώτη καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή σας.
Ζητήματα που πρέπει να αναδείξουμε, που πρέπει να απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο στις περιοχές σας.
Θα παρακαλούσα δε οι απόψεις των οργάνων να διαβιβαστούν στον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης μέχρι 30 Νοεμβρίου.»
Ειδικά, για τη δική μας περιοχή, σίγουρα ο απολογισμός θα είναι θετικός για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη και τελικά πέτυχε μία μεγάλη νίκη.
Όσον αφορά τους δήμους, είναι λογικό να διατυπωθεί ικανοποίηση για τη νίκη του Μαρνέρη στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, έστω κι αν αυτή η υποψηφιότητα δεν είχε κομματικό «χρίσμα». Το γεγονός ότι ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επικράτησε σε μία περιοχή που κέρδιζε μόνιμα η ΝΔ, είναι μία μεγάλη επιτυχία.
Στο Δήμο Μεγαλόπολης, η επιλογή του ΠΑΣΟΚ απέτυχε και νικητής αναδείχθηκε ο Τάκης Μπούρας, ο οποίος ναι μεν πρόσκειται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν στηρίχτηκε από το κυβερνών κόμμα.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Γορτυνία, όπου κέρδισε ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος ναι μεν είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν στηρίχθηκε από το κόμμα στις δημοτικές εκλογές και κατέβηκε ως ανεξάρτητος.
Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στο αποτέλεσμα των εκλογών τόσο στο Δήμο Τρίπολης, όσο και στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
Στην Τρίπολη, υπήρξε διάσπαση δυνάμεων, με αποτέλεσμα και ο «χρισματούχος» υποψήφιος να μην μπορέσει να περάσει καν στο δεύτερο γύρο, αλλά και συνολικά να χαθεί ο Δήμος στην πρωτεύουσα του Νομού.
Στη Βόρεια Κυνουρία, ο υποψήφιος που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ έλαβε πολύ μικρά ποσοστά και κατέληξε τρίτος στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες κρίθηκαν από τον πρώτο γύρο.

Αναμένουμε λοιπόν αν δούμε τις εξελίξεις!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,833ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια